STYLELIFE / Gasztronómia


Házi pálcikás jégkrém

  • 2014. augusztus 07.

Először is leszögezném, ez az édesség az egyik legegyszerűbb, legszínesebb, és legnépszerűbb darab, főleg a nyári kánikulában. Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretnének a gyerekeknek valami adalékanyagtól mentes, friss hozzávalókból készült hűsítőt adni, ami nem is kerül vagyonokba. Semmi más nem kell hozzá, mint gyümölcs, méz, tejszín, műanyag poharak, és pálcikák.

olvass tovább

Cukkinis lecsó Nóritól

  • 2014. augusztus 05.

A nyár legnagyobb slágere nálam a sok paradicsommal és sok paprikával készülő lecsó, ám szerintem bármilyen szezonális zöldséget bele lehet dobni, attól biztosan csak jobb lesz. A hazai egytálétel rokona a francia ratatouille, amibe kerül padlizsán, cukkini, fokhagyma, valamint mediterrán fűszerek, mint bazsalikom, oregánó. Ha van otthon, én még gombát is szoktam bele tenni. A most bemutatott fogás leginkább a francia és a magyar között mozog, a kevésbé nyitottak kedvéért most csak cukkini került bele pluszba, no meg persze sok-sok fűszer.

olvass tovább

Meggyes tejes pite

  • 2014. július 31.

Igen, már megint meggyes - vagyis még mindig meggyes minden. Szezonja van, és nagyon finom gyümölcs, ilyenkor főzni és sütni is ajánlott vele, kellemes fanyarsága és karakteres íze miatt. Ez a pite amolyan "készítsünk valamit abból, ami itthon van"-féle darab, nem kell hozzá semmi extra.

olvass tovább

Amerikai palacsintatorony házi meggyszósszal

  • 2014. július 29.

Múltkor befőztem a kertből összes meggyet - készült belőle lekvár, zselé és öntetnek való befőtt, no meg persze egy bejegyzés is az oldalra. Azóta próbálok olyan ételekben gondolkodni, amihez fel tudom használni az idei szüretelést. Ez az amerikai palacsinta pont ilyen, ugyanis eléggé neutrális az íze, így sós és édes körítéssel is el lehet készíteni. Az igazi Amerika fanatikusok leönthetik juharsziruppal és piríthatnak rá bacon szalonnát- nálunk még a hagyományosabb vonal érvényesül és édességként fogyasztottuk el.

olvass tovább

Egy kis boszorkányság: máglyarakás

  • 2014. július 25.

Ez az az édesség, amiről 100%-ig a gyerekkorom jut eszembe. Vasárnapi ebédek, lusta délutánok, és egy tepsi, amire mindig rá lehet járni. Nagyjából ettől olyan ellenállhatatlan a máglyarakás, amihez egyébként semmilyen sütési rutin nem szükséges, csak finom alapanyagok. Nekem most a nagynéném szolgáltatta a balatoni kertben termett isteni sárgabarackból befőzött lekvárt, és akadt otthon foszlós kalács is.

olvass tovább

A kerti bogrács és a paprikás krumpli esete

  • 2014. július 21.

A házi kovászos uborkáról még nem is esett szó. Nem vagyok kifejezetten a magyaros konyha híve - azt hiszem ezzel nem árulok el semmi újat. Nem vonz se a pörkölt, se a halászlé, egy jó paprikás krumplinak viszont képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha bográcsban készül. A Balaton déli partjának szívében van az én második otthonom. Fonyódon tudom minden kerti tevékenység iránti szeretetem kiélni, és hát a bográcsban főzés az igencsak kinti tevékenység. Azt szeretem benne, hogyha elég ideig fő benne az étel, igazából nem lehet elrontani - persze az arányok azért itt is fontosak.

olvass tovább

Bazsalikomos töltött paradicsom tzatzikivel

  • 2014. július 17.

Mostanában rákaptam a könnyű, nyári ételek elkészítésére, mert nemcsak a gyomromat kímélik ezek a menük, de időm is sokkal több marad másra. Ez a töltött paradicsom tipikusan vegetáriánus ételként is értelmezhető, ha nem rak az ember szalonnát a töltelékbe. Én most raktam, és bevallom, nagyon jól esett.

olvass tovább

Mi szem-szájnak ingere

  • 2014. július 15.

Vagyis nemcsak szép, finom is ez a málnás csokimousse torta. Csupa kiváló alapanyag van benne: vajas piskóta lapok, rengeteg gyümölcs és persze sok-sok csoki. Nem lepek meg senkit vele, ha elárulom: születésnapra készült ez az édesség, méghozzá három komoly férfiember ünneplésére.

olvass tovább