Kulcsszó keresés /


A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon

  • 2017. április 26.

A magyar gasztrokultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja. Hogy mást ne mondjunk, itt lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfasszonya. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba csalogatja a kulináris kalandorokat, ahol a rendkívül sokszínű étel- és italkínálat mellett, ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába. Továbbra is ez az egyetlen rendezvény, ahol lehetőség nyílik néhány nap alatt végig kóstolni Magyarország legjobbjainak kínálatát, sőt most már annál is többet!

olvass tovább

Császármorzsa: a hütték sztárja

  • 2017. február 25.

Ferenc József kedvenc édességével ma már főleg az osztrák sípályák hüttéiben találkozunk, pedig az otthonunkban is pillanatok alatt elkészíthető. A MOM Park Paulaner séfjének autentikus receptje segít, hogy valódi császári desszertet varázsoljunk az asztalra.

olvass tovább

Hétvégi programajánló: február 24-26.

Az időjósok előrejelzése szerint végre búcsút mondhatunk a fagynak a hétvégén, és a hőmérséklet már egyre inkább alkalmas lesz arra, hogy szabadtéri programokkal üssük el az időnket. Ezen a héten is összegyűjtöttük Budapest legérdekesebb beltéri és szabadtéri programjait, és nagyon úgy tűnik, hogy ezen a héten leginkább a gasztronómia szerelmeseinek fognak kedvezni az események.

olvass tovább

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon

  • 2017. február 11.

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.

olvass tovább

Hétvégi programajánló: február 10-12.

Javában tombol még a tél, és bár a hétvégére már kicsit enyhébb és kellemesebb időt ígérnek, továbbra is tanácsos beltéri programokat keresni, és megbarátkozni a gondolattal, hogy a szabadban még mindig csak a fél ruhatárunkat magunkra aggatva tudjuk a szabadidőnket eltölteni. Ezen a hétvégén rengeteg program közül válogathatunk, legyen szó gasztronómiai eseményekről vagy éppen sportolásról.

olvass tovább

Hétvégi programajánló: február 4-5.

Javában tombol még a tél, és bár a hétvégére már kicsit enyhébb és kellemesebb időt ígérnek, továbbra is tanácsos beltéri programokat keresni, és megbarátkozni a gondolattal, hogy a szabadban még mindig csak a fél ruhatárunkat magunkra aggatva tudjuk a szabadidőnket eltölteni. Ezen a hétvégén rengeteg program közül válogathatunk, legyen szó gasztronómiai eseményekről vagy éppen sportolásról.

olvass tovább

Édesburgonyás-avokádós taco

  • 2017. február 03.

Szereted a mexikói konyhát? Ettél már valaha tacót? Íme, most egy ínycsiklandozó, húsmentes változat, ha a vegetáriánus étrendet követed, vagy csak unod már a húst.

olvass tovább

Hétvégi programajánló: január 21-22.

Javában tombol a tél, és a hétvégére kifejezetten hideg időt, akár -20 fokot jósolnak. Éppen ezért egyre inkább tanácsos beltéri programokat keresni, és megbarátkozni a gondolattal, hogy a szabadban lassan már csak a fél ruhatárunkat magunkra aggatva tudjuk a szabadidőnket eltölteni. Ezen a hétvégén rengeteg program közül válogathatunk, legyen szó gasztronómiai eseményekről vagy éppen sportolásról.

olvass tovább

Süti a kávé mellé

  • 2017. január 17.

Se több, se kevesebb, csak egy kis kakaós lepény. Nekem ez a sütemény jelentette gyerekként a nagymamánál tett látogatásokat, a délutáni trécselések mellett elnyammogott kalóriákat, a nagy bögre kávékat, teákat, vagy éppen tejet. Mert a legjobban a tej csúszik a kakaós lepény mellé.

olvass tovább