Mindentbele frittata
A Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.
olvass továbbA Mosoly Bisztró Dorszija ismét egy újabb, fantasztikus étellel kedveskedik nekünk, ami könnyen elkészíthető kis különlegesség, amolyan 'mindentbele' pite.
olvass továbbTényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, de nem tudok ellenállni, imádom! Ez egy szuperjó zöldség, és ezúttal a tészta szerelmeseinek kedvezek. A körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, s ha már van itthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én, és milyen jól tettem, mert imádták.
olvass továbbMég mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.
olvass továbbMég mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.
olvass továbbTojáskrémes- vízitormás wasabis szendvics répával és bacon-nel – ebédre!
olvass továbbÉreztétek már, ahogyan a friss kenyér illata átjárja az otthonotokat és melegséggel tölti el a szíveteket? Azt gondolhatnánk, hogy egy igazán jó cipó sütése bonyolult és hosszú órákat vesz el életünkből, ám az alábbi példát tekintve, ez nem így van. Ízletes, és csodálatos házi kenyér kerülhet az asztalra, egészen rövid idő alatt.
olvass továbbIsmeritek a Fellinit? No, nem a filmrendezőt, hanem a Római Kultúrbisztrót. Naná, hogy a rómain. Gyere ki egy bambira és vidd haza magaddal azt a semmihez nem hasonlítható életérzést, amit a hatvanas évekbeli budapesti csinibabák tapasztalhattak utoljára.
olvass továbbGondoltátok volna, hogy a fokhagymának is van egy napja, amikor megemlékeznek világszerte a növény áldásos hatásáról, számos recepttel ünnepelve? Ezt a napot, nemzetközileg, április 19-én tartják, amikor is a fokhagyma gyógyerejére, számos felhasználási módjára hívják fel a figyelmet. Ez a cseppet sem hétköznapi zöldség, igazából egy gyógynövény, amely nevéhez híven, komoly gyógyerővel bír.
olvass továbbSzép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!
olvass továbbA nap épphogy bearanyozta a hajnali eget, a madarak alig kezdtek el énekelni, de a cukrászda felől már a fahéjas csiga illata szállt és a kávégép halk duruzsolása megadta az ütemet az ébredezéshez. Huszonhárom fok volt azon a reggelen, amikor először a Karolinába tértem.
olvass továbbMostanában azon szoktam kapni magam, hogy ugyanabban a belvárosi utcában kezdem és zárom a napom.
olvass továbbHa ilyen ütemben nő tovább bolygónk népessége, akkor 2100-ra eléri a tízmilliárdot, és ezt az irdatlan embertömeget - csúnyán fogalmazva - valamivel etetni kell.
olvass továbbMi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.
olvass továbbKortyolj korlátlan - ilyen még nem volt! Korlátlan borfogyasztás a Vinoriumban!
olvass továbbMindenki tudja, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek jót tesznek a szervezetünknek, ám a legtöbb esetben nincs egyenes arányban a hatásuk az íz világukkal.
olvass továbbA zöld dió egy növekvő népszerűségű, hungarikum-számba menő gasztronómiai különlegesség, amely önmagában és ételkiegészítőként is fogyasztható, s amely egyedi ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt.
olvass továbbA diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban – bár a legmagasabb minőségű dióként tartják számon – most indult hódító útjára.
olvass továbbBizonyára volt már részed abban a mennyei érzésben, amikor a habkönnyű mousse sütemény szinte elolvad a szádban. Nem csak a cukrászdák kiváltsága ám ez a fennkölt sütemény, te is könnyedén elkészítheted, csupán némi leleményesség és egy icipici türelem kell hozzá.
olvass továbbAmi Pesten a borbárok, a romkocsmák és a kultúrbisztrók egyvelegét jelenti, az Budán összesűrűsödik egy projectben, méghozzá a Spiccprojectben.
olvass tovább