STYLELIFE / Gasztronómia


A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Rákóczi túrós pite recept

  • 2019. május 25.

A Rákóczi túrós az egyik legnépszerűbb sütemény. Mi ezúttal egy olyan receptet hoztunk, melyet pite formában érdemes elkészíteni, így akkor is nagyon gusztusos édesség ötlet lehet, ha vendégeket várunk, vagy éppen mi látogatunk el másokhoz.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Epres-vaníliás muffin recept

Az évszak egyik legjobban várt és legnépszerűbb gyümölcséből sosem lehet elég, ezért mára egy epres-vaníliás muffin receptjét hoztuk el, ami után garantáltan mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját. Természetesen a recept más gyümölcsökkel is működik, de most vétek lenne az epret bármiből is kihagyni.

olvass tovább

Csokis-narancsos muffin recept

A muffin minden konyhatündér mentsvára, akihez váratlanul állítanak be vendégek, vagy valamiért az utolsó pillanatban kell előrukkolnia valamilyen finom desszerttel, ami remélhetőleg mindenki ízlését kielégíti. A csokis-narancsos muffin elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, mégsem átlagos vagy unalmas desszert.

olvass tovább

Dupla csokis cookie recept

A dupla csokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. Remek ötlet lehet, ha váratlan vendég érkezik, vagy valamilyen okból csak rövid időnk van desszertet készíteni. Csoki rajongóknak természetesen kötelező, a receptet pedig bátran variálhatjuk, és a csokipasztilla helyett használhatunk fehér csokit, vagy aszalt gyümölcsöket.

olvass tovább