STYLELIFE / Gasztronómia


Rácsozzuk be a nyarat!

  • 2014. június 17.

Régen nem volt pite, pedig ha van valami, amiért megveszek, az ez. A családi tűzhely hangulatát, közös ebédeket, délutáni nagy beszélgetéseket idézi. Büszke vagyok rá, vagy legalábbis jól esik, ha hozzánk jön valaki, akkor mindig van a konyhában belőle egy szelet. Kivétel ebből a mostaniból, ezt ketten egy este alatt elpusztítottuk. Pedig elvileg nem is szeretem az édességet.

olvass tovább

A tökéletes vasárnapi ebéd

  • 2014. június 13.

A hazai háztartások zömében vasárnap húsleves és rántott hús kerül az asztalra, és ez tényleg nem sztereotípia. Én sajnos egyikért sem rajongok túlzottan (na jó, a leves azért jól szokott esni), úgyhogy ki kellett találnom a saját hétvégi menümet. Így alakult ki a zöldborsós töltött csirkecomb, és gratin burgonya, azaz tejszínes rakott krumpli.

olvass tovább

Szülinapi málnás-mascarponés brownie

  • 2014. június 09.

Jött egy spontán, szűk körű születésnapi ünnepség gondolata, amivel az egyik legkedvesebb barátnőmet szerettem volna meglepni. Kellett valami, amire rá lehet tenni a gyertyákat, és megfelel a "csupacsoki" jelzőnek is. De miért kellene mindig tortában gondolkodni? Úgy döntöttem, a jól bevált brownie-t kicsit felturbózom, így nem csak küllemre, de ízre is elég elegáns és kecsegtető lett a végeredmény.

olvass tovább

A legfinomabb almás-fahéjas muffin

  • 2014. június 05.

Alma és fahéj a legjobb páros. Ha már meguntuk a pitét, a tepsis süteményt, vagy a palacsintát, akkor süssünk belőle muffint! Ezer éve készítem ezt a receptet, és még soha nem volt rá panasz, valahogy mindig elfogyott egyszerre.

olvass tovább

Spenótos-ricottás ravioli Nóritól

  • 2014. június 03.

Szeretjük a tésztát, de már unjuk is. Gondoltam dobjuk fel valamivel a dolgot, így bele vágtam az otthoni tészta készítésbe. Kicsit több idő, mint a készet bedobni a forró vízbe, de ha van kedv és lelkesedés, esetleg egy segítő kukta, akkor mindenképpen próbáljuk ki!

olvass tovább

Mini macaronok házilag

  • 2014. május 29.

Nem mondom, hogy méltatlanul népszerű ez a mandulás francia finomság hazánkban, de az egészen bizonyos, hogy a körülötte keringő mítoszok az elkészítésének nehézségeiről nem mind igazak. Ha jó alapanyagokból dolgozunk, és nem sajnáljuk rá az időt, akkor könnyen készíthetünk finom macaront otthon is, ráadásul jóval kevesebb pénzből, mint ha boltban vásárolnánk.

olvass tovább

Sült sajttorta dzsemmel

  • 2014. május 26.

Az amerikai sajttorták többsége leginkább egy túrótortához hasonlít ízében, állagában - persze mégis más. Krémesebb, pikánsabb, és könnyedén variálható - lehet csokis, karamellás, pisztáciás. A most bemutatott torta gyümölcsös, gyakorlatilag egy lekvárt kell készíteni, ami együtt sül majd a sütivel.

olvass tovább

Zsenge, tavaszi zöldborsó leves

  • 2014. május 22.

Zsenge, tavaszi zöldborsóleves, ahogy anyukám szokta. Nem vagyok egy nagy leves fogyasztó, de vitán felül ez a kedvencem - bárhol, bármikor. És anyukám mindig el is készíti, mert gyors, olcsó és egyszerű. Ezt most már én is tanúsíthatom, miután egy könnyed vasárnapi ebéd első fogásaként került az asztalra.

olvass tovább

Csokis, túrós, epres

  • 2014. május 20.

Cukrászpályafutásom azon szakaszához értem, amikor már nem csak konkrét receptúrák alapján készítek édességeket, hanem ha elkap az ihlet, szabadon alkotok, variálok. Ez a torta is így készült, ráadásul születésnapra, úgyhogy szépnek és finomnak is kellett lennie egyszerre. A süti alapja egy brownie piskóta, ami már önmagában is kielégítheti egy földi halandó heti édesség szükségletét. Ezt ellensúlyozandó egy tejszínes túró réteg következik, majd sok-sok eper és házi lekvár.

olvass tovább