Kulcsszó keresés /


Terítéken a legjobb légi menük

  • 2014. október 27.

Egy átlagos utazónak, aki hosszú repülésre szánja el magát, az átlagos menüt látva biztosan nem az „ízletes”, „ínycsiklandozó” és „kifogástalan” szavak jutnak eszébe. Persze a luxusjáratok kínálatával teljesen más a helyzet. A Saveur gasztromagazin vállalkozott arra, hogy összegyűjtse napjaink legfinomabb légi fogásait, idén pedig másodjára osztották ki a „Culinary Travel Awardot” a legjobbak számára.

olvass tovább

Füge - függőség

  • 2014. október 26.

Ugye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen. Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a nyári, törökországi élmények jutnak az eszembe. Annyira a bolondja lettem, hogy már vannak füge beszállító barátaim, akik biztosítanak a fügeutánpótlásról. Van benne A vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok, Omega zsírsavak. A káliumtartalma is magas, és nagy mennyiségben kalciumot is tartalmaz. Úgyhogy csudajó ez a mézédes gyümölcs, amit én főleg magában fogyasztok, de azért van néhány tippem arra is, hogyan használhatjuk fel másként.

olvass tovább

Egy kis boszorkányság: máglyarakás

  • 2014. július 25.

Ez az az édesség, amiről 100%-ig a gyerekkorom jut eszembe. Vasárnapi ebédek, lusta délutánok, és egy tepsi, amire mindig rá lehet járni. Nagyjából ettől olyan ellenállhatatlan a máglyarakás, amihez egyébként semmilyen sütési rutin nem szükséges, csak finom alapanyagok. Nekem most a nagynéném szolgáltatta a balatoni kertben termett isteni sárgabarackból befőzött lekvárt, és akadt otthon foszlós kalács is.

olvass tovább

A kerti bogrács és a paprikás krumpli esete

  • 2014. július 21.

A házi kovászos uborkáról még nem is esett szó. Nem vagyok kifejezetten a magyaros konyha híve - azt hiszem ezzel nem árulok el semmi újat. Nem vonz se a pörkölt, se a halászlé, egy jó paprikás krumplinak viszont képtelen vagyok ellenállni, főleg, ha bográcsban készül. A Balaton déli partjának szívében van az én második otthonom. Fonyódon tudom minden kerti tevékenység iránti szeretetem kiélni, és hát a bográcsban főzés az igencsak kinti tevékenység. Azt szeretem benne, hogyha elég ideig fő benne az étel, igazából nem lehet elrontani - persze az arányok azért itt is fontosak.

olvass tovább

Egyre többen hajózzák be a bortengert

  • 2014. június 24.

A főszezonban foglaltak a szállások, egyre jobb vendéglátóhelyek nyílnak és elárasztják a partot a fesztiválok, de a Balaton, legnépszerűbb belföldi úti célunk ennél jóval többet kínál. A borkedvelők itt 22 borvidékünk közül hat régiót helyben fedezhetnek fel, hogy megtalálják a nyár slágerborát, de várja őket a VinCE Balaton rendezvény is, ahol közel 30 pincészet és számos gasztrokiállító mellett hajós borkurzuson kóstolhatják a helyi és messzi borvidékekről ideérkező különlegességeket.

olvass tovább

Minden élmény egy kikötőben –ízek és illatok, zene és gólöröm

  • 2014. június 13.

A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között várja majd a vitorlássport, a Balaton és a bor rajongóit Balatonfüreden. A rangos Kékszalag megmérettetés a legnagyobb és leghosszabb távon, 160 km-en futó verseny, míg a parti kísérőrendezvény hűsítő borokkal, minőségi gasztrokiállítókkal és ingyenes koncertekkel alapozza meg a jó hangulatot és várja a befutókat.

olvass tovább

Julia Child nyomdokain

  • 2014. május 16.

Annak, akinek valaha volt, van, vagy lesz köze a gasztronómiához, volt már a kezében Julia Child szakácskönyv. Az pedig, aki valaha írt vagy írni fog gasztro blogot, látta a Julie&Julia című filmet a nagyszerű Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Vannak kultikus fogásai az amerikai szakácsnőnek, aki egyébként elég nagy rutint szerzett a francia konyhaművészet terén. Ilyen étel a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundiai marha. Előre szólok, nagyon kezdők csak kellő lelkesedéssel és egy teljesen szabad napon vágjanak bele az elkészítésébe, mert ez bizony nem egy ötperces művelet.

olvass tovább

Kóstold meg Magyarországot!

  • 2014. május 08.

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.

olvass tovább

Morzsa party

  • 2014. április 30.

Nem, most egyáltalán nem a maradékok eltüntetéséről van szó. Ez a joghurtos-citromos pite ezektől az tetejére szaggatott morzsáktól ilyen bájos. Friss, üde, tavaszi édesség. És csak úgy mondom, eddig bárki elkérte a receptet, hatalmas sikert aratott vele otthon

olvass tovább