Kulcsszó keresés /


Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta

  • 2014. november 26.

Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!

olvass tovább

Anyu receptje: Ricottatorta gyümölcsökkel

  • 2014. november 09.

A ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer megfőzni”. Olasz sajt, mely bennünket inkább túróra emlékeztet, bár tulajdonképpen a túró is a sajt egy fajtája.

olvass tovább

Füge - függőség

  • 2014. október 26.

Ugye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen. Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a nyári, törökországi élmények jutnak az eszembe. Annyira a bolondja lettem, hogy már vannak füge beszállító barátaim, akik biztosítanak a fügeutánpótlásról. Van benne A vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok, Omega zsírsavak. A káliumtartalma is magas, és nagy mennyiségben kalciumot is tartalmaz. Úgyhogy csudajó ez a mézédes gyümölcs, amit én főleg magában fogyasztok, de azért van néhány tippem arra is, hogyan használhatjuk fel másként.

olvass tovább

Hajmeresztő édességek Halloween-re

  • 2014. október 15.

Mandulakarmos boszorkányujjak, kukacos gyümölcszselé, emberi szemes panna cotta és féreg gumicukor. Mi kell még? Összegyűjtöttünk nektek tíz vicces desszertet, amivel meglephetitek a barátotokat Mindenszentekkor. Rémisztésre fel!

olvass tovább

Hírességek a siker előtt

  • 2014. október 11.

A hírességek sem születtek egyből sikeresnek, bizony sokaknak hosszú utat kellett megjárniuk míg végül a befektetett munka meghozta gyümölcsét. Most összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik meglepő foglalkozást űztek mostani szakmájuk előtt.

olvass tovább

Vörösboros-aszalt szilvás sertésragu

  • 2014. október 07.

Imádom azokat a fogásokat, ahol az édes és a sós keveredik. Ez a mostani anyukám jól bevált receptje, egyszerre testes és gyümölcsös. Az aszalt szilvát szinte minden főételbe el tudom képzelni, akár köretként, akár töltelékként. Most a hússal együtt sült, így teljesen magába szívta a törzsanyagokat, amitől hihetetlen íze lett. Ebben a receptben az is jó, hogy nagyon egyszerű és viszonylag gyorsan megvan, de egyáltalán nem szokványos.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. szeptember 19.

  • 2014. szeptember 19.

A mai napon szüreteld le az erőfeszítéseid gyümölcsét és zárd le ezt a ciklust. Ma közösség, társaság, társulási programok. Napi megerősítés: tudom, hogy kellő időzítéssel minden lehetséges, végtelen lehetőséggel.

olvass tovább

Márványos-barackos lepény

  • 2014. szeptember 04.

Nem tudok elszakadni az ősz hangulatától, és ezzel együtt a szezon gyümölcseitől. Stílusosan az őszibarack az egyik kedvencem, bármilyen formában a legjobb sütemény alapanyag. Ezt a lepényt a teljesen kezdőknek ajánlom, vagy azoknak, akik kb. 5 hozzávalóból akarnak valami látványosat kihozni.

olvass tovább

Aszalt szilvával töltött csirkemell

  • 2014. augusztus 18.

Dübörög a szilva tematika a receptekben, akkor pedig nem hagyhatom ki a legkedvesebb fogásomat, az aszalt szilvával töltött csirkét. Sokan nem szeretik a gyümölcsöt a hús közelében, én imádom az ellentétes ízeket, és habár leginkább karácsonykor szoktam készíteni, nyáron is isteni. Kezdő szakácsoknak is ajánlom, mert gyors, látványos, és nagyon egyszerű.

olvass tovább

Jéghideg szilvakrémleves

  • 2014. augusztus 15.

Kánikulák jönnek-mennek, két front között biztos pont lehet egy hűsítő leves. Lehet, hogy sokat ismétlem magam, de főzzetek, süssetek mindig idény zöldségekből és gyümölcsökből. Pénztárca barát, könnyen beszerezhető és össze sem hasonlítható a friss alapanyag a konzerv vagy mirelit társaival. Egy sor meggyes receptet közöltem, most a szilván a sor - lévén minden nagyobb bolt, piac tele van vele.

olvass tovább