Kulcsszó keresés /


Megállapodni

  • 2015. március 26.

Megállapodni nem azt jelenti, megrekedni. Nem ugyanaz, mint leállni, stagnálni, visszamaradni, nem fejlődni tovább. És nem ugyanaz, mint megalkuvónak lenni, kompromisszumot kötni, és leönteni mosogatólével az álmainkat. Megállapodni nem azt jelenti, hogy a biztonság örömlánya, a megtalált komfortzónám kis kegyeltje vagyok.

olvass tovább

Hogyan szabj határt a nassolás iránti vágyadnak

  • 2015. március 24.

A legtöbb kitartó diétázónak nem az a legnehezebb, hogy felkeljen a gyerekek előtt a reggeli edzés lebonyolításáért, vagy, hogy olyan ételeket készítsen, amik biztosan nem haladják meg a napi kalórialimitet. A fogyáshoz vezető út legbecsapósabb szakasza… dobpergés… a nassolás. Én például egész nap nassolnék, egy zacskó chips az irodában, egy kis csoki, popcorn, vagy pisztácia (hangulatonként változó) az esti sorozatnézés közben. Rossz szokás, amit nehéz megtörni, de ne aggódj, összegyűjtöttem néhány tippet, aminek segítségével képes leszel ellenállni a rágcsálnivalók foglyul ejtő csáberejének.

olvass tovább

Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma

  • 2015. március 21.

Ha az aktuális időjárási viszonyokból nem is, a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből lehet tudni, milyen évszak van. Az egyik ilyen jelző növény a márciusban népszerű medvehagyma, ami mostanra ellepi az összes valamirevaló piacot.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2015. március 17.

  • 2015. március 17.

A mai napon szeresd a Földanyát, tégy érte ma valamit. Ma a baráti beszélgetések, szabadtéri programok, természettel való egység. Napi megerősítés: együtt rezonálok a Földdel , a Természettel és a Földanya minden jóval ellát.

olvass tovább

Terítéken a legjobb légi menük

  • 2014. október 27.

Egy átlagos utazónak, aki hosszú repülésre szánja el magát, az átlagos menüt látva biztosan nem az „ízletes”, „ínycsiklandozó” és „kifogástalan” szavak jutnak eszébe. Persze a luxusjáratok kínálatával teljesen más a helyzet. A Saveur gasztromagazin vállalkozott arra, hogy összegyűjtse napjaink legfinomabb légi fogásait, idén pedig másodjára osztották ki a „Culinary Travel Awardot” a legjobbak számára.

olvass tovább

Cukkinis lecsó Nóritól

  • 2014. augusztus 05.

A nyár legnagyobb slágere nálam a sok paradicsommal és sok paprikával készülő lecsó, ám szerintem bármilyen szezonális zöldséget bele lehet dobni, attól biztosan csak jobb lesz. A hazai egytálétel rokona a francia ratatouille, amibe kerül padlizsán, cukkini, fokhagyma, valamint mediterrán fűszerek, mint bazsalikom, oregánó. Ha van otthon, én még gombát is szoktam bele tenni. A most bemutatott fogás leginkább a francia és a magyar között mozog, a kevésbé nyitottak kedvéért most csak cukkini került bele pluszba, no meg persze sok-sok fűszer.

olvass tovább

A nyári szünet gondjai

  • 2014. július 08.

Közel három hónap az iskolai tanítási szünet, és gyakran az óvodák is bezárnak felújítás, nagytakarítás vagy egyéb technikai okok miatt egy hónapra is, akár. Nem kis terhet ró ez a családokra, mindig nagy kérdés, hogy a szabadságolások hogyan alakulnak, ki mikor tudja a munkából kivonni magát. Nem várható el a munkáltatótól, hogy a gyerekes dolgozónak kedvezzen, bár a jóléti társadalomban ez természetes lehet, mint akár gyerekbarát munkahelyek létrehozása is. Amíg nem így van, a konfliktusok beárnyékolják a nyári hétköznapokat.

olvass tovább

Mi fán terem a csíra II.

  • 2014. április 07.

Ugyan már válogathatunk a friss, szezonális zöldségek közül is, azért a csírákról se feledkezzünk el, hiszen kiváló tápanyagtartalmukból és számos jótékony hatásukból mit sem veszítettek, így érdemes továbbra is bőven fogyasztanunk ezekből a kis természetes vitaminbombákból. A Mi fán terem a csíra írásunkban megismerkedhettetek a csíráztatás rejtelmeivel. Reméljük sikerült vele kedvet csinálnunk, hogy kipróbáljátok. Most pedig szeretnénk bemutatni nektek a csírák népes családjának tagjait, és egyes fajták élettani hatásait.

olvass tovább

Változások Anna Amélie életében

  • 2013. december 24.

A december 9-én nyílt showroom, nem az egyetlen változás az Anna Amélie márka életében. Szakítva a konvencionális trendekkel, ezentúl a szezonális megjelenések helyett, inspiráció és téma szerint prezentálja kollekcióit a tervezőnő, termékenyebb tervezői munkát és megjelenést biztosítva. A showroomnyitás alkalmával bemutatkozott az új, Walk in the Woods fantázianévre hallgató kollekció is, melyet a vadregényes tájhangulat inspirált. Anna, az erdei sétákon tapasztalt illatokat, változatos színeket és a nyugalmat hívta segítségül, valamint a szövést, mint technológiát.

olvass tovább

Tóth Vera: A szavak ereje

  • 2013. november 29.

„A kimondott szónak súlya van.” – mondják a bölcsek. Talán sokszor elmegyünk emellett, de nem ártana kicsit elgondolkoznunk rajta, hiszen én is hiszem, hogy amit kimondunk, az bármikor eljöhet, valóra válhat, sőt életet és személyiséget is formálhat.

olvass tovább