Gasztronómiai világsiker kapujában Magyarország
Széll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a kilencedik lett a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, így a 29 éves szakács ott lesz a lyoni világdöntőn.
olvass továbbSzéll Tamás, az egy Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a kilencedik lett a Bocuse d'Or európai szakácsversenyen, így a 29 éves szakács ott lesz a lyoni világdöntőn.
olvass továbbA mai napon a Nőiség szeretetén van a hangsúly: ha nő vagy szeresd, tiszteld a nőiséged, ha férfi, tiszteld a nőket, és mutasd ki törődésed. Ma pihenések, gasztronómiai élvezetek, természetjárás napja van. Napi megerősítés: Befogadó vagyok, tisztelettel tekintek az Életre.
olvass továbbEgerben egy új kezdeményezést indítanak útjára. A Pincepiacon a gasztronómia és a borok szerelmesei is találnak majd kedvükre valót.
olvass továbbLyoni mese arról, mit csinál a szabadnapos mesterszakács a gasztronómia fellegvárában. Aki elmesélte: Grégory Alamercery, a város legújabb csillagaspiráns séfje.
olvass továbbJó hely a Batthyány tér. Gasztronómiai szempontból is egyre inkább.
olvass továbbMint arról már nem is olyan régen beszámoltunk, február harmadika és ötödike között a Szabadság téri Mangalica fesztiválon a remeknek ígérkező gasztronómiai élmény mellett a lehető legjobb muzsikákat választotta a szervező.
olvass továbbNem vagyok valami nagy konyhatündér. Kifejezetten jól jár mindenki, ha én inkább tisztes távolságot tartok a konyhával. Azonban léteznek kivételes alkalmak, amikor a tűzhely közelébe merészkedem. Amikor nagyon rákészülök a hozzávalókkal, a párom beleegyezik egy hétvégi közös paella elkészítésébe. Ő, mint a spanyol kultúra rajongója, számomra ismeretlen precizitással és szakértelemmel fordul a konyhaművészet felé. Az én feladatom feldarabolni, előkészíteni ezt-azt és a másodpercnyi pontossággal kiszámolt pillanatban a kezébe adni. Kiváló családterápia és gasztronómiai utazás, mindenkinek szívből tudom ajánlani a közös főzés örömét!
olvass továbbA végzet asszonyának nevét viselő budai kávéház kellemes emlékeket idéz és gasztronómiai meglepetéseket is tartogat.
olvass továbbA klasszikusan elegáns Hubay Rendezvényterem adott otthont november 9-én az első tematikus Pezsgő Világ Estnek, mely ezúttal a rosék és a gasztronómia témakörét járta körül.
olvass továbbAz 803-ban alapított St. Peter étteremben viszont nem csak a gasztronómia, de még a kultúra szerelmesei is megtalálják számításukat.
olvass továbbTíz nap múlva a Gyertyafény Expressz szalon-, bár- és étkezőkocsiból álló luxusszerelvénye háromórányi gasztronómiai kalandot nyújt azoknak, akik sajátos utazásra és múltidéző atmoszférára vágynak. Igazán különleges élmény egy gyertyafényes vacsorát elkölteni egy gyönyörű nosztalgiavonaton.
olvass továbbOktóber 21.-én és 22.-én főszerepben a divat, a gasztronómia és a design! Azonnal beváltható ajándék 20%-os COIN-OVS kuponcsomag minden látogatónak!
olvass továbbHa gasztronómiai fesztiválokról van szó, nem lehet okunk panaszra, ugyanis mostanság szinte minden hétvégére jut 2-3 ilyen. De valahogy a desszerteket eddig elhanyagolták, a csokoládé köré pedig alig szerveznek fesztivált. Szeptemberben viszont jön az Édes Napok fesztivál, ami kizárólag a csokiról és az édességről szól majd.
olvass továbbSegal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.
olvass továbbA sokszínű brazil kultúrából ad ízelítőt kiállításokon, irodalmi, gasztronómiai, zenés és táncos eseményeken keresztül a Brazil hét – Semana brasil elnevezésű programsorozat, amelyet hagyományteremtő céllal rendez meg a Magyarországon Élő Brazilok Tanácsa és a dél-amerikai ország nagykövetsége.
olvass továbbJúnius 23-án kezdődik a Balaton környéki bor egyik legjelentősebb eseménye. A programsorozat célja a kultúra, a bor-és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése. Az érdeklődőket 4 napon át borbemutató, borvásár várja a balatonfüredi Tagore sétányon felállított borpavilonoknál, ahol sok pincészet kap bemutatkozási lehetőséget, de Füred mellett még sok más helyszín kínál kiváló szórakozási lehetőséget.
olvass továbbIstvánffy Zoltán sokoldalú fényképész. Otthonosan mozog a portréban, jól és könnyen talál érdekes fotótémát az élet számos területén, az gasztronómia vagy épp az épített örökség képei. Az ő igazi otthona azonban mintha inkább a víz lenne...
olvass továbbJúnius első hétvégéjén a Millenárisba várja a minőségi gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönséget a Budai Gourmet. A rendezvényt egy szakmai nap vezeti fel: június 2-án a szervezők oda várják a szakma színe-javát, hogy ismerkedhessenek, barátkozhassanak. Ezen a napon derül fény arra is, melyek lettek a csúcsborok a Pannon Bormustrán.
olvass tovább2003 óta immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az Etyeki pincefesztivált. A hazai borászat egyik legrangosabb eseményén ismét széles programkínálattal, felnőtt és gyermekrendezvényekkel, és természetesen értékes gasztronómiai élményekkel várják a kilátogatókat.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass tovább