10 étel, ami segít megállítani a hajhullást
Ősszel és tavasszal a haj a megszokottnál is többet hullik, ami sokszor aggodalommal tölt el. A szervezet vitaminhiánya először a hajunkon látszik meg, ugyanis a test úgy érzékeli, arra van a legkevésbé szüksége, ezért gyorsan meg akar tőle szabadulni, hogy a fontos vitaminok ne a fölösleges helyekre kerüljenek. Néhány étel nagy számban tartalmazza azokat a tápanyagokat, amikre szüksége lehet a hajnak és fogyasztásukkal megakadályozható a további hajhullás.
Céklalé: a friss céklalé gazdag szénhidrátokban, fehérjében, káliumban, kálciumban, B- és C-vitaminban. Igyál minden nap egy adagot, hogy szervezeted megkapja azokat az alapvető tápanyagokat, amik segítik megállítani a hajhullást.
Lencse: tele van olyan egészséges tápanyagokkal, mint a vas, cink, fehérje és B7-vitamin, valamint a szója és babfélék jó hatással vannak a hajhullásra. Győződj meg róla, hogy ezeket rendszeresen fogyasztod.
Spenót: a leveles zöldségek, mint a brokkoli, kelkáposzta és a spenót segítenek egészségesen tartan a hajhagymákat. Ezen kívül rengeteg béta-karotint, folsavat, vasat és C-vitamint tartalmaznak.
Tojás: gazdag fehérjében, cinkben, szelénben, kénben és vasban. A cink fontos a fejbőr szöveteinek javításában és biztosítja, hogy a faggyúmirigyek a hajhagymák körül megfelelően működjenek. A vashiány ismert oka a hajhullásnak, ezért fontos, hogy elég vasat fogyassz. Segít oxigénnel ellátni a hajhagymákat és egészségesen tartan őket.
Dió: tartalmazza az esszenciális omega-3 zsírsavakat, E-vitamint és B7-vitamint. Ezek segítenek megvédeni a haj sejtjeit a károsodástól, amit például okozhat hosszabb ideig tartózkodás a napon. Még egy előnye, hogy a dió tartalmaz rezet, ami segít gazdagítani a természetes hajszínt.
Zsálya: évszázadok óta tartják úgy, hogy segít a hajhullás megállításában. A zsályaolaj vagy a zsálya mint fűszer napi szintű fogyasztása javítja a bőr megújulási folyamatát és egészséges fejbőrt és hajat kölcsönöz. Adj zsálya kivonatot a samponodhoz vagy öblíts le dupla erősségű zsálya teával hajadat, hogy serkentsd a hajnövekedést.
Pórsáfrány: remek értágító. Minden nap masszírozz a fejbőrbe húsz percig pórsáfrány olajat, hogy javítsa a helyi váráramlást, ezáltal a hajnövekedést.
Osztriga: tele van cinkkel. A cink hiánya súlyos hajhulláshoz, hajszárazsághoz és korpásodáshoz vezethet. Az osztriga tartalmaz még fehérjét, ami segít pótolni az elvesztett hajat új, egészséges és erős hajszálakkal.
Áfonya: ez a gyümölcs nagyon gazdag C-vitaminban, ami elősegíti a jobb vérkeringést a fejbőrben és gondoskodik a finom erekről is, amelyek ellátják a hajhagymákat.
Lazac: ez a halféle tele van fehérjével és D-vitaminnal, ami kulcsfontosságú az erős és egészséges hajnak. Kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak is, ami szükséges a sejtmembránoknak a fejbőrben és a természetes olaj meg is védi azokat.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez