STYLELIFE / Gasztronómia


Karcsúsító reggelik az egészséges napindításhoz

  • 2016. január 14.

A rögtön ébredés utáni étkezés ad egy jóleső löketet az anyagcserének már a nap elején. A kulcs hozzávaló pedig a fehérje, ami csökkenti az éhségérzetet stimuláló hormonok szintjét, és energiával tölt fel. Következzenek a reggel finom és egészséges sztárjai.

olvass tovább

Vendégváró receptek a szilveszter házigazdáinak

  • 2015. december 30.

A szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!

olvass tovább

Mennyei falatok szilveszterre

  • 2015. december 30.

A francia konyha messze földön ismeretes kifinomultságáról. Náluk az előétel nem pusztán a korgó gyomor csillapítására szolgál, hanem már önmagában leírhatatlan kulináris élvezet. Az úgynevezett Hors d’Oeuvre kifejezés, előételként feltálalt aprócska falatokat takar, mely az utóbbi időben méltatlanul szorult háttérbe. Megosztunk veletek 3 receptet, amelyek nem csupán finomak, de külön történelmi háttérrel is rendelkeznek és egy-egy híresség nagy kedvencei voltak. Ideje felidézni a múltat és újra feltálalni ezeket az ínycsiklandozó falatokat.

olvass tovább

Mézeskalács emberkék támadása

  • 2015. december 26.

Juhuuuuj újra támad a gingerbread man! Teljes kattanásom van, imádom ezt a figurát, olyan karácsonyi, annyira cuki. Ilyenkor még a telefonom háttérképernyőjén is mézeskalácsemberkék vannak!

olvass tovább

Ünnepi koktélok

  • 2015. december 25.

Ha az ünnepek folyamán megszomjaznátok, hoztunk nektek négy karácsonyi koktélreceptet, melyek szebbnél finomabbak és finomabbnál szebbek. Vagy fordítva? A lényeg, hogy garantált a jókedv és kacagás a szürcsölésük közben (de utána mindenképp)!

olvass tovább

Anyu főz: halászlé, ne féljünk tőle

  • 2015. december 21.

Vannak olyan ételek, amelyeknek elkészítésétől nagyon sokan tartanak, mondván, hogy az nagyon bonyolult. Ilyen a halászlé is, amely a legtöbb családban legfeljebb karácsonykor kerül az asztalra, pedig akár az év bármelyik szakában fogyaszthatnánk.

olvass tovább

A legviccesebb tortakatasztrófák

  • 2015. december 15.

Annak idején, a hatodik szülinapomra egy gyönyörű Barbie baba tortát kaptam, aminek a ruha része volt ehető, közepén meg egy igazi Barbie állt. Elmondani sem tudom, mennyire örültem neki, de lefogadom, ha a Barbie helyett bármilyen más Disney hercegnős sütit kapok, ugyanolyan fülsüketítően üvöltöttem volna örömömben. Kivéve, ha anyukám próbálta volna megsütni... Bocsi Anya, de valljuk be, pont úgy sikerült volna, mint ezek a torták. Megnéztem volna a kis szülinaposok arcát, amikor ezekkel a csodákkal köszöntötték fel őket!

olvass tovább