Kulcsszó keresés /


Őszi recept ötlet: mexikóival a hideg ellen

  • 2019. november 06.

A mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!

olvass tovább

Merre tart az autózás?

Valamivel több, mint 100 év után nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett az autózás, ugyanis a kezdeti teljesítmény és optimális felhasználhatósági szempontok fejlesztését követően megjelent a biztonság iránti vágy. 1992-ben pedig elérkezett a máig is tartó zöld korszak, az EURO1-es motorszabvány bevezetése. Természetesen miután egyértelművé vált, hogy nem fenntartható a fejlődés, egyre szigorúbb környezetvédelmi besorolás alá vetették az autókat, ezzel párhuzamosan pedig elindult az alternatív meghajtások terjedése, így 1997-ben megjelent az első hybrid autó. Alternatív hajtás alatt a nem tisztán benzin, dízel vagy elektromos hajtást értjük, hanem ezek valamilyen arányú közös működését.

olvass tovább

Biztonságban az utakon: Mio autós kamera beépített GPS-szel

  • 2019. szeptember 12.

A fedélzeti kamerák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, így Magyarországon is. Az Európai Bizottság statisztikája szerint 2018-ban az EU országai közül – a lakosságszám arányában – hazánkban történt a hatodik legtöbb halálos közúti baleset. Így a biztonság növelése különösen fontos minden autós számára. Érdemes magunkkal vinni egy mindent látó és rögzítő útitársat: a kamera segíthet kritikus helyzetekben és beépített szemtanúként használhatjuk egy esetleges baleset körülményeinek tisztázásához, főként, ha minden fontos információt tárol az eseményről. Az autós kamerák és navigációk vezető gyártója, a Mio még többet tesz a sofőrök biztonságáért: a GPS-szel ellátott kamerák felvételein minden szükséges adat a rendelkezésünkre áll.

olvass tovább

Anyák lazán: Fogyni vagy nem fogyni?

  • 2019. szeptember 12.

Rengeteg anya küzd azzal, hogy az évekkel és a gyerekek számával egyenes arányban csúsznak fel észrevétlenül a kilók. Persze mindig vannak kivételek, és léteznek kismamák, akik a szoptatással fogynak, de én nem ez vagyok.

olvass tovább

Kiss Norbi szerint faültetés után, pélyi vegán tésztához egri vegán rozé dukál

  • 2019. július 27.

Farkas Pál a káli Csemetekert nevű faiskola agrármérnök vezetője bevallotta: Kiss Norbi szlovákiai kamion EB futama előtt - már csak babonából is - aranyeső és ezüst fenyő csemetéket is bekészített. Végül a kétszeres Európa bajnok kamion autóversenyzőnk Norbi egy második hellyel távozott a Szlovákiaringről de ígéretét, miszerint minden dobogós helyezése után fát ültet, betartotta, hiszen kedvesével Mártival, hazatérve versenyéről, egyik első útja mentett macskáihoz, a kápolnai Macskaárvaházba vezetett, hogy elültesse a győzelem fáit.

olvass tovább

A kívánatosság a részletekben rejlik

  • 2019. július 21.

Tegye fel az a nő a kezét, aki nem szeretne magabiztos, csábító kisugárzással végigvonulni az utca kifutóján, magán tudva minden arra járó figyelmét. A gond azzal van, hogy mi, nők a nagy erőlködésben hajlamosak vagyunk átesni a ló túloldalára, és könnyelműnek tűnni. Olyan kiegészítőket és tippeket gyűjtöttünk össze, amik segítenek rátérni a mértékletesség arany középútjára.

olvass tovább

Önbarnító kisokos a tavaszi/nyári szezonra

A bőrápolásra érdemes nagyobb figyelmet fordítani így tavasz környékén, hiszen pótolnunk kell a télen elveszített vitaminokat, illetve igyekeznünk kell frissé varázsolni a hideg idő miatt szárazzá vált és kissé megviselt bőrünket. Mindemellett természetesen mi más is lehetne a célunk így a tavaszi/nyári szezon előtt, mint hogy a bőrünket -amelynek egyre nagyobb felületét tesszük láthatóvá a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan- aranybarnává varázsoljuk.

olvass tovább

Új versenytársat kaptak a fővárosi prémium éttermek: megnyitott a Felix Kitchen&Bar

  • 2019. április 25.

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.

olvass tovább