Makk VII-es beszélgetések - Mörk Leonóra
Mörk Leonóra legújabb könyve a tőle megszokott módon időutazóvá teszi az olvasót, és természetesen a romantikus és a krimiszál sem maradhat el.
olvass továbbMörk Leonóra legújabb könyve a tőle megszokott módon időutazóvá teszi az olvasót, és természetesen a romantikus és a krimiszál sem maradhat el.
olvass továbbEzúttal egy fáradhatatlan, zeneszerető ember volt a vendégem, aki a magyar smooth jazz előadók útját szinte az első lépésektől segíti, hol fellépésekkel, hol egy új klub megnyitásával, hol egy fesztivál megszervezésével.
olvass továbbA megfelelő folyadékbevitelről mindig gondoskodnunk kell. Az ásványvíz és teák mellett az egyik nagy kedvenc továbbra is a limonádé, amely nemcsak kiváló szomjoltó, de egészséges gasztronómiai élvezet. Az ital, amely a 11. század óta Európában is ismert és elismert, ma már számtalan változatban fogyasztható és a lehetőségek tárháza végtelen.
olvass továbbA csoki és a meggy tökéletes párosítás, hiszen a csokoládé édes íze és a meggy fanyarsága igazán harmonikus ízvilágot eredményez. Ráadásul ez egy olyan recept, amit kezdők is könnyedén elkészíthetnek, csupán pár szabad óra és egy kis türelem szükséges hozzá. Nagyon jó ötlet lehet elkészíteni, ha vendégeket várunk, ugyanis biztosan mindenkit lenyűgözünk majd vele!
olvass továbbA tavasz és a nyár a lehető legjobb időszak arra, hogy minél több gyümölcsös ételt, sőt, egészen pontosan minél több desszertet készítsünk. Ezúttal áfonyás kosárkák receptjét hoztuk el, amihez a hozzávalók mellett nem is lesz szükségünk másra, csak muffin formára és egy szabad órára.
olvass továbbSzép zene. Ez volt az első gondolatom, amikor jó pár évvel ezelőtt először hallottam Oláh Krisztiánt.
olvass továbbRajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!
olvass továbbAz eperszezon azt jelenti, hogy ezt a csodás gyümölcsöt minden mennyiségben használhatjuk sütikhez, készíthetünk belőle szörpöt, krémlevest vagy éppen lekvárt. Mi ezúttal egy isteni epres-vaníliás pite receptet hoztunk, amely tökéletes választás lehet például, ha még nincs ötleted, hogy a vasárnapi ebédnél mi legyen a desszert.
olvass továbbAhogyan azt a kedves közönség már megszokhatta, áprilisban is lüktetnek a legendás belvárosi zenés étterem falai!
olvass továbbHa már úgyis a nyuszit várjuk többek között húsvétkor, akkor igazán alkalomhoz illő lehet répatortát készíteni a hosszú hétvégén. Bár ez az édesség még mindig kicsit megosztja az édesszájú embereket, mi úgy gondoljuk, hogy az egyik legfinomabb, ráadásul legegyszerűbben elkészíthető tortáról van szó. Íme egy recept, aminek köszönhetően a végeredmény egészen biztosan csodás lesz!
olvass továbbMegkétszereződött a bio borászatok száma hazánkban az elmúlt pár évben, a magyar termelők többsége a bor minőségén szeretne javítani az újításokkal. A bio azonban csak az első lépésük a természet felé, sokan már a biodinamikus gazdálkodás iránt is komolyan érdeklődnek. Eszerint a borászat jövője a gépek és vegyszerek kiiktatásában rejlik, helyüket a lovak, gyógynövények és a különböző preparátumok veszik át.
olvass továbbSütemények dekorálására nem csak karácsonykor van lehetőségünk, húsvétkor is nyugodtan bevethetjük kedvenc keksz receptjeinket, ezt követően már csak szabadjára kell engedni a fantáziánkat, hogy minél több, az ünnephez illő figurát és motívumot tudjunk Készíteni. Most egy galériát állítottunk össze ehhez segítségképpen.
olvass továbbHa szeretnél a hosszú hétvégén egy olyan süteményt összedobni, ami nem igényli, hogy hosszú órákat tölts a konyhában, viszont mindenki szeretni fogja, akkor máris mutatunk egy szuper receptet! A banán és csoki párosa mindig biztos sikert jelent, és természetesen ennek a csodás desszertnek az esetében sincs ez másként!
olvass továbbGyors ebédre vágysz, de vigyáznál a vonalaidra? Edzés után könnyen összedobható a következő recept!
olvass továbbÚgy érzed, a szürke hétköznapokban, hogy bármennyit is alszol, nem érzed kipihentnek és frissnek magad? Ezen könnyedén változtathatsz, ha az alábbi vérpezsdítő ételeket beiktatod az étrendedbe.
olvass továbbA brunch, tulajdonképpen egy késői reggeli, ami már-már ebédként is felfogható, egyrészt azért, mert ebédidőben történik, másrészt pedig mert hasonlóan bőséges. Ezen feltételek mellett egészen kézenfekvőnek tűnik, ha vasárnapra időzítjük, egyrészt, mert akkor lesz időnk szombaton előkészülni, másrészt pedig ez a hétnek az a napja, amikor mindent -így az étkezést is- egy kicsit kényelmesebben csinálhatunk. A lista tartalmazza a legínycsiklandóbb és egyben legnépszerűbb brunch fogásokat, így ha ezek közül készítjük el valamelyiket, akkor egészen biztosan sikert fogunk aratni.
olvass továbbAhogyan azt a kedves közönség már megszokhatta, márciusban is lüktetnek a legendás belvárosi zenés étterem falai!
olvass továbbSkócia nemes párlatainak hazánkban is egyre több híve akad, de biztos, hogy mindent tudunk az uisge beatha-ról, vagyis az élet vizéről? Összegyűjtöttünk néhány alapigazságot és tudnivalót, amivel egy-egy ínyenc estén a társaság szakértőjévé válhatunk.
olvass továbbNemhogy nem akar távolodni, úgy tűnik, egyre inkább körül ölel minket a hideg, havas tél. Éppen ezért gyakran előfordulhat, hogy az otthon melegét választjuk a kimozdulás helyett, és inkább nézünk meg egy jó filmet, vagy kuckózunk be egy izgalmas könyv mellé. Azért, hogy ilyenkor egy igazán szívmelengető, csupa csoki, azonban mégsem émelyítő édességet falatozhassunk, most hoztunk egy remek receptet.
olvass továbbHivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.
olvass tovább