Kulcsszó keresés /


Mini outfit - street style

  • 2014. május 23.

Amikor ezt a szettet választottuk, hét ágra sütött a nap, és csak remélhetjük, hogy a következő hónapban már nem lesz ennyire szeszélyes az időjárás. Ami nem utolsó szempont, hogy a reggeli öltözés újra gyorsabb és könnyebb lesz. A szezon egyik nélkülözhetetlen darabja a tornacipő, ami nem csak trendi, de kényelmes viselet is. Amit különösen azért szeretünk, mert hordható leggings-el, de akár elegáns szoknyával is. Több márka kínálatában szerepel a tornacipő, szinte a szivárvány összes színében beszerezhető. Az outfitbe ezúton egy kis mix & match stílust is belevittünk, ami attól izgalmas, hogy többféle anyagok, mint a csipkebetétes póló a farmerral , és különböző minták, mint a virágmintás tornacipő, a pöttyös nadrággal és a csíkos táskával kombinálható. A laza, vagány „street style-hoz” becsempésztünk egy kis romantikus gyöngysoros hajpántot. Ha pedig egy kerti party megköveteli az eleganciát, a farmersort blúzzal tökéletes választás lehet.

olvass tovább

Csütörtökön nyit a Budapesti Pálinkafesztivál

  • 2014. május 21.

Május 22-én megnyitja kapuit a IX. Budapesti Pálinkafesztivál, amelyen többek között az Év Körtepálinkája is bemutatkozik. A négy napos rendezvényen azonban nemcsak a 27 kiállító több mint 400 féle párlatot felsorakoztató kínálata, de a zenei paletta is igencsak változatos lesz.

olvass tovább

Bronzosítás mesterfokon

  • 2014. május 14.

Ahogy melegszik az idő, egyre inkább előtérbe kerülnek a bronzosítók. Nincs ez másképp a nevesebb tervezők divatbemutatóin sem, ahol a legnagyobb sminkesek különböző technikákat alkalmazva kívánják elérni a napsütötte hatást. Nézd meg, milyen termékekkel és hogyan dolgoznak az igazi mesterek!

olvass tovább

Házi keksz Nóritól

  • 2014. május 09.

Vannak olyan napjaim, amikor szétfolyik minden, egyszerűen nem tudom kézben tartani a dolgokat, és vannak azok, amikor reggel elmegyek dolgozni, cukrászként sütök egy jó tíz órát, majd haza érve még mindig van kedvem hódolni eme szenvedélynek. Ezen az estén valami kedvesre, kreatívra vágytam, ezért neki álltam egy nagyon vajas, nagyon vaníliás keksznek. Jó, persze, nem túl diétás darab, és tévézés közben rendesen fogyni is szokott, de házi, és ettől meglágyul minden szív.

olvass tovább

Húsvéti Pasqualina – Spenótos ricottával

  • 2014. április 15.

Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.

olvass tovább

A legszaftosabb csirke

  • 2014. április 09.

Ez a menü elnyerhetné az egyszerű, de nagyszerű titulust. A háztartásokban leggyakrabban előforduló csirkehúst messze nem csak diétás, száraz ételként kell elképzelni, rengeteg változatos fogás hozható ki belőle apró praktikákkal. A következő receptet anyukámtól tanultam, és a kezdeti hitetlenségem ellenére valóban szaftosabb, omlósabb lett a végeredmény, mint amikor csak simán bepácoltam és megsütöttem a csirkehúst.

olvass tovább

Medvehagymás-spenótos quiche

  • 2014. február 06.

Egyszer már írtam arról, mennyire imádom a pitéket akár édes, akár sós. Nálam, akármelyik jöhet! A tengernyi medvehagymámnak és a jó fej zöldségesemnek köszönhetően – a legalább annyi spenótom révén – újra egy sós pitét készítettem. Megint csak 30 perc volt a tészta elkészítése, amíg kicsit pihent megcsináltam a tölteléket és már mehetett is a jól előmelegített sütőbe. Este vacsinak, másnap ebédre egy kis karamelizált balzsamecetes salival tökéletes volt, még a Főni is megjegyezte micsoda finomságot ebédelek.

olvass tovább

Karácsonyi szépség: sütőtökös arcpakolás

  • 2013. december 24.

Még az utolsó pillanatban vagyunk karácsony előtt, két ínycsiklandozó fogás elkészítése közben ezzel a pár perces pakolással igazán ragyogóvá varázsolhatod az arcbőrödet! A sütőtök tele van A- és C-vitaminnal, és a benne rejlő enzimek táplálják a bőrödet.

olvass tovább

Minden, ami te voltál

  • 2013. december 23.

Aranyvasárnapon anyám kint sütött a konyhában, de mert én nem ehettem cukrot, ezért ki se mentem, pedig imádtam a reszelt citromhéj illatát, és úgy is láttam, hogy kint se voltam, hogy tűnik el a sárga héj a forró-édes mázban. Az orvosok megmondták: nem ehetek édest. Még jó, hogy nem vagy itt, velem, most nem tudnám megcsókolni az ujjadat se.

olvass tovább