7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept
Egy dietetikus segítségével összeállítottunk 7 szendvicskrémet, melyek isteni finomak, tápanyagban gazdagok és pár perc alatt elkészíthetőek. A legjobb eredmény érdekében a vaj/margarin helyett használj kókuszzsírt, hidegen sajtolt olíva- vagy lenmagolajat a krémekhez. Fogyaszd őket sok-sok zöldséggel, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy abonettel!
Sárgarépakrém
Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 10 dkg füstölt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. tejföl/natúr joghurt, tengeri só
A sárgarépákat meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A füstölt sajtot is hozzáreszeljük, majd annyi tejfölt/joghurtot teszünk hozzá, hogy kenhető krém legyen. Ízlés szerint sózzuk. Reszelt fokhagymával még finomabb. (Ha nem füstölt sajttal készítjük, illik hozzá egy kevés őrölt bors és kömény.
Fokhagymás sajtkrém
Hozzávalók: 20 dkg trappista sajt, 10 dkg light margarin/vaj, 2-4 gerezd fokhagyma
A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a vajat/margarint, ízesítjük reszelt fokhagymával, és az egészet összedolgozzuk. (Sót nem mindig kell hozzáadnunk, mert a sajt általában már önmagában elég sós.)
Tojáspástétom
Hozzávalók: 10 tojás, 10 dkg light margarin/vaj, 1 kis fej vöröshagyma (vagy snidling), 25 g mustár, tengeri só, őrölt bors, petrezselyemzöld
A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megtisztítjuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a vajat/margarint, a nagyon apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet, a mustárt, a sót, és az őrölt borsot (lehet fehérbors is), majd alaposan kikeverjük.
Tonhalpástétom
Hozzávalók: 30 dkg tonhal, 8 dkg light margarin/vaj, tengeri só, friss citrom leve, friss kapor/petrezselyem
A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat vagy vizet, villával összetörjük, majd a vajjal/margarinnal és a zöldfűszerrel összedolgozzuk. Friss citromlével és kevés sóval ízesítjük.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez