4 étel, ami csökkenti a koleszterinszintet
Az emberi szervezet koleszterint termel, azonban a túl magas koleszterinszint számos komoly betegséghez vezethet. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, próbálkozhatunk bizonyos koleszterincsökkentő étellel. Mutatunk is néhány finomságot.
Avokádó
Használj avokádót a majonéz helyett, a szendvicsek tetejére vagy egy akár egy zöldségsalátára. Vágd őket szeletekre vagy készíts belőle avokádó kenyeret. A cukkinihoz hasonlóan az avokádó mindenhez passzol, és egyidejűleg csökkentheti koleszterinszintünket.
Halak
Bizonyos halak, például a tonhal, a lazac és a szardínia omega-3 zsírsavakkal rendelkeznek. Az egészséges zsírok növelik a "jó" koleszterinszintet és csökkenti a krónikus gyulladást. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a ezen halak rendszeres étkezése megakadályozhatja a magas vérnyomás és csökkenti a stroke kockázatát 27% -kal. Lehetőség szerint ne süssük meg a halakat.
Zab és árpa
Ahelyett, hogy fehér lisztből készült kenyeret vagy tésztát ennél, próbálkozz inkább gabonafélékkel. Több kutatás szerint, három napi adag teljes gabonából 20% -kal csökkentette a szívbetegség kockázatát. Minél több gabonát eszik egy nap, annál jobb.
Fokhagyma
Mind ismerjük a fokhagyma egészségre gyakorolt hatását, így nem csoda, hogy ebbe a felsorolásba is bekerült. A fokhagyma csökkenti a magas vérnyomást és csökkentheti az LDL-t és a triglicerideket. Az ajánlott adag egy vagy két nyers fokhagyma vagy 300 mg fokhagymás tabletta. Ha vérhígítót szed, beszéljen először orvosával.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez