Kulcsszó keresés /


Stílusiskola: így viseld a menta színt

  • 2016. június 03.

A nyári szezonban imádjuk a színes cukorkákra emlékeztető pasztell árnyalatokat, amelyek közül most a menta színt szeretnénk kiemelni. Nem is tudjuk már pontosan, hogy hány éve örvend töretlen népszerűségnek, azonban ez nem véletlen, így most azt szeretnénk megmutatni, hogy hogyan érdemes ezt a csodás színt viselni.

olvass tovább

Mítoszok a tejről: Valóban cukorbetegséget okoz?

Sokan hisznek a tévhiteknek és rossz megítélésnek, amitől a fogyasztók elfordulnak a tej fogyasztásától. Egyre többen szenvednek érzékenységtől is, így a feldolgozó ipar még inkább felkészültebb erre az esetre. Azonban vannak mítoszok is, amitől egyenesen kerülik a finom italt. Valóban tele van kalciummal és minden nap ajánlott a fogyasztása?

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább

Gyümölcsök fogyókúra idején

  • 2016. február 05.

A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.

olvass tovább

Szaloncukor, a magyar édesség

  • 2015. december 26.

A szaloncukor jellegzetes, magyar, karácsonyi édesség. Ma már többféle ízben és csomagolásban beszerezhetőek. A marcipános ízűtől kezdve egészen a narancsosig, a fényes papíroson át a textilcsomagolásig számtalan aromával és színnel találkozhatunk. De miért is szaloncukor lett ennek a finomságnak a neve?

olvass tovább

Mesés karácsonyi hangulat az otthonunkban

  • 2015. november 21.

Megérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.

olvass tovább

Éljen az egészséges ételhordozás!

Gyakran rohanunk, és csak délután eszmélünk fel arra, hogy nem ebédeltünk semmit. Holott az ebéd majdnem olyan fontos, mint a reggeli, és ha átugorjuk, akkor roncsoljuk anyagcserénket, kárt teszünk vércukorszintünkben, és alaposan odateszünk a hormonoknak is. Fontos, hogy délben, vagy a kora délutáni órákban egészségesen táplálkozzunk, és ezzel többek között a hangulatváltozásokat is megelőzzük. Ha szeretnél pénztárcabarát megoldásokat, akkor gondolkodj előre, és készítsd el előző nap a másnapi üzemanyagodat! És persze szerezz be egy jó ételhordót!

olvass tovább

A túlzott cukorfogyasztás öregít

  • 2015. június 10.

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó, és az egész szervezetet károsító szabadgyökök mennyiségét.

olvass tovább