Kulcsszó keresés /


A nagybetűs citromtorta

  • 2014. március 27.

Először is szeretném leszögezni: ez a nagybetűs citromtorta. Ezt készítik az angolok, de még a franciák is, akiknek irigylésre méltó a gasztronómiai kultúrájuk (is). Ennek ellenére nálunk még sok helyen a hagyományos verzió hódít, a piskótatészta közé pakolt margarinos sárga krém, némi citromlével meglocsolva. Személyesek a tapasztalataim, nekem konkrétan a cukrász vizsgán is az utóbbit kellett elkészítenem, úgyhogy biztosan állíthatom, össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

olvass tovább

Tibeti gasztronómia

  • 2013. május 26.

A tibeti kultúráról ma már egyre többet hallhatunk és olvashatunk, s bár ételeik nem túl népszerűek, szakácsművészetük pedig tulajdonképpen anyáról leányra szállt, ettől függetlenül ételeik ízletesek, egészségesek és roppant táplálóak.

olvass tovább

Hódít a zöld dió

  • 2013. március 27.

A zöld dió egy növekvő népszerűségű, hungarikum-számba menő gasztronómiai különlegesség, amely önmagában és ételkiegészítőként is fogyasztható, s amely egyedi ízvilágával igazi kulináris élményt nyújt.

olvass tovább

Napi Üzenet - január 20.

  • 2013. január 20.

A mai napon a Nőiség szeretetén van a hangsúly: ha nő vagy szeresd, tiszteld a nőiséged, ha férfi, tiszteld a nőket, és mutasd ki törődésed. Ma pihenések, gasztronómiai élvezetek, természetjárás napja van. Napi megerősítés: Befogadó vagyok, tisztelettel tekintek az Életre.

olvass tovább

Újbort a Pincepiacról

  • 2012. november 15.

Egerben egy új kezdeményezést indítanak útjára. A Pincepiacon a gasztronómia és a borok szerelmesei is találnak majd kedvükre valót.

olvass tovább