STYLELIFE / Gasztronómia


Éljen az egészséges ételhordozás!

Gyakran rohanunk, és csak délután eszmélünk fel arra, hogy nem ebédeltünk semmit. Holott az ebéd majdnem olyan fontos, mint a reggeli, és ha átugorjuk, akkor roncsoljuk anyagcserénket, kárt teszünk vércukorszintünkben, és alaposan odateszünk a hormonoknak is. Fontos, hogy délben, vagy a kora délutáni órákban egészségesen táplálkozzunk, és ezzel többek között a hangulatváltozásokat is megelőzzük. Ha szeretnél pénztárcabarát megoldásokat, akkor gondolkodj előre, és készítsd el előző nap a másnapi üzemanyagodat! És persze szerezz be egy jó ételhordót!

olvass tovább

Mennyei smoothie

  • 2015. augusztus 18.

Itt a nyár, ez hivatalos. Hiszen roskadoznak a zöldségesek a fincsi, roppanós, nyálcsorgató zöldségektől és gyümölcsöktől. De a legjobb az egész nyárban az egészséges reggeli. Imádom hogy joghurtos smoothie-kat reggelizhetek! A smoothie 3 perc alatt készül el és nagyon laktató.

olvass tovább

Mai mosoly: nutellás kalács

  • 2015. augusztus 13.

Van egy nagyon bevált kalács receptem, és kigondoltam, mi lenne ha egyszerűen megkenném Nutellával és úgy sütném ki? Nutellás kalács lenne! Egyébként nem szeretem a Nutellát, viszont csodálattal tekintek erre az édességre és kitalálójára, világszinten egy olyan termék, amelyet mindenki szeret így, vagy úgy és mindenhol találkozhatunk vele, még Thaiföld legeldugottabb szigetének egy kis bodegájában is van.

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

Sör mi több: ma ünnepeljük a sör világnapját

  • 2015. augusztus 07.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a Sör Világnapját Magyarországon. A Sörszövetség „Sör mi több” eseménysorozata keretében, hagyományteremtő szándékkal csatlakozott a nemzetközi ünnephez. Az eredetileg Amerikából indult világnap alkalmából szakértők grill és barbecue különlegességeket, valamint velük harmonizáló sörfajtákat párosítottak.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább

Mai mosoly: mentás mascaprone piskóta

  • 2015. augusztus 05.

Én és a piskóta rosszban vagyunk, nagyon rosszban. Eddig még soha nem sikerült olyan igazi egészszájat betöltős piskótát sütnöm. Mindig összeszottyan mikor kiveszem a sütőből. Ez felháborító. De most sikerült kreálnom (több receptből) egy egészen szuper piskóta receptet, ugyan ez is egy kicsit összement, miután kivettem a sütőből de már nem annyira. Puha és habkönnyű, emlékeztet a gyerekkori ízekre.

olvass tovább

Parmezános sült csirke egyenesen Itáliából

  • 2015. augusztus 03.

Valljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!

olvass tovább

Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább