Kulcsszó keresés /


l'Occhio di Stile - A Stílus szeme

  • 2014. április 15.

Már várja vendégeit az ország legújabb gasztronómiai fellegvára, a szuperluxus pesti pláza, az il Bacio di Stile tetején lévő, nemes egyszerűséggel l'Occhio di Stile-re (vagyis "A Stílus Szeme") keresztelt fine dining étterem és bár.

olvass tovább

Gyorsétterem otthon 2. rész

  • 2014. április 01.

Hagyma? Csípős? Minden mehet? Lefogadom, ezt a kérdezz-feleleket ti is számtalanszor hallottátok valamelyik nagykörúti gyrososnál. Az kétségtelen, hogy Budapesten méterenként lehet valamilyen török, görög, vagy arab gyorsétterembe futni, egyesek igényesebbek, a többség viszont tizenkettő egy tucat. Egyszerű oka van, miért ajánlom, készítsétek el néha-néha magatok ezeket a tipikus rendelős, talponállós kajákat: legyetek tisztában azzal, mit esztek meg. A futószalagon készült tortillában, a nyársra szúrt, egész napi köhögésnek és szmognak kitett húsmasszában, és az ilyen-olyan öntetekben rengeteg adalékanyag és tartósítószer van, amikre semmi szüksége sincs a szervezetednek. A mostani receptből pedig az is kiderül, mennyire gyorsan kész van.

olvass tovább

Gyorsétterem otthon - 1. rész

  • 2014. március 24.

Nem végeztem reprezentatív kutatást, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a 3 leggyakoribb étel, amit akár egy 4. kategóriás falodában is szívesen majszolunk el: a gyros, a pizza és a hamburger. Nyilván van az a hely és idő, amikor nem fér bele a napi programba a főzőcskézés, mégis minden más alkalomra erősen ajánlom, hogy magatok készítsétek el ezeket a fogásokat, mert sokkal olcsóbbak, és ami még fontosabb, sokkal egészségesebbek, mint a bolti verziói. Arra gondoltam, sorra veszem hétről hétre majd a leggyakrabban házhoz rendelt és/vagy helyben elfogyasztott gyorséttermi ételeket, és meglátjátok mennyivel kiadósabb és ínycsiklandóbb adagok lesznek a tányéron!

olvass tovább

Ételt adunk az éhezőknek

  • 2014. február 07.

A KIOSK csapata és az étterem üzleti partnereik önkéntes munkatársai 300 ember számára főztek, és szolgáltak fel kétfogásos meleg vacsorát az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai Éjjeli Menedékhelyének mindkét telephelyén.

olvass tovább

Japán robotok az oroszlánok lábainál

  • 2013. augusztus 02.

A jövő elkezdődött. A Lánchíd pesti hídfőjénél legalábbis biztosan. Robotok szállták meg a Széchenyi teret ugyanis, és elhoztak nekünk egy fantasztikusan új és merész japán konyhát egyenesen Tokióból. Vigyázat, nem csak az ízérzékeinkre lesznek hatással!

olvass tovább

Gyermekbarát éttermek vs lenéző pincérek

  • 2013. július 02.

Úgy 15- 20 évvel ezelőtt még nem létezett olyan, hogy gyerekbarát étterem, mégis a legtöbb helyen szívesen fogadták a vendéglátósok a családosokat is, örültek ha betértek. A gyerekek kulturáltan tudtak viselkedni és viszonylag csendben megvacsorázhatott a család, anélkül hogy kinézték volna őket, vagy fogták volna a fejüket a felszolgálók.

olvass tovább

Kávéházi körkép - Spinoza Kávéház

  • 2013. május 06.

Kávéházi sorozatunkban elsőként, a 10 éves jubileumát ünneplő Spinoza Kávéházat mutatjuk be. Budapest belvárosában, a Dob utca nyüzsgésében találtunk rá erre a tradicionális étterem-kávézóra, ahol a színházi élet szerelmesei is megtalálják számukra a kulturális csemegét.

olvass tovább

Nagy spíler a srác

  • 2013. április 14.

Szép csendben új fejezet nyílt a budapesti éjszakai élet történetében. A régóta haldokló Gozsdu udvar egy szempillantás alatt a semmiből éledt újjá. Ma, ha betérünk, hömpölygő tömeget látunk és fényárban úszó, roskadásig megtöltött helyeket. Ha erre jársz, ne állj meg az elején, keresd a Spílert, ott majd tudni fogják, mire vágysz!

olvass tovább

Olasz szerelem Magyarországon

  • 2013. március 31.

Mi csak így ismerjük: Gianni étterme. A Trattoria Pomo D’oro e név miatt egyszer már meg lett bélyegezve, de a töretlen siker őket igazolja. Lássuk milyen is kis hazánkban az olasz – magyar barátság.

olvass tovább

Életképek egy igaz szerelemből

  • 2013. február 12.

’’Budán lakni világnézet.’’ Budán bisztróba járni pedig életérzés. Méghozzá milyen jó érzés. Valahogy így született meg a Déryné, anno 1951, és így épült újjá immáron öt esztendeje.

olvass tovább