A legfinomabb diétás reggeli!
Kemény diétában vagy, de az édes ízekről nem tudsz lemondani? Íme, a legfinomabb diétás reggeli!
olvass továbbKemény diétában vagy, de az édes ízekről nem tudsz lemondani? Íme, a legfinomabb diétás reggeli!
olvass továbbFolytatjuk a finom, de nem hizlaló édességek sorát. Ezzel is szeretnénk segíteni, hogy a téli fogyókúra hatékonyan kitartson akár a bikini szezonig!
olvass továbbSok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.
olvass továbbA pohárvásárlás esetében, akár az élet legtöbb területén, érdemes az arany középutat választani.
olvass továbbA rögtön ébredés utáni étkezés ad egy jóleső löketet az anyagcserének már a nap elején. A kulcs hozzávaló pedig a fehérje, ami csökkenti az éhségérzetet stimuláló hormonok szintjét, és energiával tölt fel. Következzenek a reggel finom és egészséges sztárjai.
olvass továbbSokak számára az ősz és a tél egyet jelent a megfázásos, influenzás megbetegedések kezdetével, amiből aztán tavaszig ki sem lábalnak.
olvass továbbA pezsgőt mindenki szereti, ráadásul könnyen be is szerezhető. A megfelelő hőmérsékleten (4-7°C) fogyasztva magában is nagyon kellemes, de miért ne bolondítsuk meg egy kicsit? Íme, 4 nagyon egyszerűen elkészíthető recept:
olvass továbbA szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!
olvass továbbA francia konyha messze földön ismeretes kifinomultságáról. Náluk az előétel nem pusztán a korgó gyomor csillapítására szolgál, hanem már önmagában leírhatatlan kulináris élvezet. Az úgynevezett Hors d’Oeuvre kifejezés, előételként feltálalt aprócska falatokat takar, mely az utóbbi időben méltatlanul szorult háttérbe. Megosztunk veletek 3 receptet, amelyek nem csupán finomak, de külön történelmi háttérrel is rendelkeznek és egy-egy híresség nagy kedvencei voltak. Ideje felidézni a múltat és újra feltálalni ezeket az ínycsiklandozó falatokat.
olvass továbbEz az elixír megment majd minket a túlevés karácsonyi népbetegségétől, illetve napindítónak is tökéletes.
olvass továbbJuhuuuuj újra támad a gingerbread man! Teljes kattanásom van, imádom ezt a figurát, olyan karácsonyi, annyira cuki. Ilyenkor még a telefonom háttérképernyőjén is mézeskalácsemberkék vannak!
olvass továbbHa az ünnepek folyamán megszomjaznátok, hoztunk nektek négy karácsonyi koktélreceptet, melyek szebbnél finomabbak és finomabbnál szebbek. Vagy fordítva? A lényeg, hogy garantált a jókedv és kacagás a szürcsölésük közben (de utána mindenképp)!
olvass továbbVannak olyan ételek, amelyeknek elkészítésétől nagyon sokan tartanak, mondván, hogy az nagyon bonyolult. Ilyen a halászlé is, amely a legtöbb családban legfeljebb karácsonykor kerül az asztalra, pedig akár az év bármelyik szakában fogyaszthatnánk.
olvass továbbAnnak idején, a hatodik szülinapomra egy gyönyörű Barbie baba tortát kaptam, aminek a ruha része volt ehető, közepén meg egy igazi Barbie állt. Elmondani sem tudom, mennyire örültem neki, de lefogadom, ha a Barbie helyett bármilyen más Disney hercegnős sütit kapok, ugyanolyan fülsüketítően üvöltöttem volna örömömben. Kivéve, ha anyukám próbálta volna megsütni... Bocsi Anya, de valljuk be, pont úgy sikerült volna, mint ezek a torták. Megnéztem volna a kis szülinaposok arcát, amikor ezekkel a csodákkal köszöntötték fel őket!
olvass továbbA rugelach a legkarácsonyibb süti amit valaha kóstoltam, egy barátnőmnél ettem először és annyira megízlett, hogy gondoltam megpróbálom elkészíteni én is. Azért annyira karácsonyi (nekem), mert fahéj, dió és finom bogyós gyümölcsök, vagy baracklekvár van benne, és amikor készül már akkor téli meseillat költözik a konyhába.
olvass továbbEz a téli finomság nem csak isteni, de még egészséges is. Hat tálkányi készül az alábbi receptből, melyet két fő könnyedén elfogyaszt. Csak azért nem érdemes tovább növelni az adagokat, mert kifulladásig lehetne enni, annyira jó.
olvass továbbAz őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!
olvass továbbBudapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.
olvass továbbHa a Ferenciek terétől a Kálvin felé vesszük az irányt, vagy éppen a Váci utcán sétálunk és a Nyáry Pál felé vesszük az irányt, immáron több mint huszonegy éve hívogat a legendás zugivó!
olvass tovább