A főúri étkezés alapszabályai
Az első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!
olvass továbbAz első szabály szerintünk: néhány nagyon jó ételhez elég csak a villa. De az a Villa Esca legyen, mert abban van egy jó konyha, egy laza séf, sok jó alapanyag és egy kényelmes ebédlő!
olvass továbbSzéll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a kilencedik lett a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, így a 29 éves szakács ott lesz a lyoni világdöntőn.
olvass továbbHutter József szappanfőző mester 1831-ben alapította azt a gyárat, amely a következő eseménydús évszázadban létrehozta a magyar kozmetikai ipart.
olvass továbbA sztárséf mondta, mi csináltuk – és persze ellestük azokat a fortélyokat, amelyeket te is könnyedén hasznosíthatsz otthon.
olvass továbbLyoni mese arról, mit csinál a szabadnapos mesterszakács a gasztronómia fellegvárában. Aki elmesélte: Grégory Alamercery, a város legújabb csillagaspiráns séfje.
olvass továbbTanulj egy igazi legendától! Európa egyik legizgalmasabb kreatív szakácstehetsége, Marc Fosh látott vendégül mallorcai éttermében.
olvass továbbMartin Scorsese mesefilmet csinált. Miért ne? Martin Scorsese elmesélte a mozi születését. Miért is ne tette volna? Egy szomorú világban a végén ott rejlik az apró mosoly. Ki hinné el?
olvass továbbA Csizmás, a kandúr című mesefilmben a Shrek-filmekből megismert macskának egyenesen a világot kell megmentenie a rosszfiúktól. Küldetését nehezíti, hogy egy megkergethető fényfolt vagy egy pohár tejecske könnyen eltereli a figyelmét a feladatról.
olvass továbbSipos József Kaland című filmje nem más, mint Márai Sándor azonos című színdarabjának adaptációja. A film középpontjában egy szerelmi háromszög áll: a neves orvosprofesszor (Gerd Böckmann, német tévés színész) fiatal és szép felesége (Marozsán Erika) beleszeret a professzor patronáltjába (Csányi Sándor).
olvass tovább2011. október 14-én a Symbol Budapest étteremben 44 borász legfinomabb borait és a Symbol séfjei által és a borászok saját receptjei alapján készített krémeket próbáltuk ki.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbMa van a költészet napja, ez alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezést, koszorúzást, versmondó versenyt, felolvasást. A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon.
olvass továbbRitkán ajánlunk a gasztronómia rovatban könyvet (eddig még soha - szerk.), de most úgy éreztük kivételt kell tennünk, ezzel a csodálatos, újra kiadott könyvvel. József nádor egykori udvari szakácsának egyetlen műve ez, mely eredetileg "Legújabb Magyar Szakács Könyv" címen jelent meg a 19. század elején.
olvass továbbPilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas költője volt. A Nyugat irodalmi folyóirat negyedik, úgynevezett „újholdas” nemzedékének volt tagja Nemes Nagy Ágnessel, Örkény Istvánnal és Mándy Ivánnal együtt. Pilinszky éppen ma 95 évvel ezelőtt született, emléke előtt tisztelegve összegyűjtöttük a legszebb idézeteit.
olvass továbbA magyar dalszövegírók alkotásaiba merülve rá kell döbbenünk, hogy bizony nem mindegyik József Attila. Finoman szólva. Vettünk egy nagy lendületet, és - pszichológusunk határozott ellenjavallatát figyelmen kívül hagyva, - elemezzük ezeket a műalkotásokat....
olvass továbbAz évkönyvekkel úgy vagyunk egy kicsit mint a napi sajtóval. A mai újság valójában a tegnapi, és bizony az év design-ja valójában a tavalyi évé. Ez persze kicsit túlzás, hiszen Slézia József munkája nagyon is friss, és holnap is fellapozható.
olvass tovább