STYLELIFE / Gasztronómia


Finom és nem hízlal?

  • 2016. január 20.

Folytatjuk a finom, de nem hizlaló édességek sorát. Ezzel is szeretnénk segíteni, hogy a téli fogyókúra hatékonyan kitartson akár a bikini szezonig!

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

Karcsúsító reggelik az egészséges napindításhoz

  • 2016. január 14.

A rögtön ébredés utáni étkezés ad egy jóleső löketet az anyagcserének már a nap elején. A kulcs hozzávaló pedig a fehérje, ami csökkenti az éhségérzetet stimuláló hormonok szintjét, és energiával tölt fel. Következzenek a reggel finom és egészséges sztárjai.

olvass tovább

Vendégváró receptek a szilveszter házigazdáinak

  • 2015. december 30.

A szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!

olvass tovább

Mennyei falatok szilveszterre

  • 2015. december 30.

A francia konyha messze földön ismeretes kifinomultságáról. Náluk az előétel nem pusztán a korgó gyomor csillapítására szolgál, hanem már önmagában leírhatatlan kulináris élvezet. Az úgynevezett Hors d’Oeuvre kifejezés, előételként feltálalt aprócska falatokat takar, mely az utóbbi időben méltatlanul szorult háttérbe. Megosztunk veletek 3 receptet, amelyek nem csupán finomak, de külön történelmi háttérrel is rendelkeznek és egy-egy híresség nagy kedvencei voltak. Ideje felidézni a múltat és újra feltálalni ezeket az ínycsiklandozó falatokat.

olvass tovább