4 hasznos tipp napozáshoz
Nyáron egyértelműen mind napsütött, bronz barna bőrre vágyunk, és ezért hajlandóak vagyunk akár hosszú órákig a tűző napon feküdni, azonban van pár alapszabály, amit semmi esetre sem szabad elfelejtenünk, ha napozásba kezdünk. Azt talán már mindenki kezdi megérteni, hogy milyen fontos a megfelelő faktorszámú naptej használata, azonban van még pár tudnivaló ezen kívül, amiket most össze is szedtünk!
Folyadék
A bőrünket nem csak kívülről, de belülről is táplálni kell, és amikor hosszú időt töltünk melegben, a napon fekve, akkor még fontosabb a megfelelő folyadékpótlás. Ezért fokozottan oda kell figyelnünk arra, hogy elegendő vizet fogyasszunk, miközben napozunk.
Kalap
Akár a kalapokat, a baseball sapkákat vagy a kendőket preferáljuk, valamit mindenképpen tegyünk a fejünkre, hiszen nem valószínű, hogy bárki is szeretne egy jó kis napszúrást is a bronzszínű bőre mellé. Pedig ha nem vagyunk elég óvatosak, akkor könnyen megtörténhet a baj, aminek az émelygés, fejfájás, de akár még a láz is kellemetlen következménye lehet. Ha éppen nincs más kéznél, akkor teríts a fejedre egy pólót vagy egy törölközőt.
Napozás utáni krém
Nem csak a naptej használata fontos, ami segít megelőzni, hogy rákvörösre sülj, de a napozás utáni krémeknek is érdemes figyelmet szentelni. A bőrünknek nem kis trauma a napon töltött idő, így mindig érdemes napozás utáni krémmel is bekenni, hogy kicsit frissebbnek érezhesse magát.
Délben jobb kerülni a napot
Bár egyre inkább eltérő, hogy mit mondanak arról, pontosan mikor is a legveszélyesebb az UV-sugárzás, azonban az a legbiztosabb, ha 10-11-től legalább 14-15 óráig megpróbáljuk kerülni a napon tartózkodást, de legalábbis a konkrét napozást.
Az arc kiemelt védelme
Az, hogy naptejet használunk, természetes és magától értetődő kellene, hogy legyen, viszont még jobb, ha az arcunkra külön arra való krémet, de minimum nagyobb faktorszámú naptejet használunk. Az arcbőrünk védelme kiemelten fontos, ezért erről sose feledkezzünk meg!
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez