Kulcsszó keresés /


Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Fashion Week Budapest - videobeszámoló

  • 2014. április 17.

2014. április 12-én a Dorottya Palotában került megrendezésre az immáron hagyományosnak mondható Tony&Guy Fashion Week Budapest. Az egy napos eseményen a legismertebb hazai tervezők új kollekciói mellett divatprezentációkat is élvezhetett a szakmai közönség.

olvass tovább

Húsvéti Pasqualina – Spenótos ricottával

  • 2014. április 15.

Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.

olvass tovább

Húsvéti hagyományok

  • 2014. április 09.

Egyre gyorsabban közeledik, a Jézus halálára és feltámadására emlékező keresztény ünnep, a húsvét. Mára igen kevés szokást és hagyományt őrzünk országos szinten, de megpróbáltuk összegyűjteni azokat, amelyeket a legtöbb háztartásban még a mai napig betartanak.

olvass tovább

A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább

Innovatív kollekció a Pandorától

  • 2014. március 22.

30 évvel az első személyre szabható karkötő után megérkezett a PANDORA legújabb, teljesen új koncepción alapuló kollekciója, az Essence. A felejthetetlen pillanatokat megörökítő hagyományos Pandora karkötő mellett megjelent letisztult és elegáns sorozat darabjai a viselőjük életét leginkább meghatározó értékeket hivatottak kifejezni.

olvass tovább

Pólyázás vagy bugyolálás?

  • 2014. március 10.

Pólyás baba - ez egy gyakori kifejezés a pici babákra, még ha nem is viselnek pólyát. A pólyázásnak több száz éves hagyománya van, a hazai kórházakban a mai napig pólyát (angol pólyát) adnak az újszülöttekre, miután kibújtak Anya pocakjából. Mire jó a pólyázás? Érdemes pólyát vásárolni a babának? És mi az a bugyolálás vagy „babacsomagolás”?

olvass tovább

Valentín képeslap-torta

  • 2014. február 12.

Hányszor fordult már elő, hogy valamelyik közösségi oldal felületén megpillantottad a képet, amit az egyik barátnőd postolt, az éppen elkészült tortájáról vagy süteményéről, és már gépelted is a kommentet, hogy tudja a címed, várod a házhozszállítást? Ha esetleg Te kaptál már több ilyen hozzászólást, egy hihetetlenül kreatív ötletet mutatunk neked, amivel meglepheted az ismerőseidet. Valentín-napi torta-képeslap, de nem ám a hagyományos módon!

olvass tovább