A 4 legfinomabb ázsiai leves, amelyeket mindenképpen meg kell kóstolnod
Rajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!
Ramen
Japán tésztaleves, amely szójaszósszal ízesített, húsból készült alapléből, és valóban nagyon sok tésztából áll. Természetesen rengeteg variációja létezik, készülhet csirke- vagy sertéshússal, esetleg rákkal. Zöldhagyma mindig van benne, mint ahogyan gyömbér és shitake gomba is, illetve többnyire főtt tojás.
Miso
A leghíresebb japán leves, amely nagyon leegyszerűsítve alapléből, misopasztából és betétből áll. A misopaszta szójabab krém, ami besózott, megtört szójababból készül egy hosszú erjesztési folyamat során. Emellett van benne például gyömbér is, így elmondható, hogy alapvetően egy kifejezetten egészséges ételről van szó.
Phó
A ramenhez hasonlóan ez is egy tésztaleves, azonban vietnami. Húsos alaplével készül, friss zöldségekkel, és a ramenhez hasonlóan többféle hússal készülhet, legyen szó csirkemellről, sertés vagy marhahúsról.Tálaláskor friss zöldségeket, chilit és lime-ot adnak hozz.
Tom yum
Thai leves, ami a többihez hasonlóan jórészt tésztából áll, emellett pedig rengeteg fűszert tartalmaz, és természetesen intenzív chili és citromfű íze van. Különlegessé és könnyen felismerhetővé a szójaszósz és halszósz teszi, amit a kókusztej lágyít.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez