Pyogo-buseot Yut-jang Jorim, azaz párolt shiitake gomba rizssziruppal
Ha hétvégére egy ínycsiklandozó ebéddel szeretnél kedveskedni a családodnak, akkor Jeong Kwan eredeti saját receptjét szívből ajánljuk.
olvass továbbHa hétvégére egy ínycsiklandozó ebéddel szeretnél kedveskedni a családodnak, akkor Jeong Kwan eredeti saját receptjét szívből ajánljuk.
olvass továbbA koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.
olvass továbbEgy mennyei recepttel készültem nektek, amit már sokszor elkészítettem otthon! A hideg, bekuckózós időszakban szerintem mindenki hajlamosabb több édességet majszolni és otthon ülni egy jó sorozat vagy film előtt, amihez elengedhetetlen kellék egy kis nassolnivaló. A következőkben egy olyan nutellás kalács receptjét hoztam el nektek, aminek elkészítése kicsit bonyolultabb, de abszolút megéri.
olvass továbbBevallom, mikor először találkoztam a szilvaleves és a pisztáciás morzsába forgatott gombóc párosával, legfőképp az étel gyönyörű színe ragadott magával. Szemet gyönyörködtető étel.
olvass továbbSzerencsére egyre többen érzik a fontosságát a mindennapokban az egészségtudatos étkezésnek és figyelnek oda arra, hogy mi kerül a tányérra. Az egészséges táplálkozást pedig már rövid távon is meghálálja a szervezet: sokkal jobb lehet a közérzet, erősödik az immunrendszer, így pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbak leszünk. Hogy ne vesszünk el a sok tanács és éppen aktuális divat diéták között, ha most fogunk bele egy egészségesebb életmód kialakításába, érdemes egy, a témában jártas szakember tanácsait követni.
olvass továbbKönnyű nyáresti vacsorára vágysz, ami biztosan levesz mindenkit a lábáról? Akkor az egészben sült karfiol a Te ételed! Ha egyszer elkészíted, többé soha nem felejted
olvass továbbA áfonyás-fehércsokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. A receptet bátran variálhatjuk, és a fehércsoki helyett használhatunk csokit, vagy az áfonya helyett magvakat.
olvass továbbA forró nyári napokon igazi frissítőként hatnak a hideg levesek. Az alábbiakban bemutatjuk három klasszikus gyorsan elkészíthető, izgalmas változatát.
olvass továbbA banánt imádjuk, a tiramisut imádjuk, így előre elkönyvelhető, hogy ennek a két csodás dolognak a háziasításából valami még sokkal jobb fog születni. Így is, van, tehát ha egy kicsit szeretnénk felturbózni ezt az egyébként is népszerű és ínycsiklandó olasz desszertet, akkor adjunk hozzá egy kis banánt.
olvass továbbImádom, amikor tavasszal megyek autóval a Mecsek kanyargós útjain, az ablak letekerve, a zene szól, süt a nap és érzem a medvehagyma illatát. Ez az illatos kis növény egész Európában elterjedt, a nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát, nálunk főleg a Mecsekben. Cikkünkben három mennyei medvehagymás finomság receptjét is megadjuk.
olvass továbbMár egy hete tartod a diétád, eddig mindent tökéletesen betartottál, a csalás még csak meg sem fordult a fejedben, viszont egy nehéz nap után este otthon a tv előtt csak az édességre vagy valami ropogtatni valóra tudsz gondolni… Ismerős? Ha másnap nem szeretnéd a hétköznapi gondok mellett bűntudattal is indítani a napot, cikkünkben megosztunk veled néhány alternatív diétába is beilleszthető isteni nassolni valót.
olvass továbbA hamburger évek óta az egyik legnépszerűbb étel a világon, az Egyesült Államokban egy főre vetítve átlagosan heti 2,5 darab fogy, ami évente csaknem 50 milliárd darabot jelent. Állandó vita tárgya mind a profi séfek, mind a laikus hobbiszakácsok körében, hogy milyen is a nagybetűs hamburger. A legtöbben a jó minőségű marhahúst és a házi készítést tartják a felejthetetlen ízélmény kulcsának, de ne feledkezzünk meg a zsemléről és a további hozzávalókról sem. A Gorenje összegyűjtötte, miben rejlik a tökéletes házi hamburger titka, hogy felejthetetlenné tegyük a nyári grillezéseket!
olvass továbbEz a sütemény olyan elegáns, csajos, kifinomult, hogy mindenki elámult tőle, amikor egy születésnapi rendezvényre vittem magammal. Imádom, hogy a kész pite egy „üres vászon”, amit gyönyörűen lehet díszíteni. A fehércsoki-krém édességét a rejtett málnazselé réteg szépen ellensúlyozza. Hetekig tudnám enni ezt a sütit!
olvass továbbA hortikulturális-terápiát pszichiátriai esetekben is előszeretettel alkalmazzák a depresszió leküzdésére. Hát még ha olyan növényeket ültetsz, melyek azonnal jó kedvre derítenek! Íme egy kis útmutató abszolút kezdőknek.
olvass továbbSonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.
olvass továbbSzeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!
olvass továbbNem vagyok nagy hamburgerevő, de ez a hambi olyan finom és nem utolsó sorban gyorsan elkészíthető, így ha vendégek jönnek hozzánk gyakran kerül az asztalra. A buci „problémát” megoldja a boltban vásárolható ciabatta. Az olívabogyó és a halloumi sajt pedig nálam mindig legyőzhetetlen, akár csak úgy önmagukban eszegetve is. Annak ellenére, hogy nagyon kis csinos a végeredmény, enni azért csak olyan hamburgeresen lehet.
olvass továbbMagyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.
olvass továbbSzeretnél valami gyors és könnyen elkészíthető, egészséges finomságot összedobni? Van egy jól bevált ötletünk arra az esetre, ha nincs időd vagy kedved, nagy sütésbe belefogni! Ráadásul, ahogy elkészülnek majd a formás fánkok, garantáltan gyorsan el fognak fogyni, így érdemes két adagot is elkészítened belőle! Kívül ropogós, belül pedig puha, omlós.
olvass továbbKi ne szeretné a palacsintát? A palacsinta világnapja mindig a negyven napos böjt kezdetére, azaz húshagyókeddre esik. A világ szinte minden országában tartják ezt az ünnepet. Hiszen szinte minden nemzetnek megvan a saját palacsintája.
olvass tovább