STYLELIFE / Gasztronómia


Az idei nyár 4 legjobb kávés hűsítője

  • 2016. június 29.

A csajos nyári estéknek van egy semmihez sem fogható hangulata. Barátnőinknek elmondhatjuk a gondjainkat, örömeinket, és mi is meghallhatjuk az ő életükben történő eseményeket, a lelkükben végbemenő változásokat. A koktélok előtt azonban néha szükségünk van némi energiára, amelyet a klasszikus kávé italokon túl a különleges hűsítők is jelenthetnek. Múlt héten a Nespresso-nak hála egy nem mindennapi koffeinbombás délutánban lehetett részünk, így cikkünkben most a legjobb kávés receptekkel érkezünk hozzátok!

olvass tovább

Hungarikum lett a Törley pezsgő

  • 2016. június 21.

Bekerült a hungarikumok sorába a Törley pezsgő, így most már hivatalosan is kiemelkedő nemzeti értéket képviselnek a pincészet habzó italai. Az 1882-ben Törley József által alapított „pezsgőborgyár” ma is eredeti helyén, Budafokon található. A pincészet 134 éves történetében mindig meghatározó volt a magas szakmai minőségre való törekvés és az újító szemlélet.

olvass tovább

Édes kis bűnbeesés

  • 2016. május 18.

Amióta világ a világ, és ember az ember, azóta létezik a bűn is, mint olyan. Valahogy, ilyenkor a kései tavasz hamvas pezsgését érzékelvén, mintha újra divatba jönne bűnbe esni. A csábítás szele, lágyan cirógatja az arcunkat, úton-útfélen színes, szagos, már-már giccsesen szirupos nyalánkságokba botlunk, a kirakatokban kacéran kínálják fel magukat a tejszínhabos púderszínű krémkelyhek, a csészényi forró csokoládék és a cuki kis édességek.

olvass tovább

5 étel, amivel rosszat teszel a bőrödnek

  • 2016. április 25.

Mindenki tudja, hogy a szép bőrhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Tudjuk, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, sok vitamint kell bevinni és a víz elengedhetetlen, de vajon azt is tudjuk, hogy mit tilos enni? Na ugye, hogy nem!

olvass tovább

Csúcsgasztronómia és a Nespresso kávéélmény találkozása – Bemutatkozik a Nespresso Atelier

  • 2016. április 20.

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban. Az elmúlt években a kávékultúra és a fine dining megannyi szálon fonódott össze: a Nespresso számos gasztronómiai rendezvényen volt jelen, melyek során több neves séf használta a Nespresso Grand Cru kávéit alkotásaiban.

olvass tovább