Nutellás ostya torta recept
A siker kulcsa igen egyszerű, nyilván egy olyan desszertből, aminek a fő összetevői között van a Nutella, az édes tölcsér és a csokoládé, csak is jó sülhet ki.
olvass továbbA siker kulcsa igen egyszerű, nyilván egy olyan desszertből, aminek a fő összetevői között van a Nutella, az édes tölcsér és a csokoládé, csak is jó sülhet ki.
olvass továbbKarácsonykor mindig fontos szerepe van az ételeknek, amikor az egész család leül együtt a szépen megterített asztalhoz, és közösen elfogyasztják a karácsonyi vacsorát. Sok helyen van ilyenkor az asztalon hal, töltött káposzta vagy éppen mákos guba, hagyományos ételek, amiket minden magyar jól ismer.
olvass továbbAz elmúlt évek "gasztroforradalmának" köszönhetően egyre több hangulatos, különleges, vagy éppen hagyományos alapokon valami újdonságot alkotó éttermet találhatunk, nem csupán a fővárosban, hanem egyre több vidéki településen is. Sokak szerint ha éppen a Mátrában járunk, érdemes ellátogatni a Bori Mamiba, véleményünk szerint viszont érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb éttermébe, és ha már ott vagyunk, a környéken is kirándulni egy kicsit.
olvass továbbA Manna Lounge & Étterem már 12 éve Budapest egyik legexkluzívabb helyszínén, az Alagút tetején várja a gasztronómia szerelmeseit, azonban a régre nyúló hagyományokkal rendelkező étterem idén több szempontból is megújult. Ősz eleje óta a csapatukban üdvözölhetik Darusa Richárdot, akivel karöltve nem titkolt szándékuk, hogy a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne az a' la carte étkezés rajongóinak is kedvencévé váljon.
olvass továbbGordon Ramsay sok szempontból megváltoztatta a közönség gasztronómiáról, és az egész vendéglátásról alkotott képét, hiszen aligha van olyan ember, aki ne ismerné a legnagyobb jóindulattal is minimum temperamentumosnak, vagy még inkább indulatosnak nevezhető szakácsot. Születésnapja alkalmából a kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze a skót séftől!
olvass tovább„Itt van az ősz, itt van újra…” vele együtt pedig az évszak legkedveltebb zöldsége a sütőtök. Amellett, hogy isteni finom, rengeteg jótékony hatással bír.
olvass továbbTe is biztos, minden utazásod alkalmával szeretsz megnézni minden nevezetességet, kíváncsi vagy az adott ország kultúrájára, és persze nem utolsó sorban az ételkülönlegességeikre. Mi is imádunk megkóstolni új ízeket, úgyhogy most elhoztunk neked 5 ország, 5 helyi specialitását. Ízlelőbimbókat izzítani!
olvass továbbAz olasz konyha vitathatatlanul sokunk kedvence. Lássunk most pár klasszikus, ugyanakkor isteni receptet.
olvass továbbA sajt napját június 4-én ünnepeljük, ez a nap 2018-ban a sajtok királynőjéről, a camembert-ről szól. Ez az a sajtfajta amely összetett ízeivel, különleges textúrájával még Salvador Dalit is megihlette, és amelyet a francia elnökök nyomán kereszteltek el, manapság pedig a szendvicsek elengedhetetlen összetevője. Ínyenc sajtológia és az eperszezon tiszteletére egy epres szendvics recept nem csak camembert rajongóknak!
olvass továbbAz biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.
olvass továbbA megfelelő folyadékbevitelről mindig gondoskodnunk kell. Az ásványvíz és teák mellett az egyik nagy kedvenc továbbra is a limonádé, amely nemcsak kiváló szomjoltó, de egészséges gasztronómiai élvezet. Az ital, amely a 11. század óta Európában is ismert és elismert, ma már számtalan változatban fogyasztható és a lehetőségek tárháza végtelen.
olvass továbbA csoki és a meggy tökéletes párosítás, hiszen a csokoládé édes íze és a meggy fanyarsága igazán harmonikus ízvilágot eredményez. Ráadásul ez egy olyan recept, amit kezdők is könnyedén elkészíthetnek, csupán pár szabad óra és egy kis türelem szükséges hozzá. Nagyon jó ötlet lehet elkészíteni, ha vendégeket várunk, ugyanis biztosan mindenkit lenyűgözünk majd vele!
olvass továbbRajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!
olvass továbbHivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkeségnek, hideg napoknak, és belevessük magunkat a tavaszvárás időszakába. Természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem érdemes ilyenkor megfeledkezni, a retro farsangi fánk mellé pedig íme néhány karneváli hangulat ihlette, extrém koktélkülönlegesség.
olvass továbbAz ország legnagyobb sörkocsmájává válik február 16-18 között a Gellért Hotel. Az idén 100 éves szálloda falai közt mintegy 100 féle sört kóstolhatunk számolatlanul, a csúcsgasztronómia híveit pénteken és szombaton ötfogásos sörvacsora valamint a pazar panorámájú Lakosztályétterem várja, vasárnap pedig egy izgalmas Sörbrunch, korlátlan étel- és italfogyasztással.
olvass továbbKöményes savanyúságként mindig is nagy kedvencem volt, de csak pár éve fedeztem fel, mennyi minden készíthető a cékla nevű szuperzöldségből. Ez az élénkszínű, édeskés, ropogós gyökér számtalan formában fogyasztható, levesként, főételként, italként, de gyümölcsökkel, zölkdségekkel kombinálva nagyszerű nyers salátaalap vagy nassolnivaló.
olvass továbbAz enyhe télnek és a tavasz lassú, de biztos közeledésének köszönhetően talán még sosem volt ennyire színes és élettel teli a hideg évszak, ami a chocoMe boszorkánykonyháját is inspirálta: legújabb Raffinée termékünk megalkotásánál egy minden eddiginél gyümölcsösebb összeállítást hoztunk létre.
olvass továbbA Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.
olvass továbbA következő filmeket akár ihletforrásnak is használhatjuk, ha valami újdonságot szeretnénk az asztalra varázsolni otthon, azonban könnyed kikapcsolódásnak is tökéletesen megfelelnek. Arra azonban mindenképpen figyeljünk oda, hogy egyiket se kezdjük el éhesen nézni!
olvass továbbHatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó" elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt. A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, ahol az elkészítéshez Bonduelle-terméket használtak. A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.
olvass tovább