Kulcsszó keresés /


Hamis tavaszi tekercs

  • 2014. szeptember 16.

Imádom az ázsiai konyhát, mégse szeretek folyton kínai étterembe járni. Egyrészt kevés az igazán jó hely, másrészt mindig is izgatott, hogyan lehet a tradicionális ízeket újszerű megoldásokkal ötvözni. Nem is tennék egyenlőségjelet a két tavaszi tekercs között, hiszen a cél nem a másolás, inkább az újragondolás volt.

olvass tovább

Meggyes krémes sajttorta

  • 2014. szeptember 11.

Alig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni.

olvass tovább

Az ezerarcú török konyha

  • 2014. szeptember 03.

Sajnos a török konyháról alkotott ismereteink általában az ebédszünetben vagy a buli végeztével, hajnalban elfogyasztott pitába csomagolt csirkehúsra korlátozódnak.

olvass tovább

A kerti bogrács és a paprikás krumpli esete

  • 2014. július 21.

A házi kovászos uborkáról még nem is esett szó. Nem vagyok kifejezetten a magyaros konyha híve - azt hiszem ezzel nem árulok el semmi újat. Nem vonz se a pörkölt, se a halászlé, egy jó paprikás krumplinak viszont képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha bográcsban készül. A Balaton déli partjának szívében van az én második otthonom. Fonyódon tudom minden kerti tevékenység iránti szeretetem kiélni, és hát a bográcsban főzés az igencsak kinti tevékenység. Azt szeretem benne, hogyha elég ideig fő benne az étel, igazából nem lehet elrontani - persze az arányok azért itt is fontosak.

olvass tovább

Grillezett camambert mézes mandulával

  • 2014. július 03.

Ez a mostani cikk nem is igazán recept, sokkal inkább egy jó tipp egy könnyed nyári ebédhez, amikor senki sem akar órákat eltölteni a konyhában ácsorogva, de a zacskós leves ki van zárva egyértelműen. Csupa friss dolog van benne, és aki olvasta a hétfői cikket a házi meggylekvárról, érteni fogja hogyan is született meg ennek a menünek a gondolata.

olvass tovább

Rácsozzuk be a nyarat!

  • 2014. június 17.

Régen nem volt pite, pedig ha van valami, amiért megveszek, az ez. A családi tűzhely hangulatát, közös ebédeket, délutáni nagy beszélgetéseket idézi. Büszke vagyok rá, vagy legalábbis jól esik, ha hozzánk jön valaki, akkor mindig van a konyhában belőle egy szelet. Kivétel ebből a mostaniból, ezt ketten egy este alatt elpusztítottuk. Pedig elvileg nem is szeretem az édességet.

olvass tovább

Komposzt Kisokos Kezdőknek

  • 2014. május 31.

Manapság egyre inkább fontossá válik, hogy környezettudatosan éljük mindennapjainkat, és minden lehetőséget megragadjunk a környezetszennyezés elkerülésére. Mind a konyhában, mind a kertben rengeteg szerves hulladék keletkezik, amit hasznosíthatunk terményeink talajának minőségét javíthatva. Komposztáljunk bátran! A komposztálás folyamatáról Tóth Ádám, kertészeti szakemberünket kérdeztük.

olvass tovább

Federer a világ egyik legjobb séfével főzött

  • 2014. május 28.

Két világelső – a teniszcsillag Roger Federer és Yannick Alléno, a három Michelin-csillaggal elismert francia séf stílusos konyhai bemutatót tartott Champagne szívében az Le & étterem megnyitóján. A champagne-ért rajongó sztár, mint a Moët & Chandon nagykövete örömmel segített be az est fogásainak elkészítésénél és világhírű stílusérzékét most a konyhában próbálta megcsillantani.

olvass tovább

High Tech Kerámia - a régi „új” anyag az óra és ékszergyártásban

  • 2014. május 21.

Igen, sokaknak a kerámia szó hallatán a fazekasság és a konyhai edények jutnak eszébe. Azoknak most az elején leszögezzük, itt most nem arról az anyagról beszélünk. Az anyag mármint a High Tech kerámia története 1986-ban kezdődött, amikor a svájci Rado cég akkor forradalmi újításként megjelent az első kerámia tokos és csatos órakollekcióval. Előttük ezt a szintetikus anyagot csak a F1-es autók motorjában és az űrrepülők borításánál használták a magas keménysége és nagy hő tűrő képessége miatt.

olvass tovább