STYLELIFE / Gasztronómia


Mai mosoly: újhagymás pite

  • 2013. szeptember 16.

Pitelove, most újhagymás. Mert ősszel a legjobb, és a legtöbb féle pitét lehet készíteni. Szilvával, körtével, dióval sajttal, fügével és sok-sok mindennel variálhatjuk. A kedvenc részem a pitesütésben, amikor sül. Az illatát… ahogy beteríti a lakást. Meleg, otthoni érzés. Szeretem a pitét.

olvass tovább

Mai mosoly: fügeszerelem

  • 2013. szeptember 13.

Imádom a fügét, ezért egyértelmű volt, hogy valamilyen fügés quiche-t fogunk vacsorázni. A quiche-t azért is szeretem, mert szupergyorsan elkészíthető, egy váratlan vendégsereg érkezésekor is összedobható, bármit beletehetünk, húst és sajtot, lehet édes vagy vega, hovatovább brunchoz is kíváló alapanyag lehet.

olvass tovább

Mai mosoly: risotto project

  • 2013. szeptember 05.

Risotto, mert szeretem, mert egészséges, mert könnyű elkészíteni és mert olasz! Beköszöntött az ősz, ám téli ételnek sem utolsó, szuperlaktató és hamar kész van, egy finom fehérborral pedig kiváló tavaszi emlékeket idéz fel ez az étel.

olvass tovább

Baba Mama fitt: áfonya torta

  • 2013. szeptember 03.

A magas flavonoid és antioxidáns tartalmú áfonya nagyon egészséges, ugyanis erős gyulladáscsökkentő hatású, megköti a szabadgyököket. Fogyasszunk belőle, minél többet nyersen, de süthetünk belőle egy egészséges, tönkölylisztes süteményt is, amely tej-, tojás-, és cukormentes.

olvass tovább

Cukkinis tökmagkrém

  • 2013. augusztus 26.

Örök dilemma, hogy mit kenjünk a kenyerünkre, ha valami egészségesebb, táplálóbb krémet, pástétomot szeretnénk fogyasztani a hagyományos margarin, felvágott, májkrém helyett.

olvass tovább

Mai mosoly: 3in1 tojás reggelire

  • 2013. augusztus 25.

Miért három az egyben: mert a tészta amin sül tökéletes kenyérpótlék, van rajta bacon is, ezért lehetne bacon and eggs, és alul megbújik egy kis bruschetta alap. Ennél több szerintem egy vasárnap reggelre nem is kell!

olvass tovább