Kulcsszó keresés /


Amerikai palacsintatorony házi meggyszósszal

  • 2014. július 29.

Múltkor befőztem a kertből összes meggyet - készült belőle lekvár, zselé és öntetnek való befőtt, no meg persze egy bejegyzés is az oldalra. Azóta próbálok olyan ételekben gondolkodni, amihez fel tudom használni az idei szüretelést. Ez az amerikai palacsinta pont ilyen, ugyanis eléggé neutrális az íze, így sós és édes körítéssel is el lehet készíteni. Az igazi Amerika fanatikusok leönthetik juharsziruppal és piríthatnak rá bacon szalonnát- nálunk még a hagyományosabb vonal érvényesül és édességként fogyasztottuk el.

olvass tovább

Hongkongban élmény oviba járni

  • 2014. július 15.

Van egy ovi HongKongban, ahol a kisgyerekek és szüleik is egy olyan világba lépnek megérkezésükkor, melynél jobbat, merészebbet és valóságosabbat el sem tudunk képzelni. A Spring egy teljesen új dizájn és koncepció alapján készült el, szakított a hagyományos, olykor elcsépelt óvodafelépítéssel. Egy modern tér, mely talán a jövőt, a 21. századot jelenti az óvodapedagógia területén.

olvass tovább

Kidskoje – Az átalakítható bölcső

  • 2014. július 12.

Ki nem ábrándozik egy olyan gyermekszobáról, amelynek közepén egy hagyományos, gyönyörű fabölcsőben ringatózik gyermeke? Van egy olyan romantikus bájuk, amit semmi sem tud pótolni. Mára mégis háttérbe szorultak a többfunkciós kiságyakkal szemben, hiszen a kinőtt bölcsivel nem igazán tudjuk, hogy mihez is kezdhetünk. A dilemmára keresett és talált egy modern választ a Kidskoje tervezőcsapata. Termékük könnyen felveheti a versenyt a hagyományos ágyakkal és a babahordozókkal is.

olvass tovább

Eltűnt gyerekek világnapja

  • 2014. május 25.

Május 25. az Eltűnt Gyerekek Világnapja, így hagyományosan ezen a napon teljesedik ki az Ezer Lámpás Éjszakája kampány is. A civil kezdeményezés 2011-ben indult, hogy az eltűnt és sokszor meg sem került fiatalkorúak ügyére koncentráljon. A fővároson kívül 9 további nagyvárosban tartanak közös emlékezést.

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Fashion Week Budapest - videobeszámoló

  • 2014. április 17.

2014. április 12-én a Dorottya Palotában került megrendezésre az immáron hagyományosnak mondható Tony&Guy Fashion Week Budapest. Az egy napos eseményen a legismertebb hazai tervezők új kollekciói mellett divatprezentációkat is élvezhetett a szakmai közönség.

olvass tovább

Húsvéti Pasqualina – Spenótos ricottával

  • 2014. április 15.

Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.

olvass tovább

A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább