STYLELIFE / Gasztronómia


Mindentbele frittata

  • 2013. május 24.

A Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.

olvass tovább

Tészta és spárga

  • 2013. május 18.

Tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, de nem tudok ellenállni, imádom! Ez egy szuperjó zöldség, és ezúttal a tészta szerelmeseinek kedvezek. A körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, s ha már van itthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én, és milyen jól tettem, mert imádták.

olvass tovább

Spárgaszezon: krémleves

  • 2013. május 16.

Még mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.

olvass tovább

Napi mosoly: spárgakrémes szendvics

  • 2013. május 13.

Még mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.

olvass tovább

Bajor cipó magyar módra

  • 2013. április 23.

Éreztétek már, ahogyan a friss kenyér illata átjárja az otthonotokat és melegséggel tölti el a szíveteket? Azt gondolhatnánk, hogy egy igazán jó cipó sütése bonyolult és hosszú órákat vesz el életünkből, ám az alábbi példát tekintve, ez nem így van. Ízletes, és csodálatos házi kenyér kerülhet az asztalra, egészen rövid idő alatt.

olvass tovább

Retro életérzés stílusba csomagolva

  • 2013. április 22.

Ismeritek a Fellinit? No, nem a filmrendezőt, hanem a Római Kultúrbisztrót. Naná, hogy a rómain. Gyere ki egy bambira és vidd haza magaddal azt a semmihez nem hasonlítható életérzést, amit a hatvanas évekbeli budapesti csinibabák tapasztalhattak utoljára.

olvass tovább

Nagy Nemzeti fokhagyma Nap

  • 2013. április 18.

Gondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.

olvass tovább

Nagy spíler a srác

  • 2013. április 14.

Szép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!

olvass tovább