Kulcsszó keresés /


Tökéletes őszi recept: sült paradicsomleves

Elég valószínű, hogy a legtöbb embernek a paradicsomlevesről a cukrozott, menzás változat jut az eszébe, amit gyermekkorunkban betűtésztával próbáltak kicsit csábítóbbá tenni. A másik jól ismert opció az olaszos változat, ami bőven van fűszerezve oregánóval és bazsalikommal, reszelt sajttal tálalva.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

Nyitott kapcsolat? Inkább ne!

  • 2016. június 06.

Nem ritka, hogy egy pár vállalja a nyitott házasságot. Ez, egyesek szerint megfűszerezi az unalmassá vált kapcsolatot, és újjászületnek a felszabadultság érzésétől, miszerint nyíltan, engedéllyel csalhatják meg párjukat. A felek sokszor nem számolnak a veszélyekkel, és bele sem gondolnak, hogy milyen végzetes következményekkel járhat egy ilyen irányú változás.

olvass tovább

Egy különleges időutazás – Isztambul

  • 2016. május 25.

Amikor a Teremtő Isztambult megálmodta, aludt néhány napot a megalkotásra, hogy a nagy mű a tökéletesnél is tökéletesebb legyen. Aztán munkához látott: vett mindenből egy keveset – keleti hangulat, nyugati közelség, fűszeres illatok, a művészettörténet legizgalmasabb stílusai, a történelem legvibrálóbb korszakai – jól összerázta, majd mindezt Európa és Ázsia határára dobta. Mi pedig azóta is élvezzük.

olvass tovább

A nyitott házasság veszélyei

  • 2016. május 20.

Nem ritka, hogy egy pár vállalja a nyitott házasságot. Ez - egyesek szerint -megfűszerezi az unalmassá vált kapcsolatot, és újjászületnek a felszabadultság érzésétől, miszerint nyíltan, engedéllyel csalhatják meg párjukat. A felek sokszor nem számolnak a veszélyekkel, és bele sem gondolnak, hogy milyen végzetes következményekkel járhat egy ilyen irányú változás.

olvass tovább

Éltető fűszerek

  • 2016. január 31.

A fűszereknek bódító illatuk van és fokozva az ízélményeket, a főztödet is megbolondíthatod velük. De arra talán nem is gondolsz, hogy közöttük jó néhány kiváló antioxidáns, koleszterincsökkentő ás anyagcsere növelő hatással bír. Összegyűjtöttük azt a 7 fűszert, amit érdemes a konyhaszekrény legkönnyebben hozzáférhető polcán tartanod.

olvass tovább

Indiai ízélmények

  • 2016. január 30.

Ha szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!

olvass tovább

Party fasírtgolyók

  • 2016. január 24.

Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.

olvass tovább

Mesés karácsonyi hangulat az otthonunkban

  • 2015. november 21.

Megérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.

olvass tovább

Márton Napi Borfesztivál

  • 2015. november 01.

Borok, libák, fűszerek alcímmel, egyedi és új programokkal kerül megrendezésre, immáron már ötödször a Márton napi Borfesztivált 2015. november 5-8. között a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával.

olvass tovább