STYLELIFE / Gasztronómia


Mai mosoly: epersali

  • 2013. június 04.

A tavalyi szezonban ettem először ilyen salátát. Imádtam! Azóta csinálom magamnak is, amikor eper szezon van, sokféle sajttal és egy jó kis dresszinggel. Most rebarbara vinaigrette-tel készítettem, jó erős lyoni camembert-rel, karamellizált körtével és ropogós dióval. Próbáljátok ki, nagyon friss és nagyon fincsi.

olvass tovább

New York sajttorta citrusokkal

  • 2013. május 27.

Kedvencem a sajttorta, mert nagyon egyszerű elkészíteni és százféleképpen variálható. Mehet bele krémsajt, joghurt, tejföl, túró. Imádom. Ez a verzió a sajttorták királya. Egy jó málnaöntettel, vagy házi baracklekvárral, eperrel egészen királyi eledel. Omlós, könnyű szétolvad a szájban.

olvass tovább

Szórakozás remek kilátással

  • 2013. május 27.

Oly régóta vártuk, hogy ez a betervezett szerelemgyermek megnyissa kapuit a Március 15. téren. A régi Piarista házban nyíló KIOSK valami egészen új kezdete, ráadásként olyan panorámával rendelkezik, amit a Duna és az Erzsébet híd remek párosa nyújt a vendégsereg legnagyobb örömére.

olvass tovább

Mindentbele frittata

  • 2013. május 24.

A Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.

olvass tovább

Tészta és spárga

  • 2013. május 18.

Tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, de nem tudok ellenállni, imádom! Ez egy szuperjó zöldség, és ezúttal a tészta szerelmeseinek kedvezek. A körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, s ha már van itthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én, és milyen jól tettem, mert imádták.

olvass tovább

Spárgaszezon: krémleves

  • 2013. május 16.

Még mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.

olvass tovább

Napi mosoly: spárgakrémes szendvics

  • 2013. május 13.

Még mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.

olvass tovább

Bajor cipó magyar módra

  • 2013. április 23.

Éreztétek már, ahogyan a friss kenyér illata átjárja az otthonotokat és melegséggel tölti el a szíveteket? Azt gondolhatnánk, hogy egy igazán jó cipó sütése bonyolult és hosszú órákat vesz el életünkből, ám az alábbi példát tekintve, ez nem így van. Ízletes, és csodálatos házi kenyér kerülhet az asztalra, egészen rövid idő alatt.

olvass tovább