STYLELIFE / Gasztronómia
Gyümölcsös ízek kavalkádja egy szem drazséba sűrítve
- 2018. január 29.
Az enyhe télnek és a tavasz lassú, de biztos közeledésének köszönhetően talán még sosem volt ennyire színes és élettel teli a hideg évszak, ami a chocoMe boszorkánykonyháját is inspirálta: legújabb Raffinée termékünk megalkotásánál egy minden eddiginél gyümölcsösebb összeállítást hoztunk létre.
olvass továbbA legfinomabb Cézár saláta
- 2018. január 25.
A Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.
olvass továbbMai mosoly: sajttorta másképp
- 2018. január 08.
Ezt a sajttortát már rég ki szerettem volna próbálni, és itt volt a szuper alkalom: a születésnapom. Igaz két nappal később kaptam meg magamtól, de így még tökéletesebb lett.
olvass továbbKiderült, hogy melyik az ország kedvenc levese!
- 2018. január 06.
Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó" elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt. A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, ahol az elkészítéshez Bonduelle-terméket használtak. A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.
olvass továbbFügés-vaníliás zabkása
- 2017. december 29.
Tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Most mutatunk nektek egy éjszaka elkészíthető zabkása receptet, hogy többé ne keljen kihagynotok a reggelit.
olvass tovább7+1 ötlet a téli vitaminpótlásra
- 2017. december 28.
Megfelelő táplálkozással sokat tehetünk egészségünk megőrzésének érdekében a téli hónapokban is. Összegyűjtöttünk pár gyakorlatias táplálkozási tanácsot ennek megvalósításához.
olvass továbbAnyu süt: Almás fánk
- 2017. december 22.
Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába. Így született meg ez a recept!
olvass továbbMai mosoly: gesztenyés bejgli
- 2017. december 20.
Én félek a bejglitől! Komolyan, ez nem vicc! A bejgli egy, olyan misztikus sütemény amitől félni kell, és hogy miért? Hogy nehogy szétrepedjen!
olvass továbbGesztenyés csók
- 2017. december 15.
Közeledik a karácsony és mindenki a finom desszertek receptjein töri a fejét. Ám a finom az lehet egészséges is, még az ünnepek alatt is. Íme egy nyírfacukorral édesített és alacsony szénhidrát tartalmú sütemény, amely akár gluténmentesen is elkészíthető.
olvass továbbAszalt szilvás - csicseriborsós marharagu
- 2017. december 04.
Egy alapvetően klasszikusnak számító ételt is megbolondíthatunk, ha egy-egy különlegesebb összetevőt csempészünk bele. Ezúttal ez az alapanyag az aszalt szilva, ami egy marharaguba kerül. Ezen felül pedig a csicseriborsó és a bulgur gondoskodnak arról, hogy ne csak finom, hanem egészséges is legyen az, amit eszünk.
olvass továbbEgészséges nasi: csicseriborsó lepény tejfölös mártogatóssal
- 2017. december 03.
Hétvégére egy jó könyv vagy film mellé tökéletes lehet ez a csicseriborsólepény, hiszen nagyon finom, laktató, mégsem nehéz étel, és legalább addig sem egy tábla csokival csillapítjuk az éhségünket, amíg ezt fogyasztjuk kikapcsolódás közben.
olvass továbbHétvégi vendégváró: zöldborsós májpástétom tekercs
- 2017. december 02.
Amikor vendégeket várunk, akkor általában azokat a recepteket preferáljuk, amiket egyszerű elkészíteni, szépen lehet tálalni, illetve a vendégeink kedvükre „csipegethetnek” belőle annyit, amennyi jól esik. Ilyenkor remek ötlet lehet pástétomokat készíteni, amelyeket pirítóssal biztosan nagyon népszerű lesz.
olvass továbbDecemberben is hasít a Fat Mo's!
- 2017. november 30.
Megújult gasztro-kínálattal, minden este élőzenével, pazar szilveszteri menüsorral várja vendégeit a Fat Mo's Music Restaurant!
olvass továbbVacsora tipp: chilis kukoricával töltött gombafejek, sós mogyorós krumplipürével
- 2017. november 30.
Az az izgalmas a főzésben, hogy az alapvetően nem túl érdekes lapanyagokat is kombinálhatjuk úgy, hogy valami nagyon különleges étel készüljön belőlük. Tökéletes példa erre a sós mogyoróval megbolondított krumplipüré, amely receptünkben töltött gombafejek körete, de más ételekhez is tökéletes kísérő lehet.
olvass továbbEgzotikus vacsora tipp: indiai kuszkusztál
- 2017. november 29.
A legtöbben télen kifejezetten szeretnek fűszeresebb, egzotikus ételeket fogyasztani, ezért ezúttal egy indiai receptet hoztunk. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne kicsit különlegesebb ízeket is kipróbálni, mielőtt belevág a szokásos karácsonyi ételek elkészítésébe.
olvass továbbIzgalmas köret: barackos-fetás kukoricasaláta
- 2017. november 28.
A kukorica saláta azért tökéletes köret, mert ehetjük sült vagy rántott húsokhoz, és zöldségekhez, ráadásul krumplival és rizzsel együtt is nagyon finom. Most egy kicsit különlegesebb változathoz hoztunk receptet, ugyanis ez barackkal, fetával és bazsalikommal készül.
olvass továbbPár perces ebéd tipp: gombás farfalle
- 2017. november 25.
Nyakunkon a karácsony, így egyre több tennivaló jut hétvégére is, ezért teljesen érthető, ha a megszokottnál rövidebb időnk jut arra, hogy ételeket készítsünk magunknak és a családnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk arról, hogy valamilyen finom ebéddel álljunk elő, ezért most egy pár perc alatt elkészíthető receptet hoztunk!
olvass továbbVacsora tipp: Salsa lasagne
- 2017. november 24.
Az olasz ételeket általában mindenki szokta szeretni, a lasagne pedig ezek között is a legnépszerűbbek közé tartozik. Most egy "felturbózott" verzióját szeretnénk megmutatni ennek a tésztának, ami biztosan hamar az egész család kedvence lesz. Az elkészítés menete nem tér el sokban az eredeti recepttől, azonban az összhatás egészen más lesz!
olvass továbbNarancsos répakuglóf
- 2017. november 18.
A répát sokféleképpen fogyasztjuk: levesbe, főzelékként, salátába, ismert kellemes édeskés íze, magas béta karotin tartalma. Pontosan az édes íze miatt kitűnő süteménybe is. Az most következő desszert az úgynevezett „fütyülős „sütemény. Az alábbi recept, természetesen egy alakbarát verzió.
olvass tovább