4 étel, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet
Az emberi szervezet koleszterint termel, azonban a túl magas koleszterinszint számos komoly betegséghez vezethet. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, próbálkozhatunk bizonyos koleszterincsökkentő étellel. Mutatunk is néhány finomságot.
Halak
Bizonyos halak, például a tonhal, a lazac és a szardínia omega-3 zsírsavakkal rendelkeznek. Az egészséges zsírok növelik a "jó" koleszterinszintet és csökkenti a krónikus gyulladást. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a ezen halak rendszeres étkezése megakadályozhatja a magas vérnyomás és csökkenti a stroke kockázatát 27% -kal. Lehetőség szerint ne süssük meg a halakat.
Avokádó
Használj avokádót a majonéz helyett, a szendvicsek tetejére vagy egy akár egy zöldségsalátára. Vágd őket szeletekre vagy készíts belőle avokádó kenyeret. A cukkinihoz hasonlóan az avokádó mindenhez passzol, és egyidejűleg csökkentheti koleszterinszintünket.
Zab és árpa
Ahelyett, hogy fehér lisztből készült kenyeret vagy tésztát ennél, próbálkozz inkább gabonafélékkel. Több kutatás szerint, három napi adag teljes gabonából 20% -kal csökkentette a szívbetegség kockázatát. Minél több gabonát eszik egy nap, annál jobb.
Fokhagyma
Mind ismerjük a fokhagyma egészségre gyakorolt hatását, így nem csoda, hogy ebbe a felsorolásba is bekerült. A fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást és csökkentheti az LDL-t és a triglicerideket. Az ajánlott adag egy vagy két nyers fokhagyma vagy 300 mg fokhagymás tabletta. Ha vérhígítót szed, beszéljen először orvosával.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez