Pikáns padlizsánkrém - az őszi kedvenc
Az őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
olvass továbbAz őszi esték, vendégváró hétvégék kedvenc mártogatósa a pikáns padlizsánkrém. Hoztunk nektek egy egyszerűen elkészíthető receptet. Próbáljátok ki!
olvass továbbAhhh, narancsbőr. Hiszen kinek nincsen? Nagyon nehéz tőle megszabadulni, mivel a probléma a bőr legalsó rétegében leledzik, ezért a különböző krémek és kezelések csak ritkán használnak. De akkor mit lehet tenni ellene?
olvass továbbNyáron imádunk kint lenni, strandolni, napozni vagy kirándulni, ellenben hajlamosak vagyunk megfeledkezni a bőrünk ápolásáról. Persze, ha mindig bekened magad a kedvenc krémeddel az jó, de próbáltad már mással hidratálni a bőrödet? Például egy olyan arcmaszkkal, amit te magad készítettél?
olvass továbbAhogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!
olvass továbbA L’erbolario olasz natúrkozmetikumok szortimentjének kiemelt tagjai a napvédő termékek. Kínálatunkban a legmagasabb védelmet biztosító krémektől a kuriózumoknak számító finomságokig minden megtalálható.
olvass továbbA nyár hangulatától szinte már izzik a levegő, nyílnak a virágok, újjáéled a természet, ruhatárunk az évszakot követve megújul, eközben izgalommal készülünk a nyaralásra is. A la prairie is gondolt erre a kalandokban gazdag időszakra és egy rendkívül hatásos, luxus bőrápoló szettet ajánl hozzá:
olvass továbbMélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.
olvass továbbTegye fel a kezét, aki nem hallotta még ezt a mondatot élete párjától aki egy – véleménye szerint bőrtípusának tökéletesen megfelelő – női arcápolásra hivatott kémmel zárta le az esti rutint. Szerencsére a piacon vannak már mindkét nem számára ajánlott termékek- erről a későbbiekben ejtünk majd szót- most azonban egy kifejezetten a férfiak számára készült termékcsaládot szeretnénk bemutatni.
olvass továbbTéli hidegben mindenki tapasztalhatja, hogy a bőre a szokásosnál szárazabb, sok esetben vörös, viszkető ekcémás foltok jelentkeznek kézfejen, arcon, nyak területén. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő bőrápoló kozmetikumok megválasztása.
olvass továbbPeriorális dermatitisz néven ismert a száj körül kiütéseket, vörös pöttyöket, pattanásokat okozó makacs bőrbetegség. A probléma sokakat érint, de csak kevesen találnak rá tartós megoldást. Az átmeneti javulást hozó diéták, szteroidos krémek és smink nélküliség helyett Peterman Krisztina, a Dermatica gyógykozmetikusa a probléma gyökerét kutatja és kezeli sikerrel.
olvass továbbDobszai Anna reggel konstatálta, hogy nem tekerte vissza a fogkrémre a kupakot. Bosszankodott kicsit a némileg beszáradt paszta miatt, majd belenézett a tükörbe és rájött, hogy még a tegnapi sminket sem mosta le. Gyakran fekszik le így, amióta ismerem őt legalábbis.
olvass továbbVajon mi a lassú öregedés titka? Akár krémekkel, akár plasztikával kívánjuk elérni, a legtöbb tudós egyetért abban, hogy a szénhidrát-és kalóriacsökkentett étrend remek opció. Már csak azért is, mert minimum 900 olyan gén aktivitására hathat, ami az öregedésért és a memóriáért felel az agyban.
olvass továbbAz egészség, az energiaszintünk és minden, a jó közérzetért felelős tényező egyre fontosabbá válik mindennapjainkban. Egészségesebben táplálkozunk, vásárláskor nagyobb figyelmet szentelünk a termékcímkéken található információknak, edzéseket iktatunk be a napi rutinunkba. Itt az ideje, hogy fogaink egészségéért is hasonlóan elkötelezetté váljunk. Az új blend-a-med Pro-Expert All-in-One fogkrém segítségével most Ön is a szájápolás szakértőjévé válhat!
olvass továbbA csicseriborsó nagyon ideális növényi fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges esszenciális aminosavakat a szervezet számára. Fogyaszthatjuk pástétomként, de készíthetünk belőle akár főételeket is.
olvass továbbMég Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.
olvass továbbAlig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni.
olvass továbbA mai napon add át magad a szépségnek, a természet csodájának, ünnepeld az életet, mindentől függetlenül. Ma fogyassz természetes ételeket, használj krémeket, pakolásokat. Napi megerősítés: csodálattal tölt el fizikai lényem hatalmas ereje, és a kifejezés minden szintjén gyógyul.
olvass továbbÜltem itt a Fonyódi házunk teraszán és megcsapott az ősz illata. Ahogy fúj a szél, ahogy süt a nap, így augusztus végén már egész más. Nincs ezen mit keseregni, nekem például az ősz a kedvenc évszakom. Ez a hangulat ihlette ezt a tényleg pofon egyszerű desszertet, aminek a színei engem nagyon emlékeztet a majd lehulló avar színeire.
olvass továbbKevés ilyen előkelő hangzású sütemény van, melynek névadója ráadásul egy törékeny balerina, Anna Pavlova volt. A torta származása körül elég sok vitás kérdés van, ezzel most senkit sem untatnék, legyen elég annyi, hogy a Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje - és tulajdonképpen egy hatalmas habcsók, minden földi jóval megpakolva. Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan kényes elkészíteni, hogy az alap kívül kemény, belül viszont puha, krémes maradjon. Ez a recept az eredeti, bárhol megtekinthető változat, semmit sem változtattam rajta.
olvass továbbKánikulák jönnek-mennek, két front között biztos pont lehet egy hűsítő leves. Lehet, hogy sokat ismétlem magam, de főzzetek, süssetek mindig idény zöldségekből és gyümölcsökből. Pénztárca barát, könnyen beszerezhető és össze sem hasonlítható a friss alapanyag a konzerv vagy mirelit társaival. Egy sor meggyes receptet közöltem, most a szilván a sor - lévén minden nagyobb bolt, piac tele van vele.
olvass tovább