Kulcsszó keresés /


Merre tart az autózás?

Valamivel több, mint 100 év után nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett az autózás, ugyanis a kezdeti teljesítmény és optimális felhasználhatósági szempontok fejlesztését követően megjelent a biztonság iránti vágy. 1992-ben pedig elérkezett a máig is tartó zöld korszak, az EURO1-es motorszabvány bevezetése. Természetesen miután egyértelművé vált, hogy nem fenntartható a fejlődés, egyre szigorúbb környezetvédelmi besorolás alá vetették az autókat, ezzel párhuzamosan pedig elindult az alternatív meghajtások terjedése, így 1997-ben megjelent az első hybrid autó. Alternatív hajtás alatt a nem tisztán benzin, dízel vagy elektromos hajtást értjük, hanem ezek valamilyen arányú közös működését.

olvass tovább

Biztonságban az utakon: Mio autós kamera beépített GPS-szel

  • 2019. szeptember 12.

A fedélzeti kamerák egyre nagyobb teret hódítanak világszerte, így Magyarországon is. Az Európai Bizottság statisztikája szerint 2018-ban az EU országai közül – a lakosságszám arányában – hazánkban történt a hatodik legtöbb halálos közúti baleset. Így a biztonság növelése különösen fontos minden autós számára. Érdemes magunkkal vinni egy mindent látó és rögzítő útitársat: a kamera segíthet kritikus helyzetekben és beépített szemtanúként használhatjuk egy esetleges baleset körülményeinek tisztázásához, főként, ha minden fontos információt tárol az eseményről. Az autós kamerák és navigációk vezető gyártója, a Mio még többet tesz a sofőrök biztonságáért: a GPS-szel ellátott kamerák felvételein minden szükséges adat a rendelkezésünkre áll.

olvass tovább

Anyák lazán: Fogyni vagy nem fogyni?

  • 2019. szeptember 12.

Rengeteg anya küzd azzal, hogy az évekkel és a gyerekek számával egyenes arányban csúsznak fel észrevétlenül a kilók. Persze mindig vannak kivételek, és léteznek kismamák, akik a szoptatással fogynak, de én nem ez vagyok.

olvass tovább

Kiss Norbi szerint faültetés után, pélyi vegán tésztához egri vegán rozé dukál

  • 2019. július 27.

Farkas Pál a káli Csemetekert nevű faiskola agrármérnök vezetője bevallotta: Kiss Norbi szlovákiai kamion EB futama előtt - már csak babonából is - aranyeső és ezüst fenyő csemetéket is bekészített. Végül a kétszeres Európa bajnok kamion autóversenyzőnk Norbi egy második hellyel távozott a Szlovákiaringről de ígéretét, miszerint minden dobogós helyezése után fát ültet, betartotta, hiszen kedvesével Mártival, hazatérve versenyéről, egyik első útja mentett macskáihoz, a kápolnai Macskaárvaházba vezetett, hogy elültesse a győzelem fáit.

olvass tovább

A kívánatosság a részletekben rejlik

  • 2019. július 21.

Tegye fel az a nő a kezét, aki nem szeretne magabiztos, csábító kisugárzással végigvonulni az utca kifutóján, magán tudva minden arra járó figyelmét. A gond azzal van, hogy mi, nők a nagy erőlködésben hajlamosak vagyunk átesni a ló túloldalára, és könnyelműnek tűnni. Olyan kiegészítőket és tippeket gyűjtöttünk össze, amik segítenek rátérni a mértékletesség arany középútjára.

olvass tovább

Önbarnító kisokos a tavaszi/nyári szezonra

A bőrápolásra érdemes nagyobb figyelmet fordítani így tavasz környékén, hiszen pótolnunk kell a télen elveszített vitaminokat, illetve igyekeznünk kell frissé varázsolni a hideg idő miatt szárazzá vált és kissé megviselt bőrünket. Mindemellett természetesen mi más is lehetne a célunk így a tavaszi/nyári szezon előtt, mint hogy a bőrünket -amelynek egyre nagyobb felületét tesszük láthatóvá a hőmérséklet emelkedésével párhuzamosan- aranybarnává varázsoljuk.

olvass tovább

Új versenytársat kaptak a fővárosi prémium éttermek: megnyitott a Felix Kitchen&Bar

  • 2019. április 25.

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.

olvass tovább