Anyu süt: Almás fánk
Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába. Így született meg ez a recept!
olvass továbbKövess minket Facebookon.
bezárom
Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába. Így született meg ez a recept!
olvass továbbKözeledik a karácsony és mindenki a finom desszertek receptjein töri a fejét. Ám a finom az lehet egészséges is, még az ünnepek alatt is. Íme egy nyírfacukorral édesített és alacsony szénhidrát tartalmú sütemény, amely akár gluténmentesen is elkészíthető.
olvass továbbEgy alapvetően klasszikusnak számító ételt is megbolondíthatunk, ha egy-egy különlegesebb összetevőt csempészünk bele. Ezúttal ez az alapanyag az aszalt szilva, ami egy marharaguba kerül. Ezen felül pedig a csicseriborsó és a bulgur gondoskodnak arról, hogy ne csak finom, hanem egészséges is legyen az, amit eszünk.
olvass továbbHétvégére egy jó könyv vagy film mellé tökéletes lehet ez a csicseriborsólepény, hiszen nagyon finom, laktató, mégsem nehéz étel, és legalább addig sem egy tábla csokival csillapítjuk az éhségünket, amíg ezt fogyasztjuk kikapcsolódás közben.
olvass továbbAmikor vendégeket várunk, akkor általában azokat a recepteket preferáljuk, amiket egyszerű elkészíteni, szépen lehet tálalni, illetve a vendégeink kedvükre „csipegethetnek” belőle annyit, amennyi jól esik. Ilyenkor remek ötlet lehet pástétomokat készíteni, amelyeket pirítóssal biztosan nagyon népszerű lesz.
olvass továbbAz az izgalmas a főzésben, hogy az alapvetően nem túl érdekes lapanyagokat is kombinálhatjuk úgy, hogy valami nagyon különleges étel készüljön belőlük. Tökéletes példa erre a sós mogyoróval megbolondított krumplipüré, amely receptünkben töltött gombafejek körete, de más ételekhez is tökéletes kísérő lehet.
olvass továbbA legtöbben télen kifejezetten szeretnek fűszeresebb, egzotikus ételeket fogyasztani, ezért ezúttal egy indiai receptet hoztunk. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretne kicsit különlegesebb ízeket is kipróbálni, mielőtt belevág a szokásos karácsonyi ételek elkészítésébe.
olvass továbbA kukorica saláta azért tökéletes köret, mert ehetjük sült vagy rántott húsokhoz, és zöldségekhez, ráadásul krumplival és rizzsel együtt is nagyon finom. Most egy kicsit különlegesebb változathoz hoztunk receptet, ugyanis ez barackkal, fetával és bazsalikommal készül.
olvass továbbNyakunkon a karácsony, így egyre több tennivaló jut hétvégére is, ezért teljesen érthető, ha a megszokottnál rövidebb időnk jut arra, hogy ételeket készítsünk magunknak és a családnak. Azonban ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk arról, hogy valamilyen finom ebéddel álljunk elő, ezért most egy pár perc alatt elkészíthető receptet hoztunk!
olvass továbbAz olasz ételeket általában mindenki szokta szeretni, a lasagne pedig ezek között is a legnépszerűbbek közé tartozik. Most egy "felturbózott" verzióját szeretnénk megmutatni ennek a tésztának, ami biztosan hamar az egész család kedvence lesz. Az elkészítés menete nem tér el sokban az eredeti recepttől, azonban az összhatás egészen más lesz!
olvass továbbA répát sokféleképpen fogyasztjuk: levesbe, főzelékként, salátába, ismert kellemes édeskés íze, magas béta karotin tartalma. Pontosan az édes íze miatt kitűnő süteménybe is. Az most következő desszert az úgynevezett „fütyülős „sütemény. Az alábbi recept, természetesen egy alakbarát verzió.
olvass továbbSzerencsére hazánkat is elérte az édesburgonya népszerűsége, így már majdnem olyan könnyen hozzáférhető szénhidrátforrássá vált, mint a jól megszokott, ám kevésbé egészséges rokona. Akár ezerféle módon felhasználható mind a sós vagy édes ételekhez. Most néhány olyan különleges receptet válogattunk össze nektek, amik nem csak diétához, de akár egy hétköznapi vacsorához is tökéletesek.
olvass továbbHa szereted az egzotikusabb ételeket, viszont semmi kedved (és időd) sincsen több órát a konyhában tölteni, akkor mindenképpen ki kell próbálnod ezt a receptet, hiszen nagyon könnyen elkészíthető, mindemellett különleges és finom is.
olvass továbbŐsszel nem véletlenül az egyik legnépszerűbb alapanyag a sütőtök, amelyből igazán változatos, és finom fogásokat készíthetünk. Ezúttal egy bébirépával kombinált receptet hoztunk el, amelyben a csavart a kéksajt jelenti. Tökéletes választás lehet hétvégi vacsoraként, hiszen egészen biztosan az egész család szeretni fogja.
olvass továbbFogyni és fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de kevés az olyan módszer, ami bizonyítottan működik, ugyanakkor finom és változatos ételek elfogyasztását teszi lehetővé. A Toman diétát és Tomán Szabina receptjeit mindenkinek érdemes megismernie, aki nem vágyik az önsanyargatásra, de ragaszkodik a jó ízekhez.
olvass továbbAz ősz legfőbb slágere a sütőtök. Éppen ezért is hoztunk most nektek egy sütőtökös turmix receptet. Mindössze 5 hozzávalóra és 5 perce van szükség az elkészítéséhez.
olvass továbbA nagymamámmal töltött idő a mai napig nagyon értékes nekem. Apró, jó kedélyű, szókimondó asszony, akit mindig a szíve vezetett, és aki mai napig csordultig van szeretettel. Gyermekkorom nagy részét nála töltöttem, nagyon sokat nevettem vele régi történeteken, neki köszönhetem az igazi falusi húsleves receptjét, ami végül sohasem lett olyan finom, mint amit ő készített; tőle tanultam meg, hogy sosincs lehetetlen és, hogy minden rosszból van kiút.
olvass továbbKönnyű és finom. Ez jellemzi a most bemutatásra kerülő piros piskótatekercset, mely fehér csokoládéval van megtöltve. Isteni vendégváró, garantált, hogy egy morzsa sem marad belőle az este végére.
olvass továbbEgy állásinterjú sosem egyszerű dolog, hiszen nem véletlenül megyünk el rá, ráadásul nincs egy jól bevált recept, amelyet minden esetben biztonsággal alkalmazhatnánk. Azonban bármennyire is speciális esetről van szó minden alkalommal, vannak bizonyos dolgok, amelyekre nem árt odafigyelni ahhoz, hogy sikerünk legyen, és megkapjuk a hőn áhított munkát!
olvass továbbSokat hallani mostanság arról, hogy mennyire egészséges a chia mag, de nem csak hogy egészséges, a felhasználhatósága is nagyon sokrétű. Az egyik tulajdonsága, hogy folyadékban megduzzad, és zselés állagot vesz fel. Épp ezért tökéletes lekvár készítéséhez is. A legjobb benne pedig az, hogy mindössze két hozzávalóra van szükségünk ahhoz, hogy szuper egészséges lekvárt készíthessünk el. Ha épp diétáztok, vagy éppen csak szeretnétek egy kicsit egészségesebben étkezni, akkor mindenképp próbáljátok ki ezt a receptet.
olvass tovább