Miért nehéz kijönni az egyes csillagjegyekkel?
Minden embernek megvannak a maga jó és rossz tulajdonságai. Azonban, ha az asztrológia alapján vetünk egy pillantást az egyes csillagjegyekre, érdekes igazságokra bukkanhatunk.
olvass továbbMinden embernek megvannak a maga jó és rossz tulajdonságai. Azonban, ha az asztrológia alapján vetünk egy pillantást az egyes csillagjegyekre, érdekes igazságokra bukkanhatunk.
olvass továbbKakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.
olvass tovább„Tengelyben maradni.” – Mondta az egykori asztrológia tanárom. Akkor még talán nem is értettem igazán, mennyire fontos és szükséges képesség ez. Azóta egész jó gyakorlójává váltam. Szinte mindenen átsegít ez a jó tanács. Ma már értem és elfogadom, hogy az élet maga a változás, de csakis rajtam múlik, hogy ezekből az elkerülhetetlen változásokból előnyt vagy hátrányt kovácsolok magamnak.
olvass továbbKincs a belváros szívében az Urban Betyár Étterem! Finoman vegyített, magyarosan tálalt gasztronómia, modern, urbánus köntösben. Múzeumokat megszégyenítő tárlat, döbbenetesen megálmodott környezet és tematika, mely láttán ámulatba esik bárki.
olvass továbbJúlius 25-én a már szokásos Lupa Beach Gasztro Est, egy nappal később pedig a Strandok Éjszakája várja a látogatókat a Lupán, tűzijátékkal és hajnalig tartó fürdőzéssel és 19 órától már jegyet sem kell venni.
olvass továbbA Lupa idei gasztroestjeinek egyik leglátványosabb eseménye ígérkezik július 11-én, amikor Budapest tengerpartjának pálmafás környezetében megtudhatjuk, hogyan kell kifilézni és elkészíteni professzionális módon a „mélyvizek magányos vadászát”, a kardhalat, amit helyben meg is kóstolhatunk. A belépő a Lupára aznap 19 órától már ingyenes.
olvass továbbJúnius 13-án egy vízparti gasztronómia kalandtúrára hívja vendégeit Budapest tengerpartja, bemutatva a Lupa változatos beach food kínálatát. A belépő este 7-től ingyenes.
olvass tovább2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.
olvass továbbAz olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.
olvass továbbA magyarok gasztronómiája jellegzetes, néhány ételünk pedig méltán világhírű. Rengeteg külföldi turista is szívesen fogyasztja a tipikus magyar ételeket. Lássuk a legnépszerűbbeket.
olvass továbbA Millenárison 9. alkalommal tartott OTP Gourmet Fesztivál nem csak Magyarország gasztronómiai felhozatalának legjaváról ad teljes képet, de az utóbbi évekre a térség legjelentősebb ilyen jellegű eseményévé is vált, amelyre a környező országok mellett idén Oroszországból és Koreából is érkeznek neves fellépők. Az idei fesztivál vezérfonalát a paprika, a sercli, és a sör adja.
olvass továbbHogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.
olvass továbbManapság, ha a művészetről beszélünk, nem csupán csodás festmények vagy szépirodalmi művek jelennek meg lelki szemeink előtt, hanem egyre természetesebb, hogy ugyanúgy gondolunk a divatra, a lakberendezésre vagy éppen a gasztronómiára. Az utóbbi kettő tökéletes szimbiózisában bízva álmodta meg a Wenga Manufacture a cég profiljába kiválóan passzoló modern, mégis kifinomult stílusú Wenga Home & Bistrot, amely a Rózsakert Bevásárlóközpontban várja vendégeit.
olvass továbbIdén is megrendezésre került az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseménye, a Dining Guide Év Étterme Gála, ahol számos más elismerés mellet átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége" díjat is.
olvass továbbA leginkább örökösnőként aposztrofált Paris Hilton rózsaszín-imádatával, kisállat gyűjteményével illetve botrányaival hívta fel magára kezdetben az emberek figyelmét, manapság DJ-ként járja a világot, az első sorban ül a legtöbb divatbemutatón, illetve tavaly attól volt hangos a sajtó, hogy egy hatalmas gyémánttal kérte meg pasija a kezét - akivel azóta szakítottak is. Most az ő legborzasztóbb szettjeit vettük szemügyre! A legtöbb a 2000-es évekből származik (és akkoriban talán valamennyire még trendik is voltak)!
olvass továbbAz elmúlt évek "gasztroforradalmának" köszönhetően egyre több hangulatos, különleges, vagy éppen hagyományos alapokon valami újdonságot alkotó éttermet találhatunk, nem csupán a fővárosban, hanem egyre több vidéki településen is. Sokak szerint ha éppen a Mátrában járunk, érdemes ellátogatni a Bori Mamiba, véleményünk szerint viszont érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb éttermébe, és ha már ott vagyunk, a környéken is kirándulni egy kicsit.
olvass továbbA Manna Lounge & Étterem már 12 éve Budapest egyik legexkluzívabb helyszínén, az Alagút tetején várja a gasztronómia szerelmeseit, azonban a régre nyúló hagyományokkal rendelkező étterem idén több szempontból is megújult. Ősz eleje óta a csapatukban üdvözölhetik Darusa Richárdot, akivel karöltve nem titkolt szándékuk, hogy a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne az a' la carte étkezés rajongóinak is kedvencévé váljon.
olvass továbbGordon Ramsay sok szempontból megváltoztatta a közönség gasztronómiáról, és az egész vendéglátásról alkotott képét, hiszen aligha van olyan ember, aki ne ismerné a legnagyobb jóindulattal is minimum temperamentumosnak, vagy még inkább indulatosnak nevezhető szakácsot. Születésnapja alkalmából a kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze a skót séftől!
olvass továbbNem kell különösebben az asztrológiában vagy a csakrák világában elmélyednünk, hogy az érzéseink, lelki harmóniánk egyensúlyának helyreállítása kulcsfontosságú kérdés legyen napjainkban. Azonban, az elkövetkezendő időszakban ez a feladat, sürgetően időszerű lesz, a jó hír pedig az, hogy egyben sokkal könnyebben megoldható. Lássuk hogyan és mire érdemes figyelni az előttünk álló bő egy hónapban!
olvass továbbOdakint perzselő nyár, így érthető, hogy Kalas Györgyi, a Magyar tengeri gasztrokönyv szerzője nem is érkezhetett máshonnan a kedvünkért Budapestre, csakis a Balatonról.
olvass tovább