12 szuperegészséges jégkrém recept
Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!
Joghurtos-bogyós
Fél liter görög joghurtot, 3 evőkanál mézet és 1 teáskanál vanília esszenciát összekeverünk. Felét a jégkrém formába töltjük. Mindegyikbe friss, egészben hagyott bogyós gyümölcsöt szórunk, és a pálcikákkal igazgatjuk őket, hogy a forma aljára kerüljenek. 15 percre mélyhűtőbe tesszük. Közben a megmaradt joghurtos keveréket turmixgépben finomítjuk. Majd a mélyhűtőből kivett formákba öntjük, újabb 3-4 órára visszatesszük. Az így elkészült 10 jégkrém mindösszesen kb. 55 kalóriát tartalmaz egyenként.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez