STYLELIFE / Gasztronómia


Meggyes-csokis pite recept

  • 2018. április 28.

A csoki és a meggy tökéletes párosítás, hiszen a csokoládé édes íze és a meggy fanyarsága igazán harmonikus ízvilágot eredményez. Ráadásul ez egy olyan recept, amit kezdők is könnyedén elkészíthetnek, csupán pár szabad óra és egy kis türelem szükséges hozzá. Nagyon jó ötlet lehet elkészíteni, ha vendégeket várunk, ugyanis biztosan mindenkit lenyűgözünk majd vele!

olvass tovább

Áfonyás kosárka recept

A tavasz és a nyár a lehető legjobb időszak arra, hogy minél több gyümölcsös ételt, sőt, egészen pontosan minél több desszertet készítsünk. Ezúttal áfonyás kosárkák receptjét hoztuk el, amihez a hozzávalók mellett nem is lesz szükségünk másra, csak muffin formára és egy szabad órára.

olvass tovább

A 4 legfinomabb ázsiai leves, amelyeket mindenképpen meg kell kóstolnod

Rajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!

olvass tovább

A szezon kedvence: epres-vaníliás pite recept

Az eperszezon azt jelenti, hogy ezt a csodás gyümölcsöt minden mennyiségben használhatjuk sütikhez, készíthetünk belőle szörpöt, krémlevest vagy éppen lekvárt. Mi ezúttal egy isteni epres-vaníliás pite receptet hoztunk, amely tökéletes választás lehet például, ha még nincs ötleted, hogy a vasárnapi ebédnél mi legyen a desszert.

olvass tovább

Répatorta recept húsvétra

  • 2018. március 31.

Ha már úgyis a nyuszit várjuk többek között húsvétkor, akkor igazán alkalomhoz illő lehet répatortát készíteni a hosszú hétvégén. Bár ez az édesség még mindig kicsit megosztja az édesszájú embereket, mi úgy gondoljuk, hogy az egyik legfinomabb, ráadásul legegyszerűbben elkészíthető tortáról van szó. Íme egy recept, aminek köszönhetően a végeredmény egészen biztosan csodás lesz!

olvass tovább

Teázó szőlőtőkék – ez volna a jövő?

  • 2018. március 28.

Megkétszereződött a bio borászatok száma hazánkban az elmúlt pár évben, a magyar termelők többsége a bor minőségén szeretne javítani az újításokkal. A bio azonban csak az első lépésük a természet felé, sokan már a biodinamikus gazdálkodás iránt is komolyan érdeklődnek. Eszerint a borászat jövője a gépek és vegyszerek kiiktatásában rejlik, helyüket a lovak, gyógynövények és a különböző preparátumok veszik át.

olvass tovább

Top10: csodás húsvéti kekszek

  • 2018. március 28.

Sütemények dekorálására nem csak karácsonykor van lehetőségünk, húsvétkor is nyugodtan bevethetjük kedvenc keksz receptjeinket, ezt követően már csak szabadjára kell engedni a fantáziánkat, hogy minél több, az ünnephez illő figurát és motívumot tudjunk Készíteni. Most egy galériát állítottunk össze ehhez segítségképpen.

olvass tovább

Csokis banánkenyér recept

  • 2018. március 17.

Ha szeretnél a hosszú hétvégén egy olyan süteményt összedobni, ami nem igényli, hogy hosszú órákat tölts a konyhában, viszont mindenki szeretni fogja, akkor máris mutatunk egy szuper receptet! A banán és csoki párosa mindig biztos sikert jelent, és természetesen ennek a csodás desszertnek az esetében sincs ez másként!

olvass tovább