STYLELIFE / Gasztronómia


Pár perces ebéd tipp: gombás farfalle

  • 2017. november 25.

Nyakunkon a karácsony, így egyre több tennivaló jut hétvégére is, ezért teljesen érthető, ha a megszokottnál rövidebb időnk jut arra, hogy ételeket készítsünk magunknak és a családnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk arról, hogy valamilyen finom ebéddel álljunk elő, ezért most egy pár perc alatt elkészíthető receptet hoztunk!

olvass tovább

Vacsora tipp: Salsa lasagne

  • 2017. november 24.

Az olasz ételeket általában mindenki szokta szeretni, a lasagne pedig ezek között is a legnépszerűbbek közé tartozik. Most egy "felturbózott" verzióját szeretnénk megmutatni ennek a tésztának, ami biztosan hamar az egész család kedvence lesz. Az elkészítés menete nem tér el sokban az eredeti recepttől, azonban az összhatás egészen más lesz!

olvass tovább

Narancsos répakuglóf

  • 2017. november 18.

A répát sokféleképpen fogyasztjuk: levesbe, főzelékként, salátába, ismert kellemes édeskés íze, magas béta karotin tartalma. Pontosan az édes íze miatt kitűnő süteménybe is. Az most következő desszert az úgynevezett „fütyülős „sütemény. Az alábbi recept, természetesen egy alakbarát verzió.

olvass tovább

Az ezer arcú édesburgonya - recept ötletek az egyik legegészségesebb szénhidrátforráshoz

  • 2017. november 15.

Szerencsére hazánkat is elérte az édesburgonya népszerűsége, így már majdnem olyan könnyen hozzáférhető szénhidrátforrássá vált, mint a jól megszokott, ám kevésbé egészséges rokona. Akár ezerféle módon felhasználható mind a sós vagy édes ételekhez. Most néhány olyan különleges receptet válogattunk össze nektek, amik nem csak diétához, de akár egy hétköznapi vacsorához is tökéletesek.

olvass tovább

Őszi vacsora ötlet: sütőtökös répatál, kéksajtos öntettel

  • 2017. november 12.

Ősszel nem véletlenül az egyik legnépszerűbb alapanyag a sütőtök, amelyből igazán változatos, és finom fogásokat készíthetünk. Ezúttal egy bébirépával kombinált receptet hoztunk el, amelyben a csavart a kéksajt jelenti. Tökéletes választás lehet hétvégi vacsoraként, hiszen egészen biztosan az egész család szeretni fogja.

olvass tovább

Édes őszi nedűk a hűvös estékre

  • 2017. november 11.

Lassan az utolsó falevelek is lehullanak a fák ágairól és hivatalosan is beköszönt a tél. Ilyen hidegben semmire nem vágyunk jobban, mint otthonunk nyugalmára, ahol egy-egy kényeztető italkülönlegesség társaságában kellemesebben tölthetjük el az évszak estéit. Íme néhány szezonális koktél, amelyek az ősz ízeivel a hűvösödő időben is melegen tartanak.

olvass tovább

Sütőtökös Bourbon turmix

  • 2017. október 29.

Az ősz legfőbb slágere a sütőtök. Éppen ezért is hoztunk most nektek egy sütőtökös turmix receptet. Mindössze 5 hozzávalóra és 5 perce van szükség az elkészítéséhez.

olvass tovább

Mennyei fehércsokis piskótarolád

  • 2017. október 21.

Könnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.

olvass tovább

Miért érdemes kókuszzsírral sütni?

  • 2017. október 19.

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának segítségét kértük.

olvass tovább