Kulcsszó keresés /


Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

4 sminktipp szemüvegeseknek

  • 2015. június 17.

Mindig is tudtuk, hogy igen bénák azok a filmbeli nagy átalakulások, amikor a stréber lány leveszi a szemüvegét és egyből bombázóvá változik. Hiszen a szemüveg hozzátesz a kifinomult és szexi megjelenéshez. Íme, néhány sminktipp, amivel még inkább fokozható a látvány:

olvass tovább

Krokodil a Millenárison

  • 2015. május 22.

Az ország legjobb séfjei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban és ebben a kulináris kavalkádban nem is tudjuk, hirtelen mit is kóstoljunk előbb, a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popkornt vagy a krokodilt (!).

olvass tovább

B40 - Ázsiai és olasz ízek a belváros szívében

  • 2015. április 13.

Az első tavaszi napsugarakat kihasználva kedves barátnőmmel, Esztivel, aki, ha gasztronómiáról van szó meglehetősen kritikus, és kevésbé kedves, úgy döntöttünk, hogy egy napra kirúgunk a hámból, elpártolunk a szokásos, unalmas munkahelyi étkezdétől, és kipróbálunk egy nemrégiben nyílt éttermet a belváros szívében. A frekventált helyen található B40 Wok&Walknak minden téren beszélő neve van, hiszen az ötödik kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út 40. szám alatt található, és a hely (egyik) specialitása a vendégek által kiválasztott alapanyagokból készülő thai wok ételek, melyet akár elvitelre is rendelhetnek. A B40 kínálatában azonban nem csak a thai fúziós konyha remekeivel találkozhatunk, hanem az olasz ízek szerelmesei is válogathatnak házi tortellinikből, de leveseket, wrapokat, tavaszi tekercseket is kóstolhatunk.

olvass tovább

Hozzátáplálás haladóknak 10-12 hó

  • 2015. április 02.

Erre az időszakra általában az jellemző, hogy a babák egyre növekvő kedvvel és kíváncsisággal kóstolgatják a különböző ételeket. Akik eddig nem nagyon kedvelték az evés eme formáját, ebben az időszakban általában már nekik is megjön az étvágyuk. Ha nem túlzottan fűszeres, erős, túl sós az ételünk és nincs benne adalékanyag, ízfokozók (pl. leveskockákban, kész fűszerkeverékekben), akkor nyugodtan megkínálhatod már a kicsit is a család ételéből.

olvass tovább

Esküvő után fekete leves

  • 2015. március 22.

Sokan azt gondolják, hogy nincs is nehezebb és komplikáltabb feladat, mint egy nagyszabású esküvő megszervezése. Lássuk be, sok stresszel jár, de a java csak a nagy nap után jön a házassággal és annak buktatóival. Íme, néhány titok, amire eddig nem hívták fel a figyelmünket a lakodalom előtt. Mostanáig.

olvass tovább

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

  • 2015. február 18.

A kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!

olvass tovább

Biztos, nem most

Emlékszel a Borsószem hercegkisasszonyra? Arra a régi mesére, amit gyerekkorunkban olvasott anya. Hat éves lehettem, és kiszedtem a levesből a borsót, majd beraktam a lepedő alá. Másnap szörnyen mérges voltam, mert nem lett kék-zöld folt a derekam, ahogy a mesében a herceglánynak, ugyebár így ment át a teszten, hogy mégis nemesi származású. Haragudtam, mert én a próba szerint nem voltam az.

olvass tovább