Kulcsszó keresés /


5 ok, amiért idén ősszel a szilva lesz a kedvenc gyümölcsöd

  • 2015. szeptember 24.

Sokan nem tudják, hogy a tucatnyi színben, méretben és formában előforduló szilvának rengeteg jótékony hatása van. Sok más gyümölccsel ellentétben nem tartalmaz telített zsírokat, ám kiváló C- és A-vitaminforrás, és szuper hatása van a szemre, a bőrre, valamint véd a rák szövődményeitől is.

olvass tovább

Egyél gyümölcsöt!

  • 2015. augusztus 24.

Untig ismételt közhelynek tűnhet, hogy miért együnk minél több gyümölcsöt, lehetőleg minden nap, de sosem árt felhívni rá a figyelmet. Íme az 5 legnyomósabb érv.

olvass tovább

Mennyei smoothie

  • 2015. augusztus 18.

Itt a nyár, ez hivatalos. Hiszen roskadoznak a zöldségesek a fincsi, roppanós, nyálcsorgató zöldségektől és gyümölcsöktől. De a legjobb az egész nyárban az egészséges reggeli. Imádom hogy joghurtos smoothie-kat reggelizhetek! A smoothie 3 perc alatt készül el és nagyon laktató.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük az epret

  • 2015. május 04.

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné ezt a mennyei gyümölcsöt, pedig nem is gyümölcsként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását valamikor az ókorban. Ráadásul nemcsak finom, de több, mint háromszáz biológiailag értékes anyagot is tartalmaz. Még a növény leveleiben is gyógyító erő van. Lássuk, miért is imádjuk.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

A narancs nemcsak finom

  • 2015. április 05.

A narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. További indokokat gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes a lédús gyümölcsöt rendszeresen fogyasztani.

olvass tovább

Étkezz egészségesen!

  • 2015. március 23.

Egyre többen vannak olyanok, akik szeretnének áttérni az egészséges életmódra, és nemcsak fogyás céljából, hanem mert egyszerűen nem szeretnék tovább mérgezni a testüket feldolgozott műkajákkal. Ez teljesen érthető, azonban az áttérés nehéz, mert kell hozzá némi tőke és kreativitás is. Most mutatunk néhány tippet, amivel könnyebben megy majd az életmódváltás!

olvass tovább

Valódi tavaszhírnök: a medvehagyma

  • 2015. március 21.

Ha az aktuális időjárási viszonyokból nem is, a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből lehet tudni, milyen évszak van. Az egyik ilyen jelző növény a márciusban népszerű medvehagyma, ami mostanra ellepi az összes valamirevaló piacot.

olvass tovább

Mi fán terem a csíra I. rész

  • 2015. február 13.

Így a tavasz közeledtével, amikor szervezetünk már igencsak kiéhezett a vitaminokra és ásványi anyagokra, de a boltokban még mindig nehéz friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutnunk még mindig aktuális és jó megoldás, ha a csírák fogyasztásával színesítjük az étrendünket.

olvass tovább