Kulcsszó keresés /


Ahogyan nem létezik tökéletes ember, úgy nem létezik tökéletes kapcsolat sem

  • 2022. január 03.

Úgy vagyunk egy kicsit a jól működő kapcsolatokkal, mint az álomalakkal. Nagyon szeretnénk elérni, vágyunk rá, és azzal áltatjuk magunkat, hogy mindent megteszünk érte, közben pedig csak csodabogyóktól és gyors fogyást vagy életünk végéig tartó boldogságot ígérő diétáktól vagy szerelmi „receptektől” várjuk a megváltást. Pedig pontosan úgy kell dolgoznunk egy jól működő kapcsolaton, ahogyan az álomalakért időt és energiát nem sajnálva kell sportolnunk és helyesen étkeznünk. Ez nem fog csak úgy magától menni, figyelnünk kell és megértenünk magunkat és a másikat, és bizony, sok esetben áldozatokat hozni.

olvass tovább

színes karácsonyi kekszek tonkababbal

Menthetetlenül utolért a karácsonyi hangulat. Az első adventi gyertya meggyújtása pedig végképp ünnepi légkört teremtett itthon. Kaptam ajándékba múlthéten egy gyönyörű, mintás nyújtófát. Rögtön ki kellett próbálnom. A klasszikus vajas kekszeket egy kis tonkababbal dobtam fel, de legyetek bátrak, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, ánizs, bármit bele tehettek amit szerettek. A színeket mindig természetes ételfestékekkel varázsolom bele. Itt céklapor volt a segítésemre.

olvass tovább

A zabliszt jótékony hatásai + recept

  • 2021. november 27.

Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.

olvass tovább

Viszlát őszi depresszió! – Íme 5 gasztrotipp, ami átmelegíti tested, lelked

  • 2020. október 06.

Az ősz megérkeztével, a ködös, esős napok során nincs is jobb lélekmelengető, mint egy forró, gyümölcsös pite, egy nagy csésze, gőzölgő forrócsoki vagy egy ízletes leves. Most összegyűjtöttünk 5 fantasztikus receptet, melyek tökéletesen illeszkednek az évszak hangulatához, messzire űzik a depressziót és garantáltan átmelegítik testünket és lelkünket.

olvass tovább

Húsvét otthon: ünnepi asztal tudatosan

  • 2020. április 08.

Aki tud, lassan egy hónapja otthon tartózkodik és kényszerűségből kevesebbet is mozog. És bár a húsvét nem a fogyókúra ideje, most még jobban oda kell figyelnünk az ünnepi ételeinkre is. Élvezzük az ünnepet és a finom falatokat, és hozzuk ki a legtöbbet az egyszerűbb, könnyebben beszerezhető alapanyagokból, de gondoljunk az egészségünkre is. Néhány szabályt betartva ehetünk desszertet is, és a hízástól vagy a túlevés okozta kellemetlen tünetektől sem kell tartanunk.

olvass tovább

Spárga krémleves cékla chips-szel

A tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.

olvass tovább

Édesburgonya, a zamatos tápanyagbomba

  • 2020. február 10.

Az édesburgonya, vagy batáta hazai elnevezése megtévesztő, mert étkezésre használt gyökere igaz, hogy nagyon hasonlít a krumplihoz, besorolása szerint mégsem burgonyaféle. A hazai piacokon és nagyobb élelmiszer áruházak polcain is megtalálható, népszerűsége méltán növekszik évről évre!

olvass tovább