Kulcsszó keresés /


Ezért hízunk télen!

  • 2011. november 10.

A télen az emberek átlagosan 1-2 kilót szednek fel, hiszen a hideg otthonmaradásra késztet. De tényleg elkerülhetetlen ez a hízás? Szakértők a téli testsúlygyarapodás hátterében álló tévhiteket és igazságokat fedték fel

olvass tovább

Interjú: Ezer fok, és stenk!!! - A Peet Project Rorschachban…

  • 2011. október 20.

A Peet Projectet nem kell bemutatni azoknak, akik valamennyire is járatosak a hazai smooth jazz világában. Azonban a stlusbéli nagyvilágot érdemes talán tágítani, illetve bepillantást nyerni olyan kulisszák mögé, amelyek itthon még ismeretlenek. Vas Gyula dobossal néhány szót váltottunk arról, hogy miként is kerültek egy kis svájci klubba, ahol láthatóan és hallhatóan szinte csak szakértők és rajongók ültek a nézőtéren, és ahol a tulaj sem rest kifejezni háláját azoknak, akik a szokásosnál is jobban játszanak.

olvass tovább

Már a rómaiak is? Divatrőrültek az ókorban...

  • 2011. szeptember 24.

Az észak-angliai Bardon Mill városa mellett elterülő Vindolanda nevű római kori erődítmény maradványainál talált legújabb leletek bizony alaposan felforgatták a kétezer évvel ezelőtti textilgyártásra vonatkozó szakértői elméleteket. A német kutatók szerint ugyanis a legújabb bizonyítékok arról árulkodnak, hogy a rómaiak meglepően fejlett textiliparral rendelkeztek, ami valószínűleg "luxuskategóriájú" divat iránti rajongással párosult.

olvass tovább

Több csokival, több nevetéssel a szívünkért

  • 2011. szeptember 08.

Együnk étcsokoládét, nézzünk vidám filmeket, kerüljük a stresszes munkaköröket és pedálozzunk keményen kerékpározás közben - így foglalhatók össze az egészséges szívhez szükséges recept összetevői a Párizsban ezen a héten megrendezett konferencia szakértői szerint.

olvass tovább

Megfelelő táplálkozással az egészséges szívért

  • 2011. szeptember 01.

Vajon megelőzhetők-e a legtöbb halálos áldozatot szedő szív- és érrendszeri betegségek megfelelő étrenddel, vagy a a biztos eredményhez gyógyszerek is szükségesek? Ezt a kérdést tették fel a párizsi Európai Kardiológusok Társaságának kongresszusának ülésén, amelyen együtt vettek részt a táplálkozástudomány képviselői a szív- és érbetegségek gyógyszeres kezelésének egyik legjobb szakértőjével.

olvass tovább

Mesterkurzusok a Budai Gourmet-n

  • 2011. május 24.

Napjainkban egyre többet hallani a természethű borokról, de mit is jelent ez valójában és mely borok tartoznak ebbe a kategóriába? Erről a témáról hallhatunk egyedülálló előadást Isabelle Legeron Master of Wine tolmácsolásában, aki a természethű borok szerelmese és elismert szakértője. Az előadásokon természetesen belekóstolhatunk a kategória legizgalmasabb boraiba is.

olvass tovább

Alexander the Great

  • 2011. április 22.

Közhelynek tűnik ma már arról beszélni, Alexander McQueen mekkora géniusz volt, hiszen minden instant szakértő ezt a sablonos mondatot szajkózza, ha a divat művészi értékéről van szó.

olvass tovább

Megint a dán Noma a világ legjobb étterme

  • 2011. április 19.

Ismét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.

olvass tovább