STYLELIFE / Gasztronómia


Cukkini kenyér recept

  • 2016. szeptember 21.

Ez a könnyű cukkini kenyér recept reggelire, tízóraira, uzsonnára, de még vacsorára is tökéletes. A legjobb benne, hogy az elkészítése is nagyon egyszerű és nem igényel semmilyen plusz konyhai tudást.

olvass tovább

Csokival az egészségért!

Ugye Te is a csoki imádók népes táborába tartozol? Bűntudattal fogyasztod az édes finomságot, ezért inkább lemondanál róla? Ne tedd! A megfelelő csokoládé tartalommal rendelkező ét-, és keserű csokoládé, ugyanis megannyi jótékony hatással van szervezetedre, közérzetedre és bőrödre is. Lássunk pár érvet a finomság mellett!

olvass tovább

Ételek, amelyek napi szinten fogyasztva, halálosak lehetnek

  • 2016. szeptember 17.

Annyi mesét hallunk az egészséges táplálkozásról, miközben sokszor nem is látjuk tisztán, hogy miért szállnak felénk ezek a tanácsok nap mint nap. Éppen ezért összeállításunkban igyekeztünk néhány olyan ételt összeszedni, amelyek napi szinten fogyasztva igencsak károsak lehetnek egészségünkre. Mindezt persze a miértekkel (mindenféle tudományos, érthetetlen fogalom nélkül) is megtoldva.

olvass tovább

Diétád megmentője: Garcinia

  • 2016. szeptember 14.

Egy nálunk kevésbé ismert trópusi gyümölccsel, a garciniával éhezés nélkül mondhatunk búcsút a plusz kilóknak, hiszen a garcinia segít a zsírpárnák eltüntetésében, miközben csökkenti az éhségérzetet!

olvass tovább

Chia Fresca - A mexikói energiaital

  • 2016. szeptember 13.

Frissítő és egészséges italra vágytok? Nincs elég energiátok a munkához, a tanuláshoz vagy az edzések előtt? Próbáljátok ki a chia frescát és meglátjátok a közérzetetek szinte azonnal javulni fog.

olvass tovább

Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik nyelvén

  • 2016. szeptember 12.

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

olvass tovább

Ízek tekintetében is sokszínű ősz áll előttünk!

  • 2016. szeptember 08.

A korábbi évekhez hasonlóan az új csokoládészezont vadonatúj termékfejlesztésekkel kívánja a chocoMe még vonzóbba és varázslatosabbá tenni. A nemzetközi versenyeken kiemelkedően sok díjat begyűjtő csokoládémanufaktúra az őszi idénynek egy merész, a francia csúcsgasztronómiában is pusztán egy pár éve használt alapanyaggal, egy különleges, díjhalmozó drazsékat bemutató válogatással és egy új, egzotikus Voilé ízzel vág neki.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

A Nagymamám almás pitéje

  • 2016. augusztus 25.

Ez a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.

olvass tovább