Beigli torta
Karácsony elképzelhetetlen beigli nélkül, igazi hungarikum. Ez a recept egy olyan finomság amelyet más ünnepeken is elkészíthetünk. Másrészt csak ismételni tudom a hitvallásom: ami finom az most már egészséges is!
olvass továbbKarácsony elképzelhetetlen beigli nélkül, igazi hungarikum. Ez a recept egy olyan finomság amelyet más ünnepeken is elkészíthetünk. Másrészt csak ismételni tudom a hitvallásom: ami finom az most már egészséges is!
olvass továbbHa vásárolni megyek a fűszeresemhez, legalább 3 féle sajtot veszek. Ma többek között egy brie-re esett a választásom, ez volt az alapja a vacsoránknak. Fügével, és baracklekvárral készítettem el.
olvass továbbA szaloncukorról most már elmondhatjuk, hogy igazi hungaricum. Habár az én gyermekkoromból nincsenek szép emlékeim a szaloncukorról. Ennek az egyik oka, hogy Erdélyben mi is ugyanígy a magyar szokások szerint tartottuk a Karácsonyt, de mivel Romániában nem ismerték el a magyar szokásokat ezért szaloncukrot sem árusítottak sehol.
olvass továbbErről a receptről egy volt kolléganőmtől hallottam, aki afrikai barátja révén ilyen érdekes curryket hozott be az irodába. A jalfrezi egyfajta curry, mely paradicsomból, paprikából, hagymából és különféle zöldségekből, vagy húsokból készül. Fűszeres, csípős és érdekes elsősorban azért, mert a paprika miatt olyan kellemesen édes-savanyú lesz. A receptben nem a hagyományos chilit, hanem zöld chilit használtam, így az étel nem annyira csípős. A helyiek erre mondanák, hogy amolyan turista csípős. Angliában az egyik legnépszerűbb indiai étel, természetesen a tikka masala után.
olvass továbbÍnycsiklandó receptjeink sütőtökkel Halloween estéjére, és a tökszezonra.
olvass továbbAz alábbi tonic hidratálja a sejteket, feltölti a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal sejt szinten. Segít a szervezet sav-bázis egyensúlyát helyreállítani, amely az öregedés első számú rizikó faktora
olvass továbbA túrógombóc szinte mindenki kedvence. Aki viszont valamilyen okból kifolyólag nem fogyaszt tejet és tejtermékeket, nekik sem kell lemondani a gombócról. Alapja a semleges ízű köles, amelyet igazán „túrójellegűvé” ízesíthetünk a citromhéj és citromlé segítségével.
olvass továbbA sütinyalóka ismertebb nevén Cake-Pops az egyik legkedveltebb édesség a gyermekek körében. A házibulik nagy kedvence igazából bármilyen alkalomra elkészíthető, a legjobb benne mégis az, hogy akár apró sütemény maradványokból is könnyedén összeállítható és máris osztogathatjuk
olvass továbbEz egy régi recept, még abból az időből mikor hetedhét ágra sütött a nap. Volt itthon vargányám, ugyan nem friss, de frissen fagyasztott és egy szikkadt kalácsom. Akkor gondoltam én, vargányakrémlevest csinálok a barátoknak, meg báránysültet indiai módra mandulás rizzsel és raitával,, miközben összevetjük nyaralásunk fényképeit, jókat nevetünk, borozunk, miegymás. Tehát következzék a recept, ami szerintem akár egy őszi estén is nagyon jól eshet a család apraja-nagyjának.
olvass továbbImádom a friss, forró kenyeret. Imádom, ha nem kell órákig keleszteni, dagasztani, vagy a kovászra várni napokat, heteket.Ez a kenyér ilyen.Imádom, ha a frissen sült kenyér illata belengi a lakást úgy, hogy mindeközben forró csokit kortyolgatok a kanapén ülve és nézem a csodálatos tájat.
olvass továbbElérkezett az ősz és a diós desszertek ideje. A dió nagyon értékes olajokat tartalmaz és magas az E vitamin és kalcium tartalma, a legjobb ha nyersen fogyasszuk. Most egy olyan desszert receptemet mutatom be nektek amely ízre pontosan olyan, mint a hagyományos zserbó. Tudjuk, a hagyományos zserbót sütni kell, viszont ezt nem és sokkal gyorsabban is elkészíthető! Nyers desszertnek is megfelel, az összetevők teljesen természetesek és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, továbbá tej,- tojás és gluténmentes! Nem kis hátránya, hogy szénhidrát tartalma is alacsonyabb.
olvass továbbMikor ezt a receptet írtam, a szívem megszakadt, mert vége lett a nyárnak…és talán ez volt életem egyik legjobb nyara! Azonban valahol nagyon örültem is, hiszen kezdődik az ősz, a borfesztiválok, pálinkafesztiválok szezonja, és mert a testvérem, aki Új-Zélandon él is ebben a hónapban látogatott haza. Szóval izgalommal töltött el ez az időszak is.
olvass továbbEgy forró zsemle, vagy egy forró kenyér…sajnos egyiknek sem tudok ellenállni. A forró péksüteméynek a kedvenceim, nem tagadom. Csak sajnos finom házias ízt ritkán érezni a közértben beszerzett péksütemények, kenyérfélék esetében.
olvass továbbSzóval, már tudjátok hogy imádok reggelizni. Ezért hétvégén, ha tehetem óriás bűnözést csapok. Viszont most kitaláltam egy olyan receptet ami fehérje gazdag, kevesebb benne a kalória és még egészséges (ha a kolbászt kihagyjuk belőle) is.
olvass továbbA Kis Herceg az egyik kedvenc könyvem, szerintem mindenkinek felnőtt fejjel is el kellene olvasni. A csillagok imádata a kedvencem benne, és a róka.
olvass továbbTudom, hogy sokan most a hagyma erőteljes illatára gondoltok, holott a hagyma egy nagyon egészséges zöldség. Magas a szerves nátrium, antioxidáns, flavonoid tartalma és ebben a "megfázós" időszakban igen jó természetes antibiotikum és orrtisztító.
olvass továbbImádok reggelizni! Ezt mindenki tudja, azt is hogy vasárnaponként általában valamilyen brunch, vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető, leginkább tojásos alapú étellel örvendeztetlek meg benneteket.
olvass továbbEz az otthon elkészíthető müzli szelet lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz ezért sokáig ellát minket energiával és emellett nagyon finom. A zabpehelynek pedig számos élettani hatásai vannak.
olvass továbbRestróba járni mindig is sikk volt. Csak a legtöbben, a legtöbb korban nem tudták, hogy oda járnak.
olvass továbbInstant, de rossz szó, utálom az isntant kávét, az instant levest, mindent ami mű és instant. Ez az étel azonban a legkevésbé sem takarja azt amit ma az instant jelent, kivéve egy valamit, hogy hihetetlenül gyorsan el lehet készíteni, isteni, természetes alapanyagokból készül és persze olasz!
olvass tovább