6 ok, hogy miért fogyassz őszibarackot + 1 recept
Imádjuk. Egész egyszerűen azért, mert hihetetlenül finom. És ha ez önmagában nem volna elég, akkor mondunk még nektek hat okot, amiért érdemes fogyasztani ezt az áldásos gyümölcsöt.
1. Rendkivül magas az ásványi anyag tartalma. Sok magnéziumot tartalmaz, s ez elég ritka tulajdonság a növények között. E mellet kálium, kalcium és bór is van benne, amelyek egymás felszívódását könnyítik meg. Ezáltal segít a csontok épségének megőrzésében, és a sejtek vízháztartásának fenntartásán keresztül késlelteti a sejtek és a bőr öregedését is. Továbbá tisztán tartja a bőrt, és normalizálja a faggyútermelést.
2. Diétázóknak kiváló, hiszen rendkívül alacsony a kalóriatartalma, a víztartalma pedig magas ezért jó tisztító hatással is bír.
3. Magas az A és C-vitamin tartalma. Béta-karotint is tartalmaz, éppen ezért tele van antioxidánssal is.
4. Segít a bevizesedett izületek gyógyításában. A népi gyógyászat szerint barackpakolást kell tenni a bedagadt tesrészekre.
5. Megoldja a székrekedéses problémákat. Enyhe hashajtó hatása van ugyanis.
6. Javítja a közérzetet és oldja a stresszt, magas szelén- és cinktartalmának köszönhetően.
+ 1. Kókusztejes, hideg barackleves:
Hozzávalók:
50 dkg fehér húsu őszibarack
2dl kókusztej
1 evőkanál méz
Elkészítése: Az alaposan megtisztított barackokat felszeleteljük, majd a mézzel együtt megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne főjjön szét a gyümölcs. Ha megfőtt, akkor az egészet a levével együtt tölsük turmixgépbe és adjuk hozzá a kókusztejet. Nem baj, ha a tejen érződik a kókusz zamata, mert a két íz együtt kiváló. Keverjük habosra. Díszitsük barack szeletekkel. Diétázóknak és vegánoknak kiváló desszertnek is, hiszen nem tartalmaz semmilyen állati eredetű anyagot.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez