STYLELIFE / Gasztronómia


Miért eszünk húsvétkor kalácsot, sonkát és tormát?

  • 2023. április 08.

Sonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.

olvass tovább

Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

  • 2023. április 07.

Szeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Diétás túrófánk recept

  • 2023. március 09.

Szeretnél valami gyors és könnyen elkészíthető, egészséges finomságot összedobni? Van egy jól bevált ötletünk arra az esetre, ha nincs időd vagy kedved, nagy sütésbe belefogni! Ráadásul, ahogy elkészülnek majd a formás fánkok, garantáltan gyorsan el fognak fogyni, így érdemes két adagot is elkészítened belőle! Kívül ropogós, belül pedig puha, omlós.

olvass tovább

Több, mint egy ásványvíz - Primus

  • 2022. december 15.

A folyadékfogyasztás fontosságáról nem győzünk beszélni. Kiemelten ajánljuk a Primust, mely egy olyan minőségi ásványvíz, ami valóban kifejti jótékony hatását szervezetünkre. Alábbi cikkünkben hasznos információkat tudtunk meg az ásványvíz történetéről, valamint annak jótékony hatásairól.

olvass tovább

Miért sokak kedvence a kapszulás kávé?

  • 2022. december 08.

Manapság egyre többen választanak a hagyományos kávéfőzők helyett kapszulásakat. Hogy miért olyan népszerű a kapszulás kávé, annak több magyarázata is van. Annyi bizonyos, hogy aki egyszer megkóstolta, többé nem akar lemondani róla.

olvass tovább

Az ősz kedvence: Pumpkin spice latte

  • 2022. október 18.

Nem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.

olvass tovább

Vajon visszatér-e a hazánkba a kávézás aranykora?

  • 2022. október 04.

A világon minden évben szeptember 29-én ünneplik a Kávé Világnapját. A friss élénkítő fekete ital töretlen népszerűségnek örvend Magyarországon. A magyarok ugyanis egyre több kávét fogyasztanak, amiben az egyre fejlettebb és professzionálisabb kávégépek is szerepet játszanak.

olvass tovább