Mai mosoly: töltött cukkini
Anyukámmal főztünk ma a családnak, ismerősnél termett, majdnem “saját” cukkiniből finomat. Olyan jók az ilyen családi ebédek. Nyári forróság, finom limonádé, könnyű ebéd. Ezt hoztam Nektek.
olvass továbbAnyukámmal főztünk ma a családnak, ismerősnél termett, majdnem “saját” cukkiniből finomat. Olyan jók az ilyen családi ebédek. Nyári forróság, finom limonádé, könnyű ebéd. Ezt hoztam Nektek.
olvass továbbÚgy alakult, hogy egyedül maradtam hétvégére, és csajoskodhattam. Szuper jó kis hétvége volt, sok borral, sok csajjal, jó zenékkel és nagyon finom kajákkal!
olvass továbbGyerekkorom óta imádom Olaszországot. Ezt az imádatot a szüleimnek köszönhetem, és a sok olaszországi nyaralásnak. Már 3 évesen Velencében sétáltam a macskaköves utcákon, és hallgattam a régi nagy olasz slágereket, talán olyan is volt, hogy üvöltve énekeltem a kocsiban lehúzott ablakon kifelé, hogy “ lasciatemi cantaaaaare”.
olvass továbbImádom a szendvicseket, a kedvencem az aszaltparadicsomos mozzarellás. Sokszor eszem például ebédre is a Nemsütinél valami fincsi vega szendvicset. Nagyon finom krémeket kennek a kenyérre, meg egyébként is 1 percre van tőlük a munkahelyem. Innen volt az ötlet hogy medvehagyma pestot kenek a szendvicsemre.
olvass továbbEgyszer, kiskoromban, farsangkor (mondjuk, nem csak akkor – a Nagyival mindig sütöttünk:P) a Nagymamámmal farsangi fánkot sütöttünk. 45 darab lett, még forrón megettem 25 darabot… Utána majdnem a mentőt hívták ki, annyira nagyon rosszul voltam. De a Nagypapámnak a kezére is rácsaptam, hogy ne vegye el az utolsó falatot.
olvass továbbArab saláta, grillezett halloumi. Igazi nyári kaja! Mostanában nem sok időm van, igazából energiám van kevés, de ma elég korán hazaértem, és így volt időm megfőzni egy fincsi vacsit, sportolni és pihenni. Ez ám a jólét. :)
olvass továbbA croque madame, vagy croque monsieur, a világ két legfinomabb melegszendvicse. A gruyere sajt, ahogy belesül és a béchamel mártás, ami olyan különlegessé teszi, a Madame-nál pedig ezt egy forró tükörtojással mespékelik. Ezért lettek a reggeli ételek mennyei mannái. Benne van minden, amiről egy fáradt reggelen álmodozunk.
olvass továbbUborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.
olvass továbbMiként készítik, mit igyunk mellé, kik a rokonai, mekkora a legnagyobb és mennyi fogy belőle? A bécsi szeletet mindenki ismeri, de legtöbben még nem elég közelről. Aggódniuk nekik sem kell, mert Bécs idén nyáron is tud újat mutatni – ráadásul Budapesten!
olvass továbbAzt hiszem megszállott vagyok! Csodálatos forma, a szivárvány összes színében elkészíthető, fantasztikus állag, sokféleképpen variálható ízvilág, egyszerűen megunhatatlan. Állandó fejtörést is okoz egyben, vagyis mondhatnám hogy okozott.
olvass továbbAnyukám szülinapja ma van, ezért tegnap hazarohantam a munkából és szuper vacsorát rittyentettem neki. Nála nem kell nagy faksznit csapni, tigrisgarnéla minden mennyiségben!!! és valami finom tészta. Így is lett. Újítás, de 30 perc alatt kész van és isteni. Ezúton is Nagyon Boldog Születésnapot Neked Mami! ♥
olvass továbbÉn egy reggelizős típus vagyok, nem is értem azokat akik nem szeretnek reggelizni. Szerintem a világ legjobb dolga, egy kiadós reggeli egészséges, és egyébként is tartja a mondás “reggelizni mint a királyok”!
olvass továbbCsodaszép sárga, télen is napsütést varázsol a lakásba. Természetesen ez is akkor a legjobb ha házilag készül. Kicsit lekvár, kicsit krém. Kicsit édes, kicsit savanyú, imádom az ilyen elmebeteg kombinációkat. Sőt, hogy pikánsabb legyen tettem bele gyömbért és mentát is.
olvass továbbAzon szerencsések közé tartozom, akinek élete első kedvese mutatta be a következő, ám még az előzőnél is hosszabb időre, tán örökre szóló szerelmét. Mindennek immár hat esztendeje. Ennyi ideje vagyok szerelmese a zongoraszónak, a nótának, vagy a muzsikának, kinek hogy tetszik. A Kispipacs pedig az a hely, ahol bármikor randevúzhatok ezzel a bizonyos életre szóló, igaz szerelemmel.
olvass továbbÉljenek az olaszok és a tésztaételek! Ez a tésztarecept, mindenki kedvence (higgyétek el!), még annak is, aki a halat annyira nem annyira szereti. Pedig halat enni kell, mert nagyon egészséges. Szóval hetente egyszer tessék halat enni!
olvass továbbSzóval eperlekvár. Sajnos idén későn jön el az eper befőzés ideje, még ezek az eprek is inkább magában ehetőek voltak. Pedig az eperlekvár befőzésének eljövetele a nyár kezdete számomra. Viszont most volt lehetőség nagy mennyiségben lekvárt főzni. Az eredmény mennyei. Hajrá Gyerekek! Befőzni jó!
olvass továbbAz útipogi története tavalyra nyúlik vissza, amikor is Török-Bognár Renáta kiposztolta a medvehagymás pogácsa receptjét. Azóta akárkinek megsütöttem, aranyba foglalja a nevem. Szóval Reni ezúton is köszönöm. Kicsit persze változtattam rajta, de nem azért mert nem volt jó úgy ahogy volt (tökéletes), hanem kitaláltam, hogy kipróbálom tejföllel elkevert túróval, és vaj helyett házi kacsazsírral, valamint újhagymával.
olvass továbbA tavalyi szezonban ettem először ilyen salátát. Imádtam! Azóta csinálom magamnak is, amikor eper szezon van, sokféle sajttal és egy jó kis dresszinggel. Most rebarbara vinaigrette-tel készítettem, jó erős lyoni camembert-rel, karamellizált körtével és ropogós dióval. Próbáljátok ki, nagyon friss és nagyon fincsi.
olvass továbbKedvencem a sajttorta, mert nagyon egyszerű elkészíteni és százféleképpen variálható. Mehet bele krémsajt, joghurt, tejföl, túró. Imádom. Ez a verzió a sajttorták királya. Egy jó málnaöntettel, vagy házi baracklekvárral, eperrel egészen királyi eledel. Omlós, könnyű szétolvad a szájban.
olvass továbbOly régóta vártuk, hogy ez a betervezett szerelemgyermek megnyissa kapuit a Március 15. téren. A régi Piarista házban nyíló KIOSK valami egészen új kezdete, ráadásként olyan panorámával rendelkezik, amit a Duna és az Erzsébet híd remek párosa nyújt a vendégsereg legnagyobb örömére.
olvass tovább