Kulcsszó keresés /


Vágyfokozók a konyhaszekrényből

  • 2015. szeptember 20.

Ki ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.

olvass tovább

Tejjel a szépségért

  • 2015. augusztus 08.

A tej számos előnnyel bír a testre, hiszen tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Különösen kalciumtartalma miatt ajánlják rendszeres fogyasztását főleg a növésben lévő gyermekek számára, a csontok és izmok megfelelő fejlődése érdekében. Kleopátra óta azonban azt is tudjuk, hogy a tej a szépségiparban is gyakran használatos alapanyag, és házilag való felhasználása is igen javallott a szépségtudatos nők számára. Vegyük sorra, hogy pontosan miért is!

olvass tovább

Májtisztító-kúra

  • 2015. június 27.

A hétvégi bulikban ledöntött koktélok távolról sincsenek jó hatással a májadra és a szervezetedre. Bár a test önmaga is előállít olyan anyagokat, melyek az emésztést segítik elő, de azért nem árt rásegíteni olyan ételek fogyasztásával, melyek felgyorsítják az anyagcserédet. Az alábbi ételeket mindennapos fogyasztásra javasoljuk annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb toxikus anyag garázdálkodjon a szervezetedben.

olvass tovább

A kategória mércéje: Az új Audi Q7

  • 2015. június 15.

Luxusszínvonalú komfort, a kategória legnagyobb belső tere és akár 325 kilogramm tömegcsökkenés – Az Audi Q7 legújabb generációja új mércét állít. Az innovatív vezetői segédrendszereivel, infotainment rendszereivel a nagy SUV-modellek versenyében az élre tör. Az új motorokkal jelentősen csökkent az üzemanyag-fogyasztás az elődmodellhez képest és az Audi Q7 3.0 e-tron quattro, a négykarikás márka történetében először, egyesíti a hatékony, hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtást a quattro állandó összkerékhajtással.

olvass tovább

Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével

  • 2015. június 11.

A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?

olvass tovább

A túlzott cukorfogyasztás öregít

  • 2015. június 10.

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó, és az egész szervezetet károsító szabadgyökök mennyiségét.

olvass tovább

Grillezett sajt zöldségekkel és füstölt Gouda-mártással

  • 2015. május 18.

Még a legegyszerűbbnek tűnő ételeket is gasztro-csodává lehet varázsolni néhány egyszerű trükkel. A grillezett sajt esetében például ez abszolút igaz. Ha szorult belénk némi művészi hajlam, akkor díszes köretként szolgálnak a zöldségek, ráadásul segítenek enyhíteni a bűntudatot a kalóriabombák elfogyasztása után. A füstölt Gouda sajtból készült mártás pedig feldobja a snassz grillezett sajt ízvilágát, így a „sajtban sajt” élménytől válik igazán különlegessé ez az egyszerű fogás. A teltebb ízek mellett persze maga az étel is sokkal laktatóbb ebben a formában.

olvass tovább

Az édes élet alternatívája: a méz

  • 2015. május 08.

A méz természetes, gyermekbarát édesítőszer, ami megfelelő alternatívája lehet a fehér cukornak. Táplálékként vagy gyógytermékként való fogyasztása és felhasználása egyidősnek mondható az emberiség történelmével. Sajnos a múlt században a méhgyógyászati termékek alkalmazása a szintetikus gyógyszerek forradalmának következményeként méltánytalanul háttérbe szorult, az édesítés terén pedig a finomított fehér cukor vette át a vezető szerepet, de újabban ismét  kezdjük felismerni és alkalmazni a méz nyújtotta előnyöket.

olvass tovább

Áfonyás sajttorta muffin

  • 2015. április 06.

Nem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!

olvass tovább

Cukkinis lasagne tészta nélkül

  • 2015. március 11.

Mindannyian odavagyunk az olasz konyháért a barátnőimmel, azonban én magam is igyekszem leredukálni a szénhidrát fogyasztását a lehető legalacsonyabb szintre, így hetente általában csak egyszer engedélyezek magamnak tésztát vagy pizzát ebédre. Ezért szuper az alábbi cukkinis lasagne recept, ami tészta nélkül készül. Túl szép, hogy ez még finom is legyen? Pedig így van!

olvass tovább