Kulcsszó keresés /


Tanulj a szakításból!

  • 2016. július 09.

A szakításokat mindig nehezen vészelik át a nők, ilyenkor sírástól elkenődött szemfestékkel, az orrfújástól kipirosodott orral, és apátiába süllyedve, üres tekintettel néznek a világba. Kétségbeesett cukor-túladagolással, vagy éppen éhségsztrájkkal párosítva. Pedig, ha egy kicsit félretesszük a színpadias drámázást, a folyamatos bömbölést, és a hüppögő, „De miért? Mit rontottam el?”-ek szajkózását, sokat tanulhatunk a félresiklott kapcsolatainkból.

olvass tovább

Még mindig eper! Epres zabkeksz

  • 2016. június 25.

Ezt a receptet ki kell próbáljátok! Ugye, még nem unjátok az epret, mert még javában tart a szezon! Epres zabkeksz (hozzáadott cukor nélkül) Alacsony glikémiás indexű, receptben írtak szerint laktózmentes.

olvass tovább

Stílusiskola: így viseld a menta színt

  • 2016. június 03.

A nyári szezonban imádjuk a színes cukorkákra emlékeztető pasztell árnyalatokat, amelyek közül most a menta színt szeretnénk kiemelni. Nem is tudjuk már pontosan, hogy hány éve örvend töretlen népszerűségnek, azonban ez nem véletlen, így most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan érdemes ezt a csodás színt viselni.

olvass tovább

Mítoszok a tejről: Valóban cukorbetegséget okoz?

Sokan hisznek a tévhiteknek és rossz megítélésnek, amitől a fogyasztók elfordulnak a tej fogyasztásától. Egyre többen szenvednek érzékenységtől is, így a feldolgozó ipar még inkább felkészültebb erre az esetre. Azonban vannak mítoszok is, amitől egyenesen kerülik a finom italt. Valóban tele van kalciummal és minden nap ajánlott a fogyasztása?

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább

Gyümölcsök fogyókúra idején

  • 2016. február 05.

A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.

olvass tovább

Szaloncukor, a magyar édesség

  • 2015. december 26.

A szaloncukor jellegzetes, magyar, karácsonyi édesség. Ma már többféle ízben és csomagolásban beszerezhetőek. A marcipános ízűtől kezdve egészen a narancsosig, a fényes papíroson át a textilcsomagolásig számtalan aromával és színnel találkozhatunk. De miért is szaloncukor lett ennek a finomságnak a neve?

olvass tovább

Mesés karácsonyi hangulat az otthonunkban

  • 2015. november 21.

Megérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.

olvass tovább