STYLELIFE / Gasztronómia


Anyu süt: joghurtos áfonyás muffin

  • 2016. december 18.

Süssünk, süssünk valamit! Mert néha kell. Akár csak úgy vasárnap délutáni nasinak, akár tízórainak, vagy uzsonnának. Vagy csak úgy. Na akkor tessék! Itt van a világ legegyszerűbb összedobálós sütije. Mert persze vannak napok, amikor szívesen készítünk linzertésztát, meg sütünk bonyolultabb dolgokat, de néha nagyon jó csak úgy gyorsan összedobni valamit, amikor jön a csillapíthatatlan édességigény. S hogy ne legyen azért annyira egészségtelen a dolog, a gyorsaságon kívül az egészségre is ügyelni lehet ennél a receptnél.

olvass tovább

Sport szelet ízű cake pop karácsonyra

A Sport szelet vitathatatlanul sokak egyik kedvenc csokija, azonban azt megígérhetem, hogy a sütemény verzióját még azok is imádni fogják, akik esetleg az eredeti verzióért nincsenek oda. Így karácsonyhoz közeledve nem feltétlenül kell új receptekkel kísérleteznünk, ugyanis az is egy nagyon jó megoldás lehet, ha egy egészen hétköznapi desszertet ünnepi formába öntünk.

olvass tovább

Style Tipp: csúcs bor az igazi ínyenceknek.

  • 2016. december 07.

Nem, egyáltalán nem szokatlan ajándék egy üveg minőségi italt adni kifinomult ízléssel rendelkező ismerőseinknek. Az egyetlen buktató az lehet, ha nem az ízlésének megfelelő irányból választunk. Ennek elkerülésére jó,ha kicsit kutakodunk előtte, de most mi is ajánlunk például egy igen remek bort.

olvass tovább

Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább

Mikulásváró édességek

  • 2016. december 05.

Azoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.

olvass tovább

Mentás zöldborsókrém

  • 2016. december 03.

Zöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.

olvass tovább

Mennyei mandulás finomságok

  • 2016. november 30.

A mandulaliszt azon kívül, hogy rendkívül egészséges, friss, egyedi ízt kölcsönöz a belőle készült ételeknek. Megosztunk veletek négy receptet, mely mandulalisztből készül és a Mi kedvenceink. Aki próbálta már, az tudja, hogy miért imádjuk ezt az alapanyagot, aki még nem, annak ideje kísérleteznie!

olvass tovább

Igyunk egészséget reggelire!

  • 2016. november 24.

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat eredménye. Azok pedig, akik a nyers étkezést a mindennapjaikba bevezették, arra buzdítanak mindenkit, hogy valóban csak szépen, fokozatosan álljanak át erre a speciális táplálkozásra. Számtalan előnye van annak, hogy nem éri hőhatás az alapanyagokat. Szerintünk érdemes lenne legalább részben, néhány étkezésnél a nyerskonyha szabályait betartva elkészíteni táplálékunkat.

olvass tovább