STYLELIFE / Gasztronómia


Anyu főz: paradicsomos - diós tagliatelle

  • 2015. január 20.

Tél van, hideg van. Jól esik a meleg vacsora. Órákat a konyhában állni viszont nem esik jól. Viszont van egy jó hírünk: a villámgyorsan elkészíthető fogás is lehet egészséges és finom. Erre bizonyíték az alábbi tésztaétel, amelyhez olasz szélesmetéltet, tagliatellét használunk, hiszen ezt általában minden családtag imádja, és vita nélkül megeszi bármikor.

olvass tovább

Anyu főz: halcurry

  • 2015. január 15.

Mi magunk is sokszor írtunk már arról, hogy mennyire fontos rendszeresen halat fogyasztani. Ráadásul az nem is elég, ha mi magunk megbarátkozunk a halakkal, megtanuljuk változatosan elkészíteni őket, hanem az is a mi feladatunk, hogy a gyerekeinkkel megszerettessük ezt a fontos étket.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Kebab mazsolás rizzsel

  • 2015. január 13.

Szentendrén van egy kedvenc helyem, egy karibi étterem. Egyrészt nagyon kedvelem a különleges ételeket, másrészt kedves a kiszolgálás. Olyannyira megtetszett ez az ízvilág, hogy otthon is megpróbáltam reprodukálni ezeket az ételeket. Természetesen itt nem álltam meg, hanem ezen a vonalon továbbhaladva születtek olyan receptek, melyek nem autentikusak, viszont beleillenek ebbe a sorba.

olvass tovább

Hamburger-szerelem

  • 2014. december 23.

Emlékszem még azokra az időkre, amikor anyu azzal parancsolt vissza az étkezőasztalhoz: „Kislányom, addig nem állhatsz fel, amíg nem eszed meg a Wagyu marhát.” Ma már nem kell ilyesmire figyelmeztetnie senkinek, hiszen egyre több étteremben és bárban találkozhatunk jó minőségű húsokkal. A Burger Love-ot pedig éppen ezért szeretjük.

olvass tovább

5 tipp cukorbetegeknek karácsonyra

  • 2014. december 21.

Nem könnyű az ajánlott, megszokott napi szénhidrát mennyiséget tartani, ha egymást érik az ebéddel, vacsorával egybekötött rokonlátogatások, az asztalon pedig ínycsiklandó fogások sorakoznak. Néhány praktikus tanáccsal szeretnénk segíteni az ünnepi időszakban a cukorbetegeket, dr. Bibok György diabetológus, a Budai Endokrinközpont főorvosának segítségével.

olvass tovább

Gluténmentes ünnepi sütemények

  • 2014. december 20.

A gesztenyeliszt Olaszországból került hozzánk, a mai Toszkána környékén használták először a középkorban. Kezdetben a szegények eledele volt, ám a későbbiekben egyre népszerűbbé vált különleges íze miatt. Napjainkban elsősorban azért kedvelt, mert gluténmentes, így lisztérzékeny diétában is alkalmazható

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Az a bizonyos karácsonyi menü

  • 2014. december 19.

Ígértem nektek, hogy megosztom veletek a mi karácsonyi menünk receptjét, Előre bocsátom, hogy én a gasztronómiában „mindenevő” vagyok. Szívesen próbálok ki új eljárásokat, szokatlan ízeket, párosításokat, de a tradicionális konyhát is nagyon kedvelem. Karácsonykor azonban a hagyománytisztelő énem kerekedik felül.

olvass tovább

A magyar nők uralják a konyhát

  • 2014. december 10.

A Tefal által készített legújabb kutatás célja a hazai nők főzési, konyhabeli szokásainak feltérképezése volt. A felmérés a 18-65 év közötti magyar hölgyek körében zajlott, 800 fő megkérdezésével, reprezentatív mintán kor, végzettség és régió szerint.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: aranydurbincs

  • 2014. december 09.

Egy pénteki koncertről hazafelé tartva meséltem a zenész barátaimnak, hogy másnap kimegyek a piacra és veszek egy szép, frissen vágott csirkét. Megfőzöm a farhátat levesnek és kirántom a szárnyát, combját, mellét úgy, ahogy gyerekkoromban a nagymamám készítette Szegeden. Másnap későn keltünk, megreggeliztünk, játszottunk a gyerekekkel. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy túl késő van már a piacozáshoz. Elmentem tehát az egyik áruházba, abban a reményben, hogy találok valami friss főzni valót. Ott rá is találtam négy, szép aranydurbincsra. Rögtön változott a terv!

olvass tovább

A tönkölybúza jótékony hatásai - Recepttel

  • 2014. november 29.

Sokan állnak se veled-se nélküled kapcsolatban a tönkölybúzával. A rágósnak látszó, nagy búzaszemek elsőre nem is tűnnek igazán salátába való ínyencségnek. Pedig mennyivel egészségesebb és finomabb, mint elsőre gondolnánk! Meg egyébként is: karácsony előtt nem árt kicsit vigyázni a vonalainkra.

olvass tovább