Kulcsszó keresés /


Házi pálcikás jégkrém

  • 2014. augusztus 07.

Először is leszögezném, ez az édesség az egyik legegyszerűbb, legszínesebb, és legnépszerűbb darab, főleg a nyári kánikulában. Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretnének a gyerekeknek valami adalékanyagtól mentes, friss hozzávalókból készült hűsítőt adni, ami nem is kerül vagyonokba. Semmi más nem kell hozzá, mint gyümölcs, méz, tejszín, műanyag poharak, és pálcikák.

olvass tovább

Szépülj szőlőből!

  • 2014. augusztus 07.

Lassan indul a szőlő szezonja, és mi itthon szerencsére különösképp el vagyunk kényeztetve belőle. Ne habozzunk hát, együk, igyuk és készítsünk belőle házi-pakolásokat, kencéket.

olvass tovább

Sült sajttorta dzsemmel

  • 2014. május 26.

Az amerikai sajttorták többsége leginkább egy túrótortához hasonlít ízében, állagában - persze mégis más. Krémesebb, pikánsabb, és könnyedén variálható - lehet csokis, karamellás, pisztáciás. A most bemutatott torta gyümölcsös, gyakorlatilag egy lekvárt kell készíteni, ami együtt sül majd a sütivel.

olvass tovább

Szépülj a hűtőből! - Krémek, maszkok házilag

  • 2014. május 25.

Minden „csajos” filmben a negyvenedik percnél, mikor főhősünk az áhított randira készül, elő kerül egy erősen feminista dallamú, vidám nyári sláger, illetve a feltűzött haj és az uborkaszeletek az arcon. Hát persze, hiszen minden igazi Nő tudja: a legjobb szépségmegőrző eszközöket a hűtő és a spájz rejti.

olvass tovább

7 anti-aging összetevő

  • 2014. május 16.

Ha már annyi pénzt költünk ránctalanító és fiatalító krémekre, legalább legyünk tisztában vele, hogy mire fizetünk ennyit, továbbá figyeljünk arra, hogy valóban szerepeljen krémünkben legalább egy összetevő az alábbiak közül. Ismerd meg a leghatásosabb anti-aging összetevőket és harcolj tudatosan a ráncok ellen!

olvass tovább

Új fesztivál születik: Feszt!Eger

  • 2014. május 07.

Új könnyűzenei fesztivállal bővül a hazai paletta, melyet Eger mellett, a festői szépségű Losonczy völgyben tartanak május 16-18. között. A fesztiválszezon nyitórendezvényén felvonul a hazai zenei élet krémje, de családi programokkal, piknikhangulattal és kertmozival is készülnek a szervezők.

olvass tovább

Bemelegítés az eperszezonra

  • 2014. április 25.

Kevés olyan desszert van, ami nem a túlzott édességével, díszítésévél, formájával akar hivalkodni, hanem visszafogott, de harmonikus ízeket hoz. Az amerikai sajttorta, ami a mi szánk íze szerint inkább tekinthető túrótortának, pontosan ilyen szelíd sütemény. Nem túl édes, sőt, a krémsajt jellege miatt inkább van néha egy kis sós beütése. Engem egyébként is nagyon izgatnak az édes-sós ízpárok, és mivel ennek a tortának nagyon nagy skálán mozog a cukortartalma (van olyan recept, ami alig tesz bele, és van, amelyik agyon cukrozza), mi is bátran játszhatunk a tónusokkal ahogy szeretnénk.

olvass tovább

A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább